Коди Фен Форум България

Пълна версия: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте,

Пиша тук със следния въпрос: бих искал да сложа EPG на български канали в използвана от мен m3u листа. За съжаление не мога да я използвам в Kodi, опциите ми са SSIPTV или OTT Player.
Ето какво казва SSIPTV за добавяне на EPG: http://ss-iptv.com/en/operators/epg. Но казват, че "Zipping (gzipping) is not allowed for xmltv.", а линкът който вие предлагате е към компресиран файл. За OTT Player никаква информация дали и как може да се зареди EPG.

Имате ли идея дали евентуално може да тръгне EPG на едно от тези приложения или вашето решение е само и
изключително за Kodi?

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Поздрави,
Защо не можеш да я използваш в Kodi, ако не е проблем да споделиш,

Използвай скрипт за сваляне и разархивиране. Така ще имаш готов XML, който се опреснява на какъвто интервал ти решиш. Този вариант е, ако искаш да използваш точно този справочник.
Ето ръководство за скриптовете според желаната от теб OS.
https://kodibg.org/forum/thread-38.html
https://kodibg.org/forum/thread-39.html

Готов XML можеш да видиш тук:
http://80.72.72.22:88/epg/freeepg.xml

OTT Player мисля, че имаше поддръжка на EPG.
(10-03-2018, 04:11)ZZlatev написа: [ -> ]Защо не можеш да я използваш в Kodi, ако не е проблем да споделиш,

Използвай скрипт за сваляне и разархивиране. Така ще имаш готов XML, който се опреснява на какъвто интервал ти решиш. Този вариант е, ако искаш да използваш точно този справочник.
Ето ръководство за скриптовете според желаната от теб OS.
https://kodibg.org/forum/thread-38.html
https://kodibg.org/forum/thread-39.html

Готов XML можеш да видиш тук:
http://80.72.72.22:88/epg/freeepg.xml

OTT Player мисля, че имаше поддръжка на EPG.


Здравей,
Благодаря за бързия отговор!
Ще споделя, разбира се: гледам листата на Sony Smart TV, а на него има само Opera TV Store, в който пък няма Kodi. Иначе с Kodi нямаше да имам проблем.

Търсих на много места информация за OTT Player, но не намерих нищо за EPG.

Ще пробвам с SSIPTV и с горния линк.

Още веднъж благодаря!
Опитах с този линк, но не тръгва EPG Sad
Има в описанието на SSIPTV и друг код, който трябва да се сложи в header-а на файла, вероятно това е причината да не работи. А и те искат файлът да е. Плюс това пишат, че се допускат файлове с разширения jtv и xmltv, а принципно този е xml. 
Извинявам се, ако задавам глупави въпроси (не съм на ти с тази материя :-)). Ако например сваля този файл и си го кача на мой сървър (за да мога да добавя съответния код в header-а, дали има някакъв шанс да тръгне?
XMLTV е международният стандарт за EPG а по същество представлява XML файл с каквото и да е файлово разширение/суфикс или дори без никакво, където под формата на тагове <нещо>съдържание</нещо> се представя програмната информация. Спокойно може да пробвате да променяте разширението на файла (стига да не е архив с XML файла в него). Между другото погледнете в първия пост на темата "Скрипт за изтегляне на EPG файла..." - мисля, че ще ви бъде полезен. ID-тата на каналите (за да ви се "стиковат" с ТВ каналите) може да видите на адрес: http://epg.kodibg.org
Опитах, но не става Sad Логата ги изкарва, но не и EPG. Това приложение SSIPTV има доста ограничения, явно в това е проблема: xmltv файлът не може да е по-голям от 5 МВ (а този е над 9МБ), искат да се слагат допълнителни атрибути в header-а... Явно няма да стане, здраве да е.
Благодаря на всички отзовали се за отделеното време и за полезните съвети!

Приятна неделя!
Само да се похваля, че имам частичен успех - EPG-то тръгна, но само на чуждестранните канали (Discovery, Cartoon Networks и т.н.). На българските канали  (Канал 1, БТВ и т.н.) не илиза нищо. EPG-то на тези канали е на английски и като сравних програмата на въпросните чужди канали, се оказа, че не отговаря с това, което се излъчва на българската версия на канала. Което явно означава, че EPG-то излъчва програмата за чуждата версия на канала. Явно приложението е намерило някакъв начин "да си говори с EPG-файла, но за съжаление си говорят на различни езици :-) Или пък изобщо не си "говорят", а просто приложението поддържа EPG за определени канали и просто го зарежда за тях... Обърках се вече :-)

Направи ми впечатление, че има доста лога, които не са правилни (даже и тези на БТВ и Нова). Как мога да ги оправя без да оплесквам нещата със самия EPG файл, като просто сменя URL-ите към логата в самия xml файл или има и друг, по-интелигентен начин :-)

Благодаря предварително!
За Discovery Channel и Cartoon Network разписанието в този EPG проект е на роден български език:
Цитат:  <programme start="20180311120000 +0200" stop="20180311130000 +0200" channel="Discovery">
    <title lang="bg">Космически странности</title>
    <desc lang="bg">еп. 4, наука. Екип от търговци пътува из страната в търсене на космически артефакти. Те неуморно преследват добрите сделки-от космически тоалетни до пакети с неизядена храна на космонавти</desc>
    <episode-num system="xmltv_ns">0.3.</episode-num>
  </programme>
 
<programme start="20180311040000 +0200" stop="20180311041000 +0200" channel="CartoonNetwork">
    <title lang="bg">Анджело е върхът</title>
    <desc lang="bg">приключения, филм, приключенски. "Анджело е върхът" проследява приключенията на 12-годишния Анджело, който се опитва да прилага в живота си забавни номера с малко помощ от приятелите си Шъруд и Лола</desc>
  </programme>
Логата, които определяте като неправилни, на мен ми изглеждат съвсем наред:
http://logos.kodibg.org/dirbg/12.png
http://logos.kodibg.org/dirbg/28.png

Редовно сверяваме съответствието на разписанията с това в официалните сайтове на телевизиите и радиата (а на голяма част ги вземаме точно оттам). Може би трябва да си настроите правилно часовата зона в софтуера, който използвате. Това EPG е предназначено за българската часова зона, включително промените с 1 час по равноденствията.


Имам усещането, че използвате друго/чуждо EPG, а опитвате да се водите по това тук. Е, няма как да стане, защото всяко е уникално и се различава от другите не само по предлаганите канали, но и по допълнителните атрибути към заглавията на предаванията.

Предлагам, да си отворите отделна тема, където да опишете с какво разполагате и какво се опитвате да постигнете. Помолете за съдействие и изчакайте някой да се отзове.
Благодаря за реакцията и се извинявам, ако с незнанието си съм създал някакво объркване в темата!

Не съм искал да внеса каквито и да е било съмнения в предложената информация в EPG-файла, просто казвам как стоят нещата при мен. Явно наистина приложението ползва чуждо EPG по някакъв начин.

Както и да е, няма повече да пиша в тази тема, за да не се объркват нещата. Не е проблем да отворя отделна тема, проблемът е, че този форум а за Kodi, а приложението, което използвам аз е друго. Но като не става, не става :-)

Поздрави и приятен следобед!
Както каза Madjide - не е проблема плеъра. XMLTV е стандарт, т.е. и на телевизор да го пуснеш, трябва да го показва. Без да влизам в подробности за настройките на плеъра, но виждам такива директиви:
http://ss-iptv.com/en/users/documents/channel-names
А ти от къде получаваш всъщност IPTV стрийма ?