Коди Фен Форум България

Пълна версия: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Оставете основните канали, които се гледат в България и има достъп до тях. Британските спортни много малко хора ги гледат освен чуждите стриймове, според мен.
<< Официално съобщение >>
Привет Другари и Другарки!

Може би вече сте забелязали промените, които въведохме през изминалите дни, но ще си позволя накратко да ги обобщя. Добавихме поддръжка на нови канали и премахнахме чуждестранни такива, които никой не гледа ("пълнеж"). Разписанието вече е много по-подробно и съдържа в повечето случаи описание, обложка на предаването, жанр, рейтинг а в някои случаи водещи/актьорски състав, година на излъчване и т.н. Има случаи, името и/или описанието/обложката на единично предаване да не отговаря на действителното, а съседните предавания да са ОК. Това са грешки в нашия основен източник tv.dir.bg, които ние не можем да коригираме сами. Ако забележите такъв случай на грешка и при нас и в сайта tv.dir.bg е същото положение, е редно да сигнализирате на поддръжката на въпросния сайт. Когато оправят проблема от тяхна страна, това автоматично ще се отрази и при нас. Може да им напишете едно хейтърско съобщение ТУК, или директно да ги "светнете" по email-а (няма да го публикувам тук, но ако ми го поискате, ще ви го дам).
Добре свършена работа!!!!
Majide, случайно да имаш някаква идея от къде да се сдобия с програмата на българският канал "GCN films"?
Аз използвам собствено ЕПГ и не е необходимо да го добавяш тук. Друг източник на ЕПГ и обложки - тук
Новото ЕПГ не идвали доста тежко за хардуера от Али Баба?
Доколкото виждам, GCN Films (24 часа филми без прекъсване) + 5 бр. PPV канали получават единствено потребителите на GlobalMedia IPTV (GCN) т.е. ако сте техен абонат и използвате някое от сертифицираните от тях устройства +съответния софтуер, би следвало да имате и разписанието за собствените им канали (точно както е при Bulsat Fusion). Никъде в интернет не видях да имат публикувано разписание за ексклузивните си канали.

За potv знаем отдавна, но грабера за него е малко повреден и отчита погрешно началното и крайното време на предаванията. Плюс това, осигурява само заглавията и много рядко някакво описание. Този на Vivacom също е повреден и прави "дупки" в разписанието около полунощ. А пък за следващия ден и дните след него разписанието което връща е за съвсем други канали... Иначе е сравнително сносен източник, с подробно описание на предаванията, добър набор програми, но, винаги има едно но Sleepy

За EPG-то в китайски хардуер не се притеснявай (то всеки хардуер в днешно време е китайски). Ако пък не е, значи не е оригинален Big Grin  Важното е декомпресираният XMLTV файл да не превишава 10тина MB като размер. Ако е по-голям, тогава вече ще се усеща.
На Fishing and Hunting(PVTV)излиза програмата на някакъв порно канал
http://imgur.com/Bdc0fmr
Ами Не съвсем:

[Изображение: xonlms.jpg]
Разписанието на друг канал би ви излязло, само ако гледате разписанието за утре или последващ ден и източникът на EPG за конкретния канал е Vivacom - за повече информация вижте пост #198.
(26-03-2016, 20:23)Majide написа: [ -> ]Ами Не съвсем:

[Изображение: xonlms.jpg]
Разписанието на друг канал би ви излязло, само ако гледате разписанието за утре или последващ ден и източникът на EPG за конкретния канал е Vivacom - за повече информация вижте пост #198.
Да сега го ъпдеитнах и видях че до 00:00 е правилна програмата после пак на порно канала.
От два дена забелязвам , че имам 1 час разлика напред във времето в EPG-то!Часовника ми е верен! Нищо не съм променял в .m3u файла!
Някаква идея защо е така???

[Изображение: Kodi_1.jpg]
Времето се измести с 1 час напред и за това е така.
България по принцип е в часова зона GMT+2 часа (напред от Гринуич). След смяната на часовото време миналата неделя, софтуера който използваме генерира старт- и стоп- времената с часова зона GMT+3 часа. Това е напълно автоматично. Ще направим проверка и ако има проблем, ще го оправим през уикенда.