Коди Фен Форум България

Пълна версия: Bscfusion (СПРЯНА)
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравей. Порта не работи.
Ако имаш пинг, но не можеш да се телнетнеш към 443, по-скоро ми се струва че булсата нещо те филтрират Huh  Да не би да се те блеклистнали нещо... Твоя доставчик статично IP ли ти дава или динамично?
Динамично ми е IPто.
Възможно е булсат да филтлират всичко от този доставчик. В офиса им бяха наясно, че неработят приложенията на булсатв мрежата им, но според тях проблема е в булсат.
Кликни (линка е премахнат след успешен експеримент) и кажи какво виждаш.
На бял екран две картинки на футболист. Едната жълта, а другата сива.
Това означава, че не си филтриран до облака на Булшит в който се съхраняват спортните им канали.
Много странно, изпрати им писменно запитване до техническият отдел за разрешаване на проблема, но в него не споменавай коди, а пролижението за РС или ги извикай да ти инсталират техен бокс (ако не отстранят проблема според мен не трябва да им плащаш нищо).
Кое му е странното филтрират му определени портове към мрежата на булсат. Т'ва, че има пинг нищо не значи.
Ramsezsh, погледнах твоят ISP и видях, че предлага много по-добра и по-евтина IPTV от Булсат, но ти явно имаш своите аргументи за да предпочиташ Булсат.
На тяхно място и аз бих ги филтрирал, ситоацията е сходна с тази да ти дойде на гости някой непознат който на дори не е поканен и той да започне да пуши миризливите си цигари в твоят дом без да попита дали може. Бизнеса има и етични измерения, които явно Булшит не желае да спазва, а предпочита да се прави на бургаска батка като не ви предоставя тунел или друго техническо решение за да ги гледате без проблеми в и чуждите мрежи.

ПП Ще бъде полезно за всички ако се отвори нова тема в полезни връзки в която да се направи списък на всички ISP в България и извън нея които филтрират Булшит.
(07-04-2016, 22:02)xbmcbg написа: [ -> ]Ramsezsh, погледнах твоят ISP и видях, че предлага много по-добра и по-евтина IPTV от Булсат, но ти явно имаш своите аргументи за да предпочиташ Булсат.
На тяхно място и аз бих ги филтрирал, ситоацията е сходна с тази да ти дойде на гости някой непознат който на дори не е поканен и той да започне да пуши миризливите си цигари в твоят дом без да попита дали може. Бизнеса има и етични измерения, които явно Булшит не желае да спазва, а предпочита да се прави на бургаска батка.

ПП Ще бъде полезно за всички ако се отвори нова тема в полезни връзки в която да се направи списък на всички ISP в България и извън нея които филтрират Булшит.

Проблема за мен не е колко е добра или лоша телевизията им. 
Проблема е, че тогава когато сключвам договор за услуга очаквам да получа услугата за която съм се договорил.
От един пакет от около 150 канала аз гледам реално 4-5.  И тогава когато от тези 1 -2, ги няма (като любител на испанския футбол в България Sport+ HD за мен няма алтернатива),  1-2 ги има, но за да ги гледам трябва да мина много ускорен курс по румънски, понеже единствените субтитри, които има са румънски и едва един или два канала попадат в числото на тези, които ме интересуват аз си търся алтернативи. Една от алтернативите ми е булсат, който така или иначе плащам в другия апартамент. За мой късмет имам и други алтернативи (руската edem.tv) където мога да гледам испанското първенство и Viasat History. Основния проблем е това, че утре ще решат, че всички останали IPTV услуги им пречат, или че трафика към торент тракерите им е проблем и ще подходят по същия начин. Ако още при сключването на договора ни ме бяха предупредили за такива ограничения, щеше да е съвсем друго - най-вероятно щях да се огледам за друг доставчик.

п.п. идеята ти за нова тема с ISP в България, които въвеждат ограничения би била много полезна.
Viasat History има български субтитри (натисни F1 "червеният бутон" и ще видиш, че има български, английски и румънски)