Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
M3U playlist
#11
Май само ще си отварям листа от Пот плеъра, като отварям с други плери като Perfect и VLC на някой програми ми дава малки зелени петна на картината, и тва е само за булсаткома, никога не съм имам проблеми като гледам филми,клипове и кжото и да е, с Пот плеъра е наред, а иначе файла редактиран без юзер агента не ми го отваря с Perfect Player.

На компа сега като гледам булсаткома с интернет 100 мегабита ъплоуд и даунлоуд някои дни в пикови моменти като мачове от шампионската лига на моменти леко буферира за секунда и се оправя, проблема не е в нас а в Булсаткома, те не могат да си оправят каналите в HD резолюция тръгнали за 4К да говорят божеее, трява да ги захапят за всички неща за които лъжат че предлагат а не е така.Може би някой ден ако инвестират в добри сървъри, боксове и почнат да мислят за клиентите ще се оправят нещата, това засега няма как да стане ако няма достоен конкурент и закони които да се спазват в наштаа абсурдна държава.
Отговори
#12
Ако търсиш качество - тогава трябва да се насочиш към NEW DREAM TiVi единствената българска ИПТВ която покрива всички световни критерии за качество (над 200 рестримъра в Бълагрия безупречна интелигентна резервираност), направена от екип ПРОФЕСИОНАЛИСТИ който ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ.
Отговори
#13
Не съм от софия да ги ползвам тях, иначе да търся качество на програмите, сега изчаквам да довършат оптиката на моят доставчик Telekabel Пазарджик в квартала ми и да тествам тяхният сет топ бокс, малко скъпо ще ми дойде 30лв на месец с тяхният интернет но ако остана доволен ще ги дам Smile
Отговори
#14
xbmcbg, когато предлагаш определен оператор и натъртваш на професионализма не е лошо да се запознаеш със официалната страница и да видиш как е направена и се поддържа от деца в 3-клас през голямото междучасие. не ги знам на колко места какво имат но като им погледнах сайта за мен не заслужават никакво внимание вече .
Отговори
#15
Аз сайта им не коментирам ( http://blog.tivi.bg/ ), а качеството на телевизията - всички канали се стриимват на максимална им резолюция, съществуващ timeshift и възможност да записваш всичко което пожелаеш на външен носител USB/HDD. Буфериране независимо колко е натоварен сървъра никога не съм имал поради добрата интелигентна резервираност която при другите доставчици е недонаправена с цел икономия на средства.
Отговори
#16
Да ти кажа ,че load balancing на Сталкер се прави с 2 клика и си го има още от версия 4.8.58. Магията се състои в следното . Пускат се N на брой рилей астри във няколко града и във самия портал се отмята една функция чрез която се казва колко и кои абонати от коя астра да взимат сигнал. Така се постига тази толкова интелигентна резервираност за която ти пишеш. Отделно самите астри си имат опция за няколко сорса за източник и настройка при колко грешки да премине на следващия ако падне първия. Tаймшифта и той си е функция на Сталкер портала и ако имаш достатъчно хардове може да пуснеш N на брой канали за запис без проблем. Цитираната от теб фирма става за територията на България но прекосиш ли границата са умрели в кожата си личен опит имам в тая насока . И съпорта е под всякаква критика да ти кажа пак от личен опит. Най доброто за чужбина е Нетера а за вътрешния пазар е горе долу без значение от кой ще вземеш,защото така или иначе всички взимат от 2-3 места и са се навързали като свински черва. Основните канали на 90% са от Bix или шернати с 2 платки от Булсат локално. Разликите идват ако някой оператор се докопа до сорс за малко повечко спорт от Европа и Русия през стотиците листи дето излизат всеки ден. В последно време дори се наблюдава практиката да се купи прокси от торент телевизиите и да се слагат линкове във астрата директно. Та със няколко изречения това е цялата магия,интелигентност и сложност на IPTV .
Отговори
#17
Photo 
Написаното е като свободен разказ по картинка.
1) Максималната резолюция на Нетера за двата им псевдо HD канала е 720х576
2) Максималната резолюция на TiVi e 1920x1088 и се прилага навсякъде където собствениците на канала я имат, резолюцията 720х576 (това е най-ниската резолюция която е налична) при този оператор се брои за SD и се използва за timeshift и като дублиращ канал.
Рестримърите на TiVi в България са над 200 и при нея няма загуби на сигнал, при авария/претоварване в Бургас клиента може да получи сигнал от Варна или Каспичан в рамкита на секунада без да се отрази на качеството на картината.
Тук не коментираме чужбина, но ако желаеш няма проблеми и в тази посока да се пренасочим.

[Изображение: 20160503_074311.jpg]

[Изображение: 20160503_074408.jpg]

[Изображение: 20160503_074429.jpg]

[Изображение: 20160503_074504.jpg]

[Изображение: 20160503_074625.jpg]

BTW Алкатраз, доволен ли си от новият изглед на сайта? За да научиш повече за резервираността при ИПТВ-та можеш да погледнш https://www.tivi.bg/wholesale/
Отговори
#18
Няма какво ново да науча за тази резервираност защото тя е елементарна и не е нищо ново под слънцето но благодаря ,че поне сайта прилича на нещо. нали знаеш,че има Астра за АRМ процесори и не много сложно да се инсталира дори на линукс рутер за 50 лева Smile Като инсталираш на 50 такива рутера или Pi -та и ги сложиш във 50 различни клиента из цяла България ще ги имаш и тези рестрймъри за много кратко време. На едно Pi спокойно могат да се закачат 50 клиента защото самата астра е много лека като процес. Самата астричка се стратира със ей тази елементарна команда astra --relay /etc/astra/tivi.lua -p 5555 и вече си имаш локална рилейка. Разводнихме много темата с офтопик и ако искате да направим една тема само за Астра и Сталкер.
Отговори
#19
(03-05-2016, 20:02)Alkatrazbg написа: Няма какво ново да науча за тази резервираност защото тя е елементарна  и не е нищо ново под слънцето но благодаря ,че поне сайта прилича на нещо. нали знаеш,че има Астра за АRМ процесори  и не много сложно да се инсталира дори на линукс рутер за 50 лева Smile Като  инсталираш на 50 такива рутера или Pi -та  и ги сложиш  във 50 различни клиента из цяла България ще  ги имаш и тези рестрймъри за много кратко време. На едно Pi  спокойно могат да се закачат 50 клиента защото самата астра е много лека като процес. Самата астричка се стратира със ей тази елементарна команда  astra --relay /etc/astra/tivi.lua -p 5555   и вече си имаш локална рилейка. Разводнихме много темата с офтопик и ако искате да направим една тема  само за Астра и  Сталкер.


Само да вметна, че от Сталкер изпозлваме само интерфейса, а астра нямаме. Софтуерът за рестриймърите си е наш, писали сме си го сами от нула (c++). С едни и същи рестриймъри се обслужват различни видове боксове, не само тези, които работят със сталкер. Например ако се ползва M3U плейлиста със Simple Client, отново стрийма идва от същия CDN

Впрочем, когато бях на 16 (а това беше много отдавна), за последно смятах, че няма какво повече да науча.

Митко
tivi.bg

P.S. Не разбирам от уеб-дизайн, разбирам от Интернет и телевизия.
Отговори
#20
Welcome mitkodotcom!!!!!

Радвам се когато виждам, че и професионалисти вече влизат в този форум.
Другият про съфорумник с опит от Швеция за сега не се изказвал, но се надявам и той да се включи
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  m3u playlist miro 6 11,632 20-11-2016, 21:45
Последна публикация: Hangman
  Създаване на custom playlist anex 10 17,828 26-04-2016, 23:23
Последна публикация: xbmcbg

Отваряне на: