Анкета: Кое разписание искате да използвате ?
3-дневното
37.50%
6 37.50%
7-дневното
62.50%
10 62.50%
Общо 16 гласа 100%
* Гласували сте за този елемент. [Резултатите]

Оценете темата:
  • 7 гласа - средно 4.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
Смятам да добавя разписание за канали HomeOne (еднодневно) и HomeMALL. Могат да се гледат и онлайн през сайтовете им.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Здрасти,
В разписанието на HBO каналите липсва по едно предаване в сутрешните часове, обикновено предпоследното или това преди него и мисля че в последствие оплесква кеша в коди и натрупва повече грешки с времето, но за последното не съм сигурен, че избързах да ресетна справочника.
И пак да си попитам аз Smile ...
за арената - защо не я направиш ден напред за да е ок при положение, че няма друг източник
и за филмбокс - дали откри от къде идва разминаването с тестовия сървър при който са ок данните
Отговори
@batelcho,
1. За HBO-тата, кажи в кой български сайт ти харесва публикуваната програма за тях и ще превключа към него;
2. Не помня вече за коя арена питаш. Arena Sport каналите са в същата часова зона като нас (GMT+3) и разписанието се излича от сръбския им официален сайт. Спрямо него няма разминавания с генерираното в XMLTV файла. Vivacom Arena също е в текущата часова зона. Знаеш кой оператор разпространява канала, така, че логично вземаме разписанието от него;
3. Измествам трите локализирани Filmbox канала с ден напред.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
(18-04-2021, 15:57)Majide написа: @batelcho,
1. За HBO-тата, кажи в кой български сайт ти харесва публикуваната програма за тях и ще превключа към него;
2. Не помня вече за коя арена питаш. Arena Sport каналите са в същата часова зона като нас (GMT+3) и разписанието се излича от сръбския им официален сайт. Спрямо него няма разминавания с генерираното в XMLTV файла. Vivacom Arena също е в текущата часова зона. Знаеш кой оператор разпространява канала, така, че логично вземаме разписанието от него;
3. Измествам трите локализирани Filmbox канала с ден напред.

Защо трябва да се сменява източника, от бързата проверка която направих днес програмата се разминаваше към 13:00, но може да е променена от сайта наскоро и в следващите дни липсва само по едно предаване почти от края на разписанието на сайта за деня, не може ли да се провери скрипта за евентуална грешка ?
  
за Вива арена да, но във файла е с ден назад разписанието ето - https://dox.abv.bg/download?id=3e595a40b6
предаванята понякога съвпадат в близките дни затова може би си мислиш че е ок, но не е 

а за филмбокс проблема не е само с ден назад, в текущия файл програмата за 20-и е тази от 17-и , де факто след втория ден скрипта се връща на първия (който реално е ден назад във файла)
Горе долу, състоянието е същото като това което ти писах на лично(пратих ти и линковете, които генерират почти чист код само с инфо за разписанието, ако случайно не ползваш тях) след това ти написа това https://kodibg.org/forum/thread-16-post-...l#pid19463 и така си остана
Отговори
 1. HBO си подават дневното разписание некоректно - започва от 7 сутринта и продължава до 06:59 на следващата сутрин т.е. обхваща часове в рамките на два различни дни! Би трябвало да започва в 00:00ч. и да продължава до 23:59ч. в рамките на текущия ден. Повечето сайтове така я изобразяват, както я получават от издателя и програмата генерираща разписанието среща затруднения да "слепва" отделните дни и тогава виждате "дупки" в разписанието.

 2. Докато чакаме United Group да пуснат услугата EON++ позволяваща превъртане напред в бъдещето, ASAP спираме да предлагаме  разписание за Vivacom Arena за неопределено време, предвид че разписанието му поместено във всички сайтове не отговаря на действителността и липсва надеждна база за сравнение.

 3. Това е най-лесно: След като до втория ден е точно разписанието, ограничаваме го само до два дни.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Лелее, направо със сабята Big Grin
Е поне последното можеше да пощадиш
Така де, твой си е проекта ти решаваш какво да правиш с него, но след като на времето си решил да правиш epg проект, който да взима инфото от уебсайтове които масово пускат разписанието за деня от сутринта ... не е прецедент и не съм съгласен че повечето са от 00:00 до 23:59, но дори да е така не са малко и другите - тогава би трябвало да си тръгнал с мисълта да работиш и по този вариант и проекта ти да е формиран и за двата варианта.
Отново моите уважения за полаганите време и усилия и благодарности, но ако вече ти идва в повече не мисля че най-правилното е да орязваш и да игнорираш, просто направи проекта отворен, с толкова много мързеливи хора в бг едва ли ще се щурнат да си прават проекта за домашно ползване и да вземат да претоварват сайтовете. Или се довери на повече хора които да ти помагат, от това което съм чел виждам че има поне 3 проекта за епг, този на Zzlatev някой беше написал даже че трябвало да му пишеш на лично или нещо такова. Това си е и проблема на българите - няма обединение, но да не задълбочавам ..
Това е моето мнение и търсено или не аз го изразявам, защото това е една от идеите на форумите, комюнитата и отвореният код ако щете.

Това което виждам в сайта на виваком и в tvgo приложението , е че разписанието съвпада
Просто файла е с един ден назад, наистина незнам защо реши да го махаш от файла
Отговори
 Ако от TV Go може да се извади разписанието (под въпрос) и е Вярно, тогава бих върнал канала. Засега няма как да пробвам, защото не съм абонат на оператора и трябва да се обсъди с другия разработчик. През EON някой ако успее, също ще свърши работа. Канала го махам, защото страничката с разписанията на този оператор вероятно скоро ще я махнат. И Була имаше такава страница, но я махнаха, като пуснаха Fusion. Mtel навремето също имаха, но и те си я махнаха, като пуснаха Mtel Now. А сега на A1 не се надявай. На сюреалистичните неосати и полариси също не възлагай големи очаквания да ти дадат нещо даром. В тази държава, метаданните ги считат за голЕма екстра, която искат да се плаща в пакет с други такива услуги  Huh Това е причината да започна проекта и да го предлагам free. За Open, няма как да е Open, при условие, че програмата*, която ползвам е Shareware и за да се ползва (в новите й версии) се заплаща <- Още една причина проекта да остане free, за да спестим някой лев на хората. Познавам такива, които останаха дори без работа и не мога да си представя, че ще плащат за EPG !?
*WebGrab++ -> Програма за извличане на разписание от web страници или други файлове. Който се интересува да провери на официалния й сайт, кои български сайтове поддържа; колко струва удоволствието да я използваш; какви системни изисквания има за да може да се инсталира, конфигурира и стартира.
На ваше разположение съм, ако имате предложения или друга конструктивна критика.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
(18-04-2021, 22:18)Majide написа:
 Ако от TV Go може да се извади разписанието (под въпрос) и е Вярно.......

За Open, няма как да е Open, при условие, че програмата*, която ползвам е Shareware......
*WebGrab++ .... Който се интересува да провери на официалния й сайт, кои български сайтове поддържа; колко струва.....


Вярно е, нека си го има разписанието докато го има и сайта моля, просто с ден напред Smile

Не разбрах кое пречи ini файловете да са open, при положение, че 'registered_user' лиценза на webgrab++ е напълно достатъчен ( https://webgrabplusguide.github.io ) за тестове на до 3 сайта, и след това да се прави Pull request, който се одобрява от теб пък нека метода на генериране и достъпа до финалния файл да си остане текущия. В началото може да се направят достъпни само най-належащите, като пример - често променящи се сайтове или такива с липсващи постери, които са налични на сайта на канала, или пък някакви при които срещаш трудност а нямаш време... дори и отворени за малко докато се намери решение пак е нещо.
Много е хубаво, че има хора като теб които са така загрижени, а по този начин ползването на епг си остава същото - с нулево плащане, а пък се дава възможност на повече доброжелатели да помагат и подобряватSmile . Не смятам, че ще почнат да се редят на опашка кой пъви да помогне с нещо, но пък когато възможността е налична и мисленето се променя. Ако случайно 'registered_user' опцията не е валидна вече, дори и 5 евро на година за лиценз  за тестове на до 15 сайта си заслужава и който има желание да помага ще го плати, че даже с 1 лиценз и двама могат да работят ( не успях да намеря друго подробно инфо за лицензите и възможностите им освен https://webgrabplusguide.github.io  и незнам колко е актуално)

Даа, преди време като обявиха, че ще има donation лицензи, предполагах че ще е нещо достъпно, но те пък взели че се оляли с цените(когато става въпрос за работа с много сайтове, по 5 евро на 15 сайта видях някъде във форума им, ако въобще е вярно, мн оскъдно инфо за тези лицензи) ..., а това си е най-вероятно пряк отговор на резултата от основния икономически модел за търсенето и предлагането Smile . Иначе да, няма кой знае какъв избор от български ini файлове в сайта на webgrab, но създаването им не е задължително свързано с голямо плащане, ако въобще трябва такова при наличен 'registered_user' лиценз.

Поправи ме ако греша някъде

П.П.
намерих инфото за лиценза във WGLicense.log.txt са го пуснали и си го има 'registered_user'
Отговори
Към текущия момент използвам около 200 ini файла за WG++. Сметнете си, ако трябва да платите "по 5 евро на 15" от тях, къде ще ви излезе сметката... Бихте ли си платили за всичките, за да можете да имате достъп до "източниците" на метаданни, които ползвам аз? Втори риторичен въпрос: Смятате ли, че като "източници" използвам само общодостъпни сайтове и нищо друго? Налага се dump-ване EPG-то на водещите български телекоми и след това реимпортирането му в WG++ за генериране на общ файл. Без да сте абонати на тези доставчици на TV услуги, как ще имате достъп до тяхното EPG? Ще им станете ли клиенти, само за да експортвате разписанието им? Трети риторичен въпрос: А, дали това е всичко?  По скоро Не. След приключване генерирането на XMLTV файла, той се обхожда от специализирани скриптове за попълване логата на каналите, фиксиране на метатаговете за епизоди на сериалите и жанрове на предаванията, измествания напред/назад във времето (не повече от 23 часа напред или назад с точност до 1 час)... И накрая, това, което и сами вече знаете: компресиране, ъплоуд по различните сървъри и дистрибуция.

Използваните скриптове са комбинация от BIN/BASH, Python2, PHP и JS. Някои съм написал сам, а другите не (защото ги има публикувани в интернет). Казвате, да публикувам системата като отворена и всеки да вижда, каквото го интересува. Чудесно. Но, защо да го правя? Ще се промени ли нещо към по-добро? Ако опитате да възпроизведете цялата конфигурация, ще ви е доста трудно, освен ако не сте Advanced Linux User. Искате ini файловете? Добре. Да, кажем, че ги споделя, както изискват от продукта: криптирани. Ще ги закупите ли? Ако да, парите ще отидат при авторите на програмата WG++,  а не при мен. Идеята им е, само авторите да пишат siteini-та по поръчка на "Донорите", които след това периодично да плащат за осъществяваната поддръжка на скриптовете. Аз нямам никакво място в техният бизнес модел и както много пъти сме казвали в този форум: не предлагаме услуги срещу заплащане. И криптирани да ги публикувам и некриптирани, когато (не Ако, а Когато) някой от тях се "счупи", логично ще очаквате поддръжка от мен, защото аз съм ги направил (или преправил повечето). Такава не мога да ви окажа, защото наистина нямам толкова време. Когато се счупи някой siteini и нямам време да го оправя, превключвам към някой от другите източници. Казвате, че ако са публикувани, ще има кой да помага, за да бъдат поправяни по-бързо! Добре. Намерете ми някой, който разбира от синтаксиса им и ще разчитам на него, като имам проблеми, за да помага. Предложена помощ не отказвам, стига да е адекватна.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
(19-04-2021, 18:54)Majide написа:
Налага се dump-ване EPG-то на водещите български телекоми и ....   След приключване генерирането на XMLTV файла, той се обхожда от специализирани скриптове за попълване логата на каналите, фиксиране на метатаговете за епизоди на сериалите и жанрове ... Използваните скриптове са комбинация от BIN/BASH, Python2, PHP и JS.
Това напълно оправда очакванията ми за процеса, благодаря за това че го споделяш!


Цитат:Да, кажем, че ги споделя, както изискват от продукта: криптирани.......

ако трябва да платите "по 5 евро на 15" от тях, къде ще ви излезе сметката...

Това не го очаквах, опорочава идеята ми за помощ и допълнения поне на тези сайтове за които може. Доколкото разбирам, ако ги споделиш некриптирани лицензът ти най вероятно ще бъде отнет. Undecided

Нямаше да има нужда да се плащат всичките, но уви ...

Цитат: Намерете ми някой, който разбира от синтаксиса им и ще разчитам на него, като имам проблеми, за да помага. Предложена помощ не отказвам, стига да е адекватна.

Ето сега вече, ако има желаещи и знаещи хора знаят изискванията Smile , аз със сигурност не ставам, въпреки че познанията ми не са малко, но не са и на ниво с което да мога да реагирам бързо дори да имам времето, което нямам напоследък. Но понякога почват да ме сърбят ръцете и мозъка Big Grin  и искам да права разни промени и подобрения.

Още веднъж благодаря, че сподели процеса на генериране с нас - доста яко 'звучи', надявам се че и на другите съфорумници ще им хареса..... даже заслужава да бъде постнат на първата страница
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  addon за български торент сайтове stoqn99 2 9,291 14-04-2019, 14:29
Последна публикация: stoqn99

Отваряне на: