Коди Фен Форум България

Пълна версия: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Кое е безплатното в случая ?
1.Сървъра на който стои EPG-то в момента струва пари.
2. Времето и труда на хората занимаващи се с него струва пари.
3.Някой си е платил таксата към оператор за да може да ти даде на тебе име и парола да гледаш
Работата на това у-во е да комуникира със тоя софтуер и ти като потенциален потребител да си го пуснеш и да гледаш телевизия. Около 95% от дистрибуторите на IPTV ползват именно MAG 250 или MAG 254 STB боксове за клиентите си. Има и изключения като Булсат които са мазохисти и обичат клиентите им да ги псуват защото са заложили на Wowza сървъри и android у-ва.
Проблем за който дадох решение не касае никой потребител а е насочен по скоро към администратора на сървъра чрез който клиента зяпа телевизия докато дъвче пуканки и цоца биричка или ракия с туршия .
Аз имам за лично ползване 2 такива сървъра и понеже се натъкнах на тоя проблем реших да помоля за решение тук във форума и ми написаха скрипт който да ползвам. Но след като си направих експеримент и установих ,че може да се мине и без ползването на скрипта с добавянето само на цифрата "64" във конкретен ред на конкретен файл споделих информацията за да е полезна и за други хора.
Когато дърпа програмата от http://snip.li/freeepg има проблем да я зареди като хората заради редиректа на линка. Когато обаче се сложи реалния линк на който се хоства epg.xml всичко е наред и си работи като хората. Същия проблем е и със Сталкер порталите които имам.
(25-11-2015, 15:23)Alkatrazbg написа: [ -> ]Когато дърпа програмата от http://snip.li/freeepg  има проблем да я зареди като хората заради редиректа  на линка. Когато обаче се  сложи  реалния линк  на който се хоства   epg.xml всичко е наред и си работи като хората. Същия проблем е и със Сталкер порталите които имам.

Значи реалния линк трябва да се промени и в Кодито на http://snip.li/epg.xml ?
Реалния линк не е това. Линка е този <цензура>
Наясно сме с проблема при изтеглянето в някои случаи. Kodi опитва принципно три пъти и ако и третия път не успее, чак тогава се отказва. Веднъж да успее, импортира EPG-то и го записва в своята БД за колкото дни напред сте задали в настройките (на Kodi за ЕПС). Ако ви е проблем, че виждате грешките при изтегляне в log файла, можете да използвате скрипта за изтегляне на EPG и да го зареждате локално. Също така, може да се използва и някой от директните линкове, към самия архив. Тези линкове умишлено не са публикувани и не е желателно да ги използвате (и разпространявате помежду си) освен в краен случай! Сървъра, който сте "набарали", днес може и да го има, а утре след засечен проблем, да бъде отстранен и повече да не се обновява! Да не се зачудите, защо някой ден изневиделица ще ви секне EPG-то, а при други хора ще си работи нормално. Да не забравяме и факта, че замислът беше, това да е изцяло разпределена система, за да не натоварваме някои сървъри повече от други.

Директния линк от горния пост ви го цензурирам Sick
златен си братле,евала Smile
Замисъла е ясен но така както е реализирано има проблем. Ако ще се налага да се дърпа локално и от там да се препредава на друг софтуер се губи идеята за цялата система. Дали ще го дръпнеме от интернет и ще го зареди локално или ще си инсталираме WebGrab и ще си конфигурираме сами е едно и също. При втория случай ще може да се правят и светкавични промени. От 5 дена няма лога на някой канали и програма за тях. Ако ви трябват лога кажете или ако ви трябва помощ за конфига пак кажете. Има логота за всеки един канал само трябва някой да ги качи на сървъра и да ги преименува . Явно нямате време и физически не успявате да обърнете необходимото внимание на проекта.Трябва по 3-4 пъти да се рестартира добавката за Булсат та евентуално да захапе и да зареди програмата. Това EPG може да се ползва и от други софтуери за IPTV и ако Коди може да си го рестартираме когато ни е кеф то една Астра или Сталкер не се рестартират толкова често.
За това че нямаме време, наистина си прав. Лога също сме си намерили. Въпросът е, че преди да се правят големи промени, първо трябва да се тества и тогава да се обявява. В тази тема, можете свободно да кажете като потребители кое, как и къде не ви работи. Нашия екип ще тества, ще преработи каквото трябва, но досега не съм видял да давате конкретно оплакване за кой канал нямате EPG или лого или нещо такова? Първо проверете дали настройките са ви най-актуалните, според инструкциите на http://snip.li/bulepg . Там често  правим промени (поне 1-2 пъти седмично), затова сверявайте, дали няма корекции в часовото отместване, адресите за външно зареждане на логата и т.н. Този уикенд също предстои обновяване на логата и промяна на местоположението им. Вече няма да бъдат зад този неприятен полупрозрачен чаршаф, а директно изобразени с корекции на тъмните такива къмто по-светли тонове, за да контрастират в Confluence.
Нямам лога на нито един канал. Пробвах и със алтернативния адрес http://xmltv.heliohost.org/logos/
но без ефект
Вместо ...heliohost... добавете като адрес за външно зареждане http://logos.kodibg.org и бъдете сигурни, че използвате плейлиста, създадена според генератора на плейлиста, поместен в сайта на EPG системата. През почивните дни ще обновим сървърите, ще променим логата и местоположението им. Ако не ви е проблем, просто изчакайте и проверете промените в сайта след няколко дни. Към момента, поддръжката на лога на каналите, ни е на ниво първа бета версия, затова тук-там все още се срещат някои проблеми.