Коди Фен Форум България

Пълна версия: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Majide,
Забелязах, че програмата на някои от каналите е грешна - обикновено в сутрешните часове. Мога да потвърдя за следните канали, които изрично проверявам всяка сутрин от няколко дни насам:
Канал 3, ТВ Европа, Евроком, БиАйТи, Атака, ТВ+, Евроспорт 2 и ХД, Нешънъл Джиографик, НД Уайлд, Дискавъри ХД, Виасат Хистори ... предполагам има и други.
За тези канали използваме tv.dir.bg като източник. Моля засечете, когато видите некоректно разписание, дали в сайта tv.dir.bg е правилно или също е некоректно и отговаря ли на написаното в Kodi панела за EPG. Ще се загледам и аз, но когато пускат реклами по телевизията ме събуждат (заради по-силния звук) и ми развалят дрямката Big Grin Те нашите телевизии стават само да спиш на тях - нищо любопитно не откривам за гледане.
В момента Viasat History за 1.06 трябва да е:
05:00 Военновременна ферма 4 еп.
06:05 Болка, гной и отрова 2 еп.
07:00 Пътници във времето 1 еп.
07:55 Големите железопътни линии на континента 1 еп.
09:00 Скритата страна на Втората световна война 3 еп.
09:55 Раждането, сватбата и смъртта през Средновековието 3 еп.
А е:
4:30 - 9:00 - Невъзпети герои 7 еп. <- това е за 30.05
09:00 Скритата страна на Втората световна война 1 еп. <- това е за 30.05
09:55 Останки от войните 4 еп. <- 31.05
11:0 0Загадки в музея 32 еп. <- 31.05

Може да му спретнем един grabber, ако WebGrab++ не се оправя.
О, колега, радвам се да те чуя Smile  Наистина е точно така... Редактирах ini файла на WebGrab-a за tv.dir.bg и мисля, че вече се оправи:
Код:
  <programme start="20160601060500 +0300" stop="20160601070000 +0300" channel="ViasatHistory">
   <title lang="bg">Болка, гной и отрова 2 еп.</title>
 </programme>
От утре по обяд, ще влязат в сила промените.
Ето ти скрийн от тази сутрин. В дир.бг са правилни но в епг-то не са.

[Изображение: 20160601_073758_HDR.jpg]
Новото EPG се качва по разписание към 10:20ч. сутрин и вече трябва е обновено, ако ви е презареден Simple клиента от тогава насам. Проверете сега дали има "отклонения" Rolleyes
FilmBox Extra HD;FilmBox Plus HD няма никакво съвпадение
Относно FilmBox Extra HD и FilmBox Plus HD - също ги вземаме от tv.dir.bg.  На сайта в момента са свалили програмата за тези канали за днес до петък включително и явно настройват нещо по тях. Следващата ни синхронизация е утре (отново към 10:20 сутринта) и ако са оправили каквото трябва ще имате вече коректно разписание.

Отново благодарско на всички, които докладват за неточности Smile
Majide, моля да ми подхвърлиш идея как да направя тaка, че EPG-то ми да стане двуезично. Например за канал TLC Европа който гледате в България  да мога да имам избор между такова на български и на английски, но да ми показва само на избраният от мен език, но и двата езика да съществуват във файла, целта е да имам възможност да ги променям с един клик или да се обвържат с езика който е избран за аудио потока
Благодаря предварително.
В стриймовете и файловите контейнери е възможно да има повече от един поток видео, звук и субтитри. Когато обаче се касае за телетекст/телетекст субтитри/EPG, потокът е само един т.е. не става в самия стрийм да се вгради повече от едно разписание. Технически няма пречка да бъде имплементирано, но не съществуват клиентски приложения/плейъри, които да гo поддържат в момента. Ако са две разписания, плейъра кое от двете ще трябва да предпочете за да го покаже? Те не се различават по език (както звуковите и субтитровите потоци), а само по номера си. Може обаче да въведеш въпросния канал в IPTV Simple на два пъти - единия вариант с предварителна настройка за единия аудио дублаж, а другия вариант с втория {audio-track=bg}. В своя EPG Grabber настрой да ти извлича разписанието на този канал за съответните два езика (съответно с различни xmltv-id та) и воала  Smile