Коди Фен Форум България

Пълна версия: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
(26-12-2015, 23:49)Majide написа: [ -> ]Готово:  http://pastebin.com/raw/a0nsk5np

Както виждате няма нужда от дублиране на разписанието за отместените с +/- няколко часа канали, както и при тези с еднакво съдържание между SD и HD версиите им. Трябва само да добавите тага tvg-shift= съответната стойност за времево отклонение в часове (положителна или отрицателна).

Това го зная и е перфектно направено, но бих желал ако имам възможност да избирам между live и timeshift в един и същ момент за които имам два различни стирима ( live и timeshift )  за да ги събера за да ги виждам в един EPG guide ( live и timeshift) към всеки момент. Това ще помогне на всички които гледат от Нетера, mytv, дрънду, малинчо и т.н и, няма да е нужно да ползват едно live и едно timeshift EPG
Пример:
БНТ - live
БНТ - timeshift 
Има ли някаква възможност да го направя ръчно в epg.xml файла след като е разархивиран?
Редакцията трябва да се направи от потребителска страна, като се редактира плейлистата и резултата би изглеждал така:
[Изображение: er0ikg.jpg]
В случая това е плейлистата от Нетера. Няма различни източници на EPG за обикновените и времево отместените канали, а всъщност използват едно и също XMLTV-ID и това не пречи на никого, даже е препоръчително да се прави така!

Примерна ситуация:
Бай Иван живее в щатите и иска да гледа плейлистата на Нетера в IPTV Simple Client-а заедно с нашето EPG. Той настройва обикновените канали така:

Код:
#EXTINF:-1 tvg-id="BNT1" tvg-name="BNT1" tvg-logo="bnt1.png" group-title="Политематични",БНТ 1
...а времево отместените така:
Код:
#EXTINF:-1 tvg-shift=8 tvg-id="BNT1" tvg-name="BNT1" tvg-logo="bnt1.png" group-title="Политематични",БНТ 1 [COLOR red]-8 часа назад[/COLOR]

Всичко се получава, с едно малко изключение. Това EPG, което той наблюдава при него все пак се разминава с истинското разписание на телевизиите, защото той живее в друга часова зона с 8 часа разлика. Затова се налага да направи още една допълнителна настройка, а именно да приложи цялостно времево отместване на всички канали в плейлистата му (обикновени и вече отместени) през настройките на IPTV Simple Client-а:
[Изображение: 2vl3yxh.jpg]
...и вече всичко си идва на мястото Big Grin
Благодаря за отделеното време и компетентните указания.
Водейки се от описаният метод успях да да комбинирам плейлиста на Нетера с тези на други два оператора. Почистих ненужните за мен канали, а останалите дублирах с HD и timeshift, подредих ги по мой вкус и за сега е ОК. Ако след промяната на "hash" се появят проблеми ще трябва да си направя нов аддон защото не ми се занимава постоянно да правя нови плейлисти (ненамирам инфо как тя да стане динамична)
Последното отместване можете да се спести ако настроите бокса на (GMT+2 ) българското часово време (в случай, че ползвате ЕПГ само за българска телевизия) и не гледате от РС което ползвате и за други нужди.

****update for iVUe & FTV guide по-подробно съм го обяснил в темата iVue https://kodibg.org/forum/thread-36-post-831.html#pid831 пост № 11
You can make the channels favourites and then add them to iVue & FTV guide. Or you can hand edit a copy of the addons.ini file in userdata\addon_data\script.tvguidetecbox. Look in the kodi.log or favourites.xml file for thechannels urls.
Здравейте!

http://epg.kodibg.org/dlmap.php връща синтактична грешка.
Възможно ли е това да е причината за липсата на ЕПС и лого за канали с двойни имена?
Благодаря ви за доклада за грешката. Вчера добавихме нови сървъри и сме изпуснали по невнимание една запетайка Smile Вече направихме корекция и всичко трябва да е нормално.
Който иска може да опита и това ЕПГ правено е за Нетера преди доста време, но работи доста добре и сега.
https://github.com/sveba/tv_grab_bg_neterra
xbmcbg, познаваш ли човека, който го е направил? Ако ДА, имам нещо наум Wink
(02-01-2016, 17:09)Majide написа: [ -> ]xbmcbg, познаваш ли човека, който го е направил? Ако ДА, имам нещо наум Wink

За съжаление, Не използвам го на аванта.
Така като гледам показва детайли за текущите предавания и не страда от дефектите на EPG-то на Виваком. Може и да го интегрирам като източник в нашия проект.
(02-01-2016, 17:18)Majide написа: [ -> ]Така като гледам показва детайли за текущите предавания и не страда от дефектите на EPG-то на Виваком. Може и да го интегрирам като източник в нашия проект.

Повече глави мислят по-добре  Big Grin, ще трябва да се опитаме да съберем разпиляните български таланти ТУК.