Коди Фен Форум България

Пълна версия: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Аз също предпочитам да ползвам вашите лога, но понеже не успях да ги изкарах прибягнах до вътрешно лого, което също е толкова неуспешно. Според мен проблема е някъде в мапването между m3u и XML-а.

Немога да си обясня защо като сложа вашето ЕПГ ми излиза на канал БНТ1 например (може би е кеширано от булсатското и докато не мине кеширания период ще си зарежда), защото ето така изглежда шапката на BNT1 от булсатската листа:
#EXTINF:-1 radio="False" group-title="ЕФИРНИ" tvg-logo="bnt1_hd" tvg-id="bnt1_hd",БНТ 1 HD
докато във вашия XML е   <channel id="BNT1">
т.е. не би трябвало да се мапната съответно да няма EPG и лого.
п.п. На булсат няма параметъра tvg-name

От друга страна на канал TV1000 със сигурност се мапват, защото на булсат няма ЕПГ за нея, но при вас има и като съм на вашето ЕПГ се зарежда, както и логото се зарежда. Но пък и тук има разлика в ID-то на канала:
#EXTINF:-1 radio="False" group-title="Филмови" tvg-logo="tv1000" tvg-id="tv1000",TV1000
докато във вашия XML е  <channel id="TV1000">
т.е. едното е с малки букви - tv1000, а другото с големи - TV1000, но все пак се мапват.

Всъщност сега като се загледах се оказва, че излиза лого само на каналите, на които съвпада channel id-то  от XML-a с последния параметър от шапката на канала, това което е след tvg-id-а, което е името на канала което се вижда в Коди. Много странно ми се струва.
Ще се опитам да направя настройката на Коди на windows да видя дали ще се държи по същия начин. Ако там работи ще преинсталирам всичко на бокса с надеждата да тръгне.
Бях ви споменал, че в настройките на Булсат-приставката за Kodi, потребител kodi1 създаде таблица за асоциации между ID-тата в булсатската система и нашата EPG платформа. Таблицата може да разгледате свободно тук. Тя позволява да използвате нашето EPG вместо тяхното операторско, въпреки различните ID-та в двете системи. Ако нещо сте бъзарали по настройките на Булсат-приставката за Kodi, възможно е да сте изключили тази настройка - погледнете там и вместо да преинсталирате Kodi от нулата, опитайте с reset настройките на само тази добавка!
Повсяка вероятност неговият проблем е в правописна грешка при изписване на линка към xmltv или logos файла.
Благодаря на всички за съдействието мисля, че установих какъв е проблема.
Сега си инсталирах на телефона коди и направих настройките за проба и излязоха ЕПГ и логата. Още в добавката Fusion казах да ползва външно EPG. Като изключих външното ЕПГ от добавката и се показаха само няколко лога както е и на бокса.
Почти съм сигурен, че съм го пробвал и на бокса така, ама може би не съм презаредил листатата и затова не се е получило.

Та с всички тънкости които научих от вас, съм убеден, че довечера ще ги подкарам Smile
Баш новобранец съм, почетох и погледах доста видеа, но нещо не разбирам какво се случва.

Явно не е достатъчно за новобранци това описание тук http://epg.kodibg.org/

И телевизиите, които са изброени трябва ли да могат да се гледат или това е просто справочник с програмата на всеки канал?

Направих следното:

Install Kodi 16.0
SYSTEM -> TV -> Enable
SYSTEM -> Add-ons -> My Add-ons -> PVR Clients -> PVR IPTV Simple Client
Enable
Configuration:
- General - зареждах като m3u списъка с каналите от линка по-горе както локално, така е remote (бях го качил в pastebin.com и на мой хостинг)
- EPG - както е на снимката в линка
- Logos - както е на снимката в линка.

OK

Restart Kodi

Пущам и нямам таб TV в основния прозорец. Заредих един m3u с чуждестранни канали и ми излезе таб TV в първоначалния екран на Kodi и виждах 80 канала, но нито един от тях не зареди.

И съм до тук... Работещи ли са тези канали от линка http://epg.kodibg.org/, че загубих близо 3-4 часа в опити и тестове на телефона и на компютъра. : ) И ако може някой да ме светне как да го подкарам.
dijon, моля прочети бавно и внимателно първия пост в тази тема.
Работещи са,да. Просто тве е EPG за изброените канали. Няма как да ти излязат каналите, като нямаш работеща листа, а само програмния справочник. Върни се в началото на темата и ще разбереш. Иначе наистина е направено достатъчно за новобранци. Виж и тази тема.
О, Златев, изпреварих те май с няколко секунди Big Grin
Тва е, защото се опитвам да бъда ясен, а трудно ми се получава Big Grin За секунди,да!
Всяка ръка ловка иска тренировка.  Smile
dijon, като за начало можеш да гледаш Булсат без ЕПГ и лого на каналите (те не са задължителни) по този начин ще избегнеш и използването ПВР-а който само създава проблеми. Премести плейлистата на Булсат във Видео, Файлове и гледай от там желаният канал директно без ПВР симпъл или го пренасочи към iVue който не създава никакви проблеми.