Коди Фен Форум България

Пълна версия: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Alkatrazbg имаш репутация от мене защото са малко хората като тебе къде помагат с каквото могат, евала за това и едно голямо благодаря от мене Smile
(19-11-2015, 20:55)BlackWolf написа: [ -> ]Alkatrazbg имаш репутация от мене защото са малко хората като тебе къде помагат с каквото могат, евала за това и едно голямо благодаря от мене Smile

И аз точно за това му благодарих  Big Grin И натиснах thanks...
Стана и при мен ,но се появиха логата и EPG само на 5-6 канала.Останалите 180+ канали са ми празни  Huh
(20-11-2015, 10:24)cosera написа: [ -> ]Стана и при мен ,но се появиха логата и EPG само на 5-6 канала.Останалите 180+ канали са ми празни  Huh

И при мен беше така отначало.
Изтрих цялата /temp от \AppData\Local
също така и /temp директорията на Windows,
после направих почистване и с CCleaner
изтрих и \AppData\Roaming\Kodi
рестарт на компютъра, нови настройки на Kodi
след тези действия ми се появиха почти всичките
от 5-6 появили се, останаха само 5-6, които още се 'крият'
Имама една огромна молба към хората които хостват EPG-то. Ще бъде ли възможно xml файла да се хоства и във не архивиран вариант защото има голям проблем със Сталкер портали и нова версия на PHP 5.5.Някой умник е решил да преименува gzlib и не може да се прочете xml файла когато е архивиран.
PVR IPTV Simple client за Kodi, изпраща заявки за прочитане на самото EPG на всеки 5 минути! Така си е направен по-подразбиране. Това е и причината EPG разпространителя Rytec да бъде подложен на масова DDoS атака преди известно време {В чужбина, беше започнало масовото разпространение на евтинджос android боксове с предварително инсталиран PVR IPTV Simple Client с настройка да извлича EPG-то именно от Rytec. Резултата беше плачевен, въпреки няколкото сървъра, на които хостваха файла си.} При нас идеята е сходна - използваме колкото се може повече сървъри с голям или неограничен bandwitch, за да разпределяме натоварването. За момента клиентите ни не са много, но и сървърите за момента също са малко. С вграждането на това EPG в приставката за Bulsatcom и на други места, очакваме постепенно това да се промени.

Алкатраз> Файла който съдържа самото EPG, разпространяваме в компресиран вид по няколко причини:
  • всички други разпространители (в "крайната миля") правят така;
  • компресиран, файла ще генерира значително по-малък трафик;
  • PVR IPTV Simple Client-а поддържа без проблем такъв вид компресия;
  • Повечето други TV/EPG софтуери също поддържат компресията;
Разбрах какъв е проблема ви и мога да ви предложа много лесно решение, което няма да промени замисълът на системата: След изтегляне на компресираното EPG, първо го разархивирайте преди да го импортирате. Това може да бъде направено с обикновен PHP файл (щом говорите за Stalker, значи http server има наличен). Ако пък искате, направете си го и локално като bash script за Linux, който да ви изтегля файла и го разархивира в определена директория. Стартирането на скрипта по разписание, ще се прави през Cron. Ако искате по-подробни указания, кажете кой вариант искате да пробвате.
Със bash script ми е най удобно и няма да го мисля. Другия начин е да инстална WebGrab и да генерирам листата аз . Ако не те затруднявам дай да направим скрипта и да ми кажеш как се стартира през Cron .
Има ли тук някъде файл с логото на каналите поддържани от EPG то който мога да използвам?
(20-11-2015, 17:29)Majide написа: [ -> ]
.. С вграждането на това EPG в приставката за Bulsatcom и на други места, очакваме постепенно това да се промени...

Това означава ли, че пак ще можем да си зареждаме EPG-то, както преди - с генериране от приставката за Булсат?! Защото сега си играя да го свалям локално и да оправям id-та, че да ми излиза програмата за определени канали, които са с различно от генерираното id.
Ако не е така, а остава сегашното положение, няма ли възможност да се добавят редове и за потребителите на Булсат, със съответните id-та? Т.е. да има и за Булсат-а и за останалите!
Всъщност най-ми трябват Диема спорт 1 и 2! Останалите са си ОК Smile
Благодаря!
martinstz, моля кажете с какво ID ви зареждат тези два канала в добавката за IPTV на Булсатком? Веднага щом ни кажете (ние, не сме абонирани за Диема Екстра и ги нямаме при нас) ще добавим поддръжка и на тези два канала!

xbmcbg, използвайте указанията на адрес: http://snip.li/bulepg за да направите настройки за показване на логата! Ако желаете да бъдат добавени допълнително лога за каналите, които вие имате (но не предлагаме EPG за тях), кажете имената им и посочете линк до актуално за тях лого.

bash script за Алкатраз:
Код:
#!/bin/bash
#Bulgarian EPG Project
wget -r --tries=5 http://snip.li/freeepg
cd snip.li
mv freeepg freeepg.xml.gz
gunzip -f freeepg.xml.gz

Това е целият скрипт. Той трябва да бъде маркиран с executable bit:
Код:
chmod +x epg.sh

За да го изпълнявате автоматично, по разписание първо определете неговият път, например:
Код:
/home/serveradmin/epg.sh

Посетете сайта http://cron.nmonitoring.com/cron-generator.html или друг подобен и си генерирайте командата за стартиране на вашия скрипт през Cron:
Код:
0 7 * * * /home/serveradmin/epg.sh

Този ред трябва да добавите в конфигурационния файл на Cron. Според вида на използваната от вас дистрибуция, проверете в нейната документация имали нещо специфично при вас. В *бунту семейството, всичко се свежда до редактиране на текстов файл през терминала:
Код:
crontab -e

Забележка: След като сте поставили скрипта в домашната директория на потребителя serveradmin, следва да се очаква, че ще стартирате скрипта с неговите правомощия. Ако работите като root потребител (принципно лоша идея), командата и съответно скрипта ще бъдат стартирани с пълни правомощия!!!