Коди Фен Форум България

Пълна версия: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Kanal6, NASA TV (и трите), SYFY Австралия и Арабия, MAD TV Гърция, FCW и eTV правилно извличаха разписанието си, но поради решение на собствениците им, на сайтовете им (както и другаде) вече не се публикува разписание за тях. (Вместо за http://fightchannelworld.com/tv-schedule бих могъл да предложа разписание за http://fightchannel.hr/ ако има интерес.) Ако някой от вас знае откъде да се намери разписание за тях, нека да каже. Вероятно ще ги премахнем от проекта за EPG.
За трите (официални за страната) FilmBox канала разписанието се взема от официалния им сайт: http://bg.filmbox.pl/tv-programa/ Ако наистина има проблем, трябва да алармирате издателя на съдържание.
Трите Хобита и четирите Max Sport-a + EdgeSport от утре ще ползват разписанието на официалните си сайтове: http://www.hobbytv.bg/index.php?p=program и https://maxsport.live/tv-guide .  Ако и така има проблем, трябва да алармирате издателя на съдържание.
От утре ще бъде превключен към друг източник също и ПОТВ Тракия.
За момента нямаме източници на разписание за EuroNews и BabyTV. За ZDFKultur също няма източник на разписание, защото канала е разформирован преди 4 години - премахваме го от проекта за EPG.
За eoTV взимам от тук - TV-Programm разписанието и досега не съм имал проблеми.
Бих могъл да погледна при холадниците от rytec за други програми, но мисля, че тях ги знаеш и си ги проверил вече...
(28-04-2020, 02:22)zdravkos написа: [ -> ]За eoTV взимам от тук - TV-Programm разписанието и досега не съм имал проблеми...
 Благодаря, но ставаше дума за eTV - регионална българска телевизия от Хасково  Smile
(27-04-2020, 20:21)Majide написа: [ -> ]
За трите (официални за страната) FilmBox канала разписанието се взема от официалния им сайт: http://bg.filmbox.pl/tv-programa/ Ако наистина има проблем, трябва да алармирате издателя на съдържание.
Не мога да алармирам издателя защото от сайта програмата е точна.После какво става при тебе не е много ясно та се появяват съвсем други работи сигурно се нуждае от лек ремонт.Ето виж снимките[Изображение: Screenshot-28-4-2020.png][Изображение: Screenshot-20200428-101805.png]
(25-03-2020, 20:40)Majide написа: [ -> ]
(25-03-2020, 20:05)Hangman написа: [ -> ]Vivacom Arena програмата не отговаря. Излиза програмата на bTV Comedy.
 От компанията, вече са махнали разписанието на канала си от страницата за ТВ разписания - затова е изчезнало и при нас. Утре след обяд ще го имате отново. Ще превключим към друг източник, но на повечето места специално за този канал разписанието е грешно и ако и при нас е така, моля да ни кажете за да вземем мерки.
Колкото до това, че виждате разписание на друг канал вместо правилния, такъв бъг се наблюдава при PVR IPTV Simple Client т.е. проблема е в PVR функционалността на Kodi. Може да проверите, че в EPG файла няма налично разписание за Vivacom Arena, пък било то и грешно.

Както винаги благодаря за забележката и ако видите други нередности, казвайте  Cool
Да така е, за да не миксира програмата на каналите и подобни проблеми махнах кеширането от опциите за PVR

Мисля че на някой от мирърите на който се качва EPG-то има проблем със синхронизацията защото от него свалям стара програма. В началото на годината се случваше да сваля една и съща от около 17 януари доста често, промених времето за ъпдейт от 8 вечерта на 9 сутринта и много рядко се случва даже не си спомням последно кога е имало проблем, но наскоро пак го свалих ръчно вечерта и беше назад с около седмица, обикновено когато стане така след няколко опита свалям текущата.
Странни неща се получават понякога. Проверих разписанието на Filmbox каналите и е отместено с един ден назад, без да има никаква грешка никъде и при тестовете всичко работи нормално и  няма отместване. Сега слагам ръчно отместване с 1 ден напред - утре ще се види резултата.
@batelcho, това за мирърите е вярно. Случва се понякога, най често с Dropbox. В момента обаче всички са синхронизирани.
В програмата на History Channel, информаця за епзодите и описание липсват.
(03-05-2020, 19:02)kodi_dev написа: [ -> ]В програмата на History Channel, информаця за епзодите и описание липсват.
 Твоят python script експортира само това:
Код:
  <programme channel="history_channel_hd" start="20200502230000 +0300" stop="20200503005500 +0300">
    <title>"Кингпин: Пабло Ескобар"</title>
    <desc />
    <category>Научни</category>
    <video>
      <quality>360</quality>
    </video>
    <rating>
      <value>free</value>
    </rating>
  </programme>
 Ако ми кажеш откъде другаде да вземам разписанието на history channel (с детайлите), ще се радвам. Преди година махнаха сайта на канала за региона и сега при опит за отварянето му пренасочва към официалната фейсбук страница на медията.
Ок, ще видя дали не е сменено нещо.
А кои други канали ползват този скрипт?
(03-05-2020, 20:35)kodi_dev написа: [ -> ]...А кои други канали ползват този скрипт?
 За момента са тези: BTV Lady, Bulgarian History, Discovery HD Showcase, Discovery, Discovery Science, History, H2, In Kitchen, MotoSportHD, OtBlizoHD, TLC, TDC.