Здравейте гостенино! Вход Регистриране


Анкета: Кое разписание искате да използвате ?
3-дневното
37.50%
6 37.50%
7-дневното
62.50%
10 62.50%
Общо 16 гласа 100%
* Гласували сте за този елемент. [Резултатите]

Оценете темата:
  • 7 гласа - средно 4.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ
Нека да изясня, че не се сърдя и не обвинявам никого. Просто споделям какво съм забелязал.
Така по повод Eurosport2 искам да кажа че на МОМЕНТИ разлики има. Например в момента (20:45) реално дават голф. И по програма е голф, а според епг-то е тенис.
Съгласен съм че сега другите предавания са ОК. Не беше така ситуацията вчера. Реално имаше много разминавания.
Относно KBS World преди два дни ЕПГ-то беше тотално неадекватно. Реално не беше въобще това което даваха.
В днешния файл нещата са по-добре обаче всички предавания се разминават с 1 час. Например в епг-то е 19:00 а реално е 20:00 ч. Според мен часовото отместване е грешно.
реалната програма може да се види от тук http://kbsworld.kbs.co.kr/schedule/list....2021-06-16. Забележете time_add=-6. Това е вярната стойност за да е синхронизирано с българско време.
Съгласен съм че никой не носи отговорност за промяна на програмата от самата телевизия. Но може би трябва да се генерира нов файл на по кратки интервали и максимум за 7 дни от текущия ден. По този начин ще се минимизират грешките.
 
Отговор
@DimitarCC, сега видях, че сте коментирали. Току що направих проверка за KBS World и разписанието във файла отговаря точно на посоченото в сайта им за часовата ни зона UTC+2: (Greece, Turkey, Egypt, Bulgaria, Finland, Libya). Няма нужда от никакви корекции от моя страна. Ако вие гледате канала, изместен във времето с +/- един-два часа от вашия оператор, това вече е друг въпрос. Колкото до Евроспортовете, ще ги пренастроя на по-често обновяване от другата седмица. Поздрави!
[Изображение: notrobosmall.jpg]
[-] The following 2 потребители Харесвам Majide's post:
  • DimitarCC, sapiora
 
Отговор
Благодаря за отговора. Имам само няколко забележки...
Значи kbsworld го гледам от официалният му ъплинк на сателит 13Е. И не е със отместване във времето.
За часовата зона сте прав ако бяхме по зимно часово време. По лятно часово време сме UTC+3. Корейският сайт ни дава в UTC+2 защото в Корея не сменят часовото си време. Ето от там е разликата. Надявам се има начин това да се оправи за да е безупречно епг-то.
За евроспорт благодаря. Надявам си по честата генерация да оправи разминавания та.
Поздрави!
 
Отговор
Здравейте,

Може ли да проверите дали ЕПГ файлът е достъпен? При мен тегли 0 байта .gz файл, който съответно и не се разархивира. Върнах си от бекъп последният изтрит .xml файл, който е с дата 04.07.

Update:
Днес вече работи нормално, благодаря!
 
Отговор
(07-07-2021, 02:13)zmiata написа: ...Може ли да проверите дали ЕПГ файлът е достъпен? При мен тегли 0 байта .gz файл, който съответно и не се разархивира...Update: Днес вече работи нормално, благодаря!
В момента в който се извършваха настройки по домейна на форума, това повлия на достъпа до адреса за EPG изтеглянето. Самите файлове си бяха качени по мирърите както обикновено, но нямахте временно достъп до load balancer-a, който ви насочва към някой от тях. Сигурно сте забелязали, че през няколкотo дни, когато форума не зареждаше, нямаше никакъв проблем с домейна му, както и с достъпа до услугата за EPG.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
Каналът B1B Sport TV се заменя с b1b.box . Съответно се променя и ID-то, като новото ще бъде: b1bbox
Поправено е и разписанието за WNESS TV.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
Спират се каналите VH1, Outdoor Channel, Първа програма и От Близо HD.
Поетапно се добавя разписание за нови канали: MTV 00's, action.box, comedy.box и cinema.box (За не всички има налично разписание и лога към момента).
[Изображение: notrobosmall.jpg]
[-] The following 1 потребител Харесвания Majide's post:
  • sapiora
 
Отговор
(19-04-2021, 22:31)mehanic написа: WebGrab ,отдавна вече е платена услуга,кое точно не разбрахте?Безплатен обяд няма.

За обяда  -  чат-пат се намира някой да почерпи Wink , а т'ва което не разбрах(ме) е какво е общото с платения лиценз от който най-вече зависи колко site.ini-та може да се генерират навeднъж и това как точно той(лиценза, не обяда) е пречка кодът им да се обновява и оптимизира от повече желаещи преди да бъде криптиран
 
Отговор
Ако въпросът е към мен, не съм сигурен дали го разбирам напълно. Питате защо лицензът се явява пречка, повече хора да разработват site.ini скриптове? За мен не е пречка, но предполагам, може и да е такава за другите. Достатъчно ви е да разполагате с програмата и да си изтеглите безплатно документацията за нея в PDF и да я "изядете с кориците". Буквално, все едно учите нов програмен език от рода на CSS {селектори, селектори и отвреме на време други неща}. Когато сте готови с това сте способни сами да си пишете скриптовете. На който не му се занимава да си ги пише сам, нека да си плаща абонамента за WebGrab++ към авторите му и да ползва каквото те му предоставят. Нямам общо с въпросните автори, не работя за тях, нито пък продавам site.ini файлове... Предлагам единствено безплатна услуга за изтегляне на готов EPG. Ползвайте, ако ви харесва или пък не.

П.С: Веднъж написан и кодиран от разработчика му, site.ini файлът става невъзможен за корекции от който и да било (освен авторите им) и именно това е и целта им - да им плащате, за да имат стимул да ви ги пишат и преправят, когато се счупят. Единствено WebGrab++ програмата, вътрешно може да си ги декодира, ако провери, че имате закупен абонамент за което...
[Изображение: notrobosmall.jpg]
[-] The following 1 потребител Харесвания Majide's post:
  • ZZlatev
 
Отговор
  


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  addon за български торент сайтове stoqn99 2 5,856 14-04-2019, 14:29
Последна публикация: stoqn99

Отваряне на: