Коди Фен Форум България

Пълна версия: Bscfusion (СПРЯНА)
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
(29-11-2016, 22:05)xbmcbg написа: [ -> ]Проблема е в твоят Интернет, не е в Булсат. 
Сменяй доставчика на Интернет, оригиналният бокс няма да ти помогне, а с него нещата ще са по-трагични.

Значи проблема ми е в интернет доставчика, така ли да те разбирам!? А защо преди нямах никакви проблеми с
БСК, а се появиха след като промениха някакви тяхни настройки преди 2-3 месеца ??? Утре ще пробвам с ТиВи.бг да видим дали даставчика или на майка им летателния апарат...
Битрейта на тиви.бг е около 10 пъти по-голям от този на коди апликацията за Булсат и няма логика да върви безпроблемно ако доставчика ти те филтрира и дава приоритет на собствената си ИПТВ.  За безпроблемно гледане от чужбина трябва да се избере стабилен доставчик който да ти гарантира минимум 10-12 Мбпс към България (обикновено за  тази услуга се доплаща или се отваря комерсиален акаунт) или да се насочиш към специализираните за чужбина български доставчици на ИПТВ който използват по-нисък битрейт за да се пренася без проблеми през пииринга.
(29-11-2016, 22:58)xbmcbg написа: [ -> ]Битрейта на тиви.бг е около 10 пъти по-голям от този на коди апликацията за Булсат и няма логика да върви безпроблемно ако доставчика ти те филтрира и дава приоритет на собствената си ИПТВ.  За безпроблемно гледане от чужбина трябва да се избере стабилен доставчик който да ти гарантира минимум 10-12 Мбпс към България (обикновено за  тази услуга се доплаща или се отваря комерсиален акаунт) или да се насочиш към специализираните за чужбина български доставчици на ИПТВ който използват по-нисък битрейт за се пренася без проблеми през пииринга.

Преди време имах м3у файл за немския скай на Коди, и да ти кажа честно НИКАКВИ проблеми, макар и незаконно с "несериозен" сървър. А нашите български законни доставчици, лицензирани и плащани от такива като мен, имали някакъв битрейт който не работил за чужбина а само за територията на България. Поредния показателен пример за безхаберие и българска "перфектна" работа. Та то след 4-5 години няма да има кой да гледа в Б-я телевизия, защото няма да има нито българи нито такава държава, и няма да е лошо още от сега да помислят за хората в чужбина.
Според теб кой е най- стабилния доставчик????
Дичо знаеш ли колко струва пиъринга и международния трафик за мегабит ? А знаеш ли колко струва наем на сървър със 10 гигабита портове или в най лекия случай поне на 1 гигабит ? Знаеш ли как се плаща лиценз за 30 милиона град ? Чувал ли си за регионални лицензии ? А за сателитна антена чувал ли си ? Що си мислите ,че като давате 10 -20 лева за 300 канала и сте платили и надплатили услугата . Цената за SD канал е 3 лева а за HD e около 8-10 лева.Хващай сега един калкулатор и сметни колоко струват само каналите+ преноса+оптиката+ CDN сървъра . Начините за гледане от много абонати са или рестрймъри на много места или P2P технология. Всичко друго са фантазии и мечти.
Дичо, аз нямам проблем с нито един български доставчик защото си плащам допълнително за фиксирана скорост към България, а дългогодишният ми опит ме е научил, че ако искаш да гледаш без проблеми трябва да използваш ИПТВ бокс препоръчан от провайдера на съответната телевизия, а не коди .
Аз пак ще се учудя на всеослушание, защо този форум се нарича КодиБГa, ама знам отговора.
Айде да почнем да обсъждаме Коди по същество, а не КАК ДА НЕ ползваме Коди?

Мен не ме интересува колко им струва CDN сървъра, нито колко ще им струва изстрелването на спътника - не аз им определям тарифите и правилата. Те казват цена, аз плащам и това е. Не знам от кога не сте в България, ама манталитета "български" клиента е виновен.... до никъде не води.

По същество, аз съм на БСК интеренет, до сървъра им в София (90км) пинга ми е 4ms/50Mb и пак буферира. Ако щеш и с техния бокс. Да да, знам, и той е Андроид, ама и с LE пак е същото (на S812/S905).
Та без генерализиране и без оправдаване на разкрача на доставчика.
Че на него може да му струва 100К един канал, но 1М абоната по 5лв са малко повечко, аз доколкото мога да смятам.
Е какво толкова има за обсъждане на Коди ? Добавката нито ти променя битрейта нито ти променя достъпа до услугата. Добавката те логва и ти сваля една листа и едно пикливо EPG. Със това и се изчерпват всички функции и задачи.Дали ще имаш или нямаш проблеми зависи от хардуера и всичко дето е преди Коди.Ако на 45-ти километър на трасето спре тока или се счупи мрежата ти и челни стойки да правиш няма да гледаш нищо. Услугата им е изначално глупаво и неграмотно реализирана ,та да искате стабилност и качество не е реално към този момент.Дупките в сигурността на услугата също не ви помагат да гледате качествено . Много повече (в пъти) гледат нелегално от колкото са реалните договори за това IPTV. Булсатком създадоха едно голямо НИЩО и сега хората плащат за техните грешки. Да пуснем една анкета дали пречат темите не свързани с Коди и ако потребителите кажат ,че им пречат ги трием моментално.
Моето мнение е малко по-ралично. Big Grin
Първо трябва да се разграничат понятията : 
1) гледам Булсат с ОРИГИНАЛЕН (софтуер и хардуер) - поддържан от доставчика
2) гледам Булсат с "third party" (софтуер и хадруер) където се класира КОДИ  Smile - доставчика не е ангажиран с подръжка им.


Аз физически се намирам на повече от 8 000 км от сървърите на Булсат -  притежавам оригинален Fusion box използвам 2 различни вида Интернет (файбeроптика - 50Мбпс в основното жилище (гарантирана скорост до България - 30Мбпс) и сателитен 10Мбпс във второто ми жилище) и твърдо мога да заявя, че нямам проблеми с техният бокс нито с приложенията които те поддържат за аифон и андроид в основното ми жилище. Във второто не съм тествал бокса поради високата цена на трафика от сателитният Интернет, но КОДИ и приложенията работят без буфериране. Коди е инсталирано на Nvidia Shield.
Потърсете проблемите във вашият хардуер (модем, рутер, суич, бокс ...) и Интернет, защото не е възможно в тяхната мрежа да не работи, а извън нея да е ОК.
(29-11-2016, 22:27)b_ignatov написа: [ -> ]@Di40
Невиждам, защо си толкова недоволен? Ти явно не разбираш, че тези добавки са направени от различни ентусиасти, които го правят "Just for fun". Никой не е заявил, че това нещо ще се поддържа и ще бъде качествено. Като не си доволен, просто махни добавката и си намери друга алтернатива. Нали знаеш, че безплатен обяд няма и всичко, което е "free" е от ден до пладне. Ако все пак плащаш на БСК, няма да е лошо да си прочетеш договора и да видиш, дали някъде е спомената услугата през Kodi.
Лека вечер и малко по-спокойно го давай.

Договора съм си го прочел (Пакетът е достъпен на всички устройства - лаптоп, таблет, смарт телефон. За смарт ТV услугата се предлага за марката "Samsung" и е в процес на разработка за останалите марки телевизори ), и знам че работи само на техните боксове. И със сигурност не става въпрос за някакви си му 70- 80 евро за бокса, а за нещо друго което със сигурност си разбрал. И защо си мислиш че не плащам а гледам на аванта, имам пакет ПРЕМИУМ.
И още нещо, българска тел. съм плащал през периода когато беше на криптолоркс на 16 Е и сега в момента разбирасе, даже и на "неразбиваемия" конакс и ирдето имаше вариати при които не съм го правил, макар че картите и модулите струваха повече от едно або. С това приключвам темата от моя страна един път за винаги... БСК и Коди. Приятна и теб.
Кодировката "Conax" е разбита от доста години и немога да разбера защо всички в България се натискат да пиратират само Булсат.  Дори всички пишман "тв пирати" са убедени, че МенТел са неразбиваеми, напротив върви без проблеми дори и с КОДИ в комбинация с Tvheadend и сателитен тунер.  Cool