Коди Фен Форум България

Пълна версия: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Трябваше ли да пишеш 2 поста един след друг за едно и също нещо?

Върни се в 1 страница и внимателно прочети всичко. Няма как да идваш тук и да пишеш в различни теми за едно и също, като не си се запознал. Очакваш в 13 теми да ти се отговаря специално на теб ли?

Прочети внимателно всичко от 1 страница и се върни обратно да задаваш въпроси, чиито отговори вече са написани.

Изобщо не уважавате труда на хората.
Да имаш право, малко избързах с въпросите. До сега се запознавах с нещата. А са два, защото явно не съм изтрил първият, а го направих. Нещо се е объркало. Попитах само тук за това. За другото ми отговориха. Явно без значение за коя добавка става дума, източника е един.

Сега ги изтривам и двата и ще попитам точно каквото ми е проблема:

За всички добавки използвам един и същи източник:  http://epg.kodibg.org/dl.php
Проблема ми е: че някой канали не са съвместими и не се разпознават:

1.За булсат добавката
Прегледах всички налични програми от справочника.
При мен не излизат:  B1BActionTV, BNT3, BNT4, OtBlizoHD, thisisbg, Rodina, BGTOPMUSIC, 360TuneBoxHD,TVSTZ, Kanal4,  TV999, Kiss13 и Shumen, тъй като
в секцията Тв, каналите се зареждат с други имена. Пробвах с диспечера на кодфито да променя името на канал точно както е в справочника за да се разпознаят. След рестарт на кодито, името се запазва, но не се разпознават пак: примерно: в булсата е Kanal 4 а в справочника е  Kanal4, Правя го в тв секцията да е Kanal4 както в справочника:Kanal4 - Kanal4, но не става пак.

Имали някаква врътка?  Виждам, че в миналото пак е имало същият проблем.
Благодаря и се извинявам.

 П.С 
Не видях този канал BHTV. Ако има възможност за добавяне. Тук може да се намери програмата: http://www.christiantv-bg.com/program
(10-05-2019, 19:08)Петрови написа: [ -> ]Имали някаква врътка?  Виждам, че в миналото пак е имало същият проблем.
Използването на EPG се получава след правилно въведен ID на канала, а не на името му. Колкото и да се опитваш да променяш имената на каналите през Коди, пак няма да ти извади EPG за канал, защото ID-то му си стои старото. ID на канала може да се промени само в листа с канали.
Колкото до Булсата, там в плейлиста се генерират техни ID-та, които не са същите като в източника, който ползваш за EPG. Добавката на Булсат си генерира EPG за техните си канали, така че просто трябва да посочиш генерирания от нея файл и ще им видиш справочника.
(10-05-2019, 19:08)Петрови написа: [ -> ]1.За булсат добавката
Прегледах всички налични програми от справочника.
При мен не излизат:  B1BActionTV, BNT3, BNT4, OtBlizoHD, thisisbg, Rodina, BGTOPMUSIC, 360TuneBoxHD,TVSTZ, Kanal4,  TV999, Kiss13 и Shumen, тъй като
в секцията Тв, каналите се зареждат с други имена. Пробвах с диспечера на кодфито да променя името на канал точно както е в справочника за да се разпознаят. След рестарт на кодито, името се запазва, но не се разпознават пак: примерно: в булсата е Kanal 4 а в справочника е  Kanal4, Правя го в тв секцията да е Kanal4 както в справочника:Kanal4 - Kanal4, но не става пак.
ря и се извинявам.
Коя добавка точно използаш за Булсат? Ако използваш модифицираната добавка от Мартин, тогава можеш да го помолиш да редактира tvg ID-тата на тези канали, защото не съвпада с генерираното EPG от Majide (epg.kodibg.org).
Плейлистата генерирана от добавката на Марто - tvg-id="hmtv_hd",TV 999 HD
EPG-то генерирано от Majide - "Канал tv999 от група Политематичен, изисква времева корекция от 0 часа. Неговото xmltv-id е TV999."

Ако използваш генерираното EPG от добавката обаче, ще имаш по-голям успех.
Код:
 <channel id="hmtv_hd">
    <display-name lang="bg">TV 999 HD</display-name>
    <url>https://test.iptv.bulsat.com</url>
  </channel> 
Както виждаш, тук tvg ID-то съвпада с това от плейлистата. И нормално, умишлено освен плейлиста има генерирано и EPG.

Ако имаш въпроси относно булсат и справочника генериран от добавката, можеш да пишеш в темата на Марто.
Изполвах : Old вершъна, но тя спря да работи при мен. Тя бе като програмка. Сега използвам видео добавка TV BULSATCOM V2. В Old вершъна сам си генерирапше справочника и му давах локален адрес. Сега обаче не излиза, такъв файл. Предполагам и почти съм сигурен, че използвам модифицираната добавка от Мартин. Защото е така точно както казваш:
"Плейлистата генерирана от добавката на Марто - tvg-id="hmtv_hd",TV 999 HD
EPG-то генерирано от Majide - "Канал tv999 от група Политематичен, изисква времева корекция от 0 часа. Неговото xmltv-id е TV999."
Ще го помоля, но се чудя как до сега никой не е изревал. Ако има друга добавка която сама генерира справочника, а логотата ги вкарвам ръчно като в Old вершъна за мен е 100 пъти по добре. Моля за адрес. Явно съм го пропуснал.

Благодаря Ви.
Последно по тази тема. Използвай програмната добавка от хранилището на Мартин.
https://kodibg.org/forum/thread-532.html

Подробно описание на инсталиране и настройване на добавката за Булсат - Fusion TV Android
https://dox.abv.bg/download?id=1cc0f76b3a

Просто използвай справочника генериран от добавакта. Той се намира в същата директория, в която се намира и плейлистата. Там ID-тата са едни и същи.
Прегледах файла на който се генерира. Проверих и в приложението на телефона си. Те нямат програма за тези канали. Няма как да се появят. Спираме по темата, ако се появят в самият булсат, ще се появят и при мен. Ще видя по мое усмотрение, кое EPG е по добър за нея.  И двата имат пропуски по различен начин. Има канали за които Majide има програма липсваща в самият булсат, т.е EPG от добавката. Но щом има разминавания в ID-тата, ще трябва да ги заобиколя.
Тъпо е, но поне е вариант:
За каналите които  в  EPG-то на Majide има информация липсваща в добавката правя фалшив канал в моята плейлиста със съвпадащо ID. така Така ще се разпознаят. После  при подредбата на каналите в моя списък който ще направя, в справочника те ще бъдат един под друг и ще мога да видя какво ще се дава. Пука ми, така и иначе ще има един канал с няколко различи резолюции. Имам такива канали.
Пробвах теорията си. Стана. Но има канали  за който  не подейста варианта, но проблема вече не е в ID-то. Не е в разпознаването. Проверих в EPG няма инфо за каналите, а пък ги има в списъка в първия пост, т. е в http://epg.kodibg.org/ . Ще пиша на Majide, може просто, да няма вече източник от където да ги вземе или може да има някакъв друг проблем. Не знам, той ще каже, ако може да се оправи, ок, ако ли не - Здраве да е.


Еми това е.
Благодаря на всички, които ми помогнаха. Ако има някой по различна идея, нека ми пише на лично. Да не товарим темата с повече глупости. Ако някой има същият проблем, нека ми пише или да се води по информацията в този пост, в случай, че няма друг изход.
ОК, върнах се. За каквото питахте на ЛС съм отговорил на всички. Ако забележите нещо друго, което има нужда от корекция или мегдан за подобрение пишете.
При мен TVSTZ, 360TuneBoxHD и OtBlizoHD не ми излизат програми. При вас как е? Majide ми писа, че е подобрил TVSTZ. Сравних id-тата, всичко е точно както съм ги написал и аз:
Код:
TVSTZ  ->  мое
Majide:
< channel id="TVSTZ">
    <display-name lang="bg">TVSTZ</display-name>
    <icon src="http://logos.kodibg.org/tvstz.png"
360TuneBoxHD  ->  мое
Majide:
<channel id="360TuneBoxHD">
    <display-name lang="en">360TuneBoxHD</display-name>
    <icon
OtBlizoHD ->  мое
Majide: <channel id="OtBlizoHD">
    <display-name lang="bg">OtBlizoHD</display-name>
    <icon src="http://logos.kodibg.org/otblizohd.png"
(14-05-2019, 20:46)Петрови написа: [ -> ]При мен TVSTZ, 360TuneBoxHD и OtBlizoHD не ми излизат програми...
 За TVSTZ изчакай до утре, ще тръгне. За 360TuneBoxHD имах само един източник на разписание (filmon.com) - вече и той не поддържа канала. На официалния сайт на канала също няма разписание. Ако намерите някакво за канала, моля споделете ми линка. За OtBlizoHD и останалите булсатски канали разписанието е кумулативно (с натрупване) и ако погледнеш във файла ще видиш че го има само за утре и следващите дни след това, но не и за днес или вчера. В базата данни на Коди разписанието се натрупва също кумулативно и утре в тази база данни, за въпросните канали, ще виждаш разписанието изтеглено от Bulgarian EPG Project днес т.е. един ден преди това!? Не знам дали разбрахте нещо от това, но подозирам, че разписанието за булсатските канали "циркулира" само из fusion платформата им, защото тези телевизии могат да се гледат официално само там (преди 100 лета  Cool