Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
M3U playlist
#21
Няма лошо, но по-полезно би било да обсъждаме въпросния сайт ТВБГ в контекста на Коди - "Може ли да се гледа през Коди, ако да има ли си ПВР или може с друг, с кой? ... каналите насичат ли" и т.н... все въпроси които тукашен потребител би се запитал веднага.
Отговори
#22
Може да работи и с PVR Simple (ако ви даде достъп до playlist), но тогава не са достъпни Timeshift (понеже не е с фиксиран час както е при Нетера (-8 часа), а тук можеш да връщаш всичко до 72 часа на зад) и възможността да записваш всяко едно предаване независимо от кой канал също няма да работи.
При мен никога не се е получавало насичане (системата е оразмерена добре), но използвам MAG STB и немога да взема отношение какво е положението с Андроидите.

PS. Може и да бъде създаден аддон който в общи линии да копира този на MyTv.bg
Отговори
#23
В такъв случай изглежда добре като цяло и ако няма рестрикции от къде се ползва..
Аз не бих инвестирал в ново устройство, а и не ползвам таймшифтинг..
Отговори
#24
Да се гледа телевизия с Kodi (PVR Simple Client) е като да се иде на абитуриентски бал с жигулата на баща ти - възможно е, няма да те върнат, обаче е компромис.

Тези два линка дават някакво обяснение защо:

https://www.tivi.bg/devices/  (виж снимките най-отдолу)

https://www.tivi.bg/blog/2016/04/android-iptv/
Отговори
#25
Ами остава тогава да дадате по голям избор на хората да изберат вас като предложите услугата в цялата страна, а за хората които нямат възможност да закупят вашите устройства все пак са си пари защо не предложите онлайн платформа с програмите и ще спечелите много повече клиенти и всеки ще може да се наслади на качество, вярвам че няма да е губеща инвестиция, но ако има законови пречки тогава лошо.

Сега гледам тестово глобалмедиа и програмите в 1080i доста добре се държат дори и на 30-40 мегабита нет, мисълта ми е и дори за андроид може да се предложи качество с подходящ плеър, едно добро меню в плеър, иконки, епг, запис друго кво му трябва, има си всичко.
Отговори
#26
хахаха пък ти се обясняват и колко революционно било,когато не си седнал в Мазерати или Ферари и жигулката ти се вижда добра,остави нека си връткат кръгчета с жигулката
(04-05-2016, 20:03)mitkodotcom написа: Да се гледа телевизия с Kodi (PVR Simple Client) е като да се иде на абитуриентски бал с жигулата на баща ти - възможно е, няма да те върнат, обаче е компромис.

Тези два линка дават някакво обяснение защо:

https://www.tivi.bg/devices/  (виж снимките най-отдолу)

https://www.tivi.bg/blog/2016/04/android-iptv/
Отговори
#27
(04-05-2016, 20:25)BlackWolf написа: Ами остава тогава да дадате по голям избор на хората да изберат вас като предложите услугата в цялата страна, а за хората които нямат възможност да закупят вашите устройства все пак са си пари защо не предложите онлайн платформа с програмите и ще спечелите много повече клиенти и всеки ще може да се наслади на качество, вярвам че няма да е губеща инвестиция, но ако има законови пречки тогава лошо.

Сега гледам тестово глобалмедиа  и програмите в 1080i доста добре се държат дори и на 30-40 мегабита нет,  мисълта ми е и дори за андроид може да се предложи качество с подходящ плеър, едно добро меню в плеър, иконки, епг, запис друго кво му трябва, има си всичко.

Има законови пречки.
Отговори
#28
(04-05-2016, 20:25)BlackWolf написа: Сега гледам тестово глобалмедиа  и програмите в 1080i доста добре се държат дори и на 30-40 мегабита нет,  мисълта ми е и дори за андроид може да се предложи качество с подходящ плеър, едно добро меню в плеър, иконки, епг, запис друго кво му трябва, има си всичко.

Поръча ли си пица от тяхният бокс директно? Big Grin Каква екстра имат, а  Smile
Това което гледаш тестово на глобал медиа са скопени стримове 2,5 Mbps и качеството няма нищо общо с това на Митко. Не е случаен факта, че при тях липсава нагледна информация за резолюцията на канала, а той я предоставя за всеки канал. 

Който има брада си купува и гребен за нея.

Геледам и друга телевизия подобна на TiVi, която има спортни и филмови канали в 4К, за да си начеша крастатa си купих и MAG 352 само за нея.
Отговори
#29
Ню Дрийм Ти Ви" ООД няма лиценз за разпространение извън територията на София а и според сайта на СЕМ към момента дори са със изтекли договори . Когато придобият национален лиценз за наземно разпространение ще са добра алтернатива.
Отговори
#30
DIVAK22хахаха пък ти се обясняват и колко революционно било,когато не си седнал в Мазерати или Ферари и жигулката ти се вижда добра,остави нека си връткат кръгчета с жигулката
(04-05-2016, 20:03)mitkodotcom написа: Да се гледа телевизия с Kodi (PVR Simple Client) е като да се иде на абитуриентски бал с жигулата на баща ти - възможно е, няма да те върнат, обаче е компромис.

Тези два линка дават някакво обяснение защо:

https://www.tivi.bg/devices/  (виж снимките най-отдолу)

https://www.tivi.bg/blog/2016/04/android-iptv/


Логическият ми проблем е точно в това - ако не си пробвал професионално IPTV (със сециализирано устройство и т.н.), реално нямаш база за сравнение. И понеже другите варианти са сравнително куци, накрая ще останеш с впечатлението, че IPTV като цяло е нещо несериозно, което не може да ти замести основната телевизия, а става само за да гледаш безплатно пиратски програми, които днес ги има, утре не. И когато някой ти предлага подобна услуга по търговски начин, дори подсъзнателно реакцията ти ще бъде "да, бе, да, ще плащам аз за някакъв боклук - знам го аз това нещо, нали миналата година сам си го направих с един дриймбокс и raspbery pi"

По-горе имаше едно мнение: какво му трябва на човек, освен добро меню, епг, и т.н. Ами трябва му, например, специален бутон на дистанционното за превключване между 4:3 и 16:9, тъй като част от каналите се излъчват в единия формат и може да ти е дискомфортно да ги гледаш в другия. Или копче за показване на EPG-то. Или копче за да видиш колко остава до края на текущото предаване. Или отделно копче за ... абе за всичко. Вярно, всичко това го имаш като функцоналност в Коди (и във всеки софтуерен плейър), ама трябва да ходиш по менютата и не можеш да го направиш в тъмното, без да си отклоняваш вниманието от филма, който гледаш.

Трябва ти също така автоматична логика за избиране на езика - ако си в секция "Руски канали", то Viasat Nature да върви на руски, а ако си в друга секция (например "Научнополуярни"), да върви на английски с български субтитри. Е, може би "трябва" не е точната дума, ама ...

Трябва ти също устройството да следи през HDMI телевизора дали не е изключен или не е превключен на друг източник (source), за да спре стрийма и да не ти прави излишен трафик, след като никой не го гледа.

Трябват ти още много такива неща, които ако не си ги виждал, няма да знаеш, че съществуват. А без тях няма да ти е толкова комфортно. И понеже не ти е комфортно, няма да го искаш като основна телевизия. Ще си съгласен да го ползваш само като допълнение към кабелната или ако е практически безплатно.

Тук в този форум не са средностатистически потребители, но ако дам на баща ми (а и на жена ми) едно Коди, той ще го изхвърли на 5-тата минута и ще си пусне булсата ... Затова и не искам официално (т.е. с официална подръжка) да предлагаме устройства, които не са направени за тази цел.

(04-05-2016, 21:12)Alkatrazbg написа: Ню Дрийм Ти Ви" ООД  няма лиценз за разпространение извън територията на София а и според сайта на СЕМ  към момента дори са със изтекли договори  .  Когато придобият национален лиценз за наземно разпространение  ще са   добра алтернатива.

Лицензът е лесен. Всъщност то е регистрация, не лиценз. Проблем са авторските права - твърде скъпи са за цялата страна. Те се плащат според територията, а не според броя клиенти. Един единствен клиент да имаме в Пазарджик, трябва да плащаме авторски права за целия град.

Що се отнася до договорите - договорите ни са от май до май, а справките в СЕМ се подават два пъти в годината - август и февруари. Така през август отново ще се появят в сайта на СЕМ, а следващия май пак ще изчезнат. Но няма проблем с тях - преподписани са на 26.4.2016
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  m3u playlist miro 6 11,730 20-11-2016, 21:45
Последна публикация: Hangman
  Създаване на custom playlist anex 10 17,955 26-04-2016, 23:23
Последна публикация: xbmcbg

Отваряне на: