Коди Фен Форум България
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа - Версия за принтиране

+- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum)
+-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html)
+--- Форум: Ръководства и полезни връзки (https://kodibg.org/forum/forum-3.html)
+--- Тема: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа (/thread-16.html)Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа - Majide - 31-10-2015

Здравейте приятели!

Забелязах, че има потребност от достъпен EPG за българските и чуждестранни TV канали във XMLTV формат. Това е форматът, който използват PVR сървърите за TV секцията на Kodi, както и  някои други приложения и STB устройства. В момента огромен екип от цели двама човека работи по този амбициозен проект.
Посетете посочената страница за да видите кои канали покрива към момента> http://epg.cloudns.org.  На този адрес ще намерите също линка за сваляне на файла и удобен генератор на примерна плейлиста (съобразена с покриваните канали). Молим ви, ако разполагате с някакъв платен хостинг да ни заделите няколко мегабайта местенце за да гарантираме стабилността на услугата (пишете на лични съобщения).

Въпроси и отговори:

В какъв формат е предлаганото EPG?
XMLTV - индустриално приет формат за програмен справочник;
 
В кои програми мога да го ползвам?
В тези, които поддържат XMLTV формат за EPG. Файла, който се изтегля от download линка е предварително компресиран с GZip - такава е практиката и при останалите разпространители на EPG. Ако се налага, можете предварително да го декомпресирате преди употреба.
 
Кои канали са включени?
Единствения актуален списък ще откриете на официалната страница ТУК.
 
EPG добре, генерира също и плейлиста, ама тя е празна! Къде са стрийминг линковете на телевизиите?
Ние предлагаме единствено програмния справочник, нищо друго!
 
Плейлистата, която се генерира на сайта с кой софтуер е съвместима?
PVR IPTV Simple Client за Kodi Entertainment Center. Инструкции за създаване на собствена плейлиста ще намерите ТУК, а за интеграция с iVue ще намерите ТУК. Може спокойно да я адаптирате за други плеъри или STB устройства (пишете, ще ви помогнем).

Ами лога на каналите поддържате ли?
Да! На адрес http://epg.cloudns.org можете да видите необходимите настройки. Разбира се вариант е и сами да си зареждате логата локално от някаква ваша директория, като имената на самите изображения трябва да посочите в tvg-logo="канал.png" (таговете) на плейлистата. Изображенията с по-висока резолюция могат да причинят забавяне (лаг) при по-слаби STB устройства или компютри! Добро място за търсене на лога е сайта lyngsat-logo.com, thelogodb.com, както и Google разбира се.

Може ли да включите канал Х в EPG системата?
Ще проверим дали разполагаме с източник на разписание за него и ще ви уведомим след това.

Има канали, които са означени като "X канал (универсално EPG)". Какво означава това?
Това са виртуални канали, чието EPG можете да използвате в истинските канали от същата категория, за които няма налично разписание. Например "Музикален канал", можете да използвате за всички истински музикални канали, за които нямате разписание към този момент.

Имам проблем с канал Х - за някои часове, няма посочено никакво разписание или лого, а канала си върви?
Кажете ни кой е канала и ще направим проверка.

Можете ли да ни изпращате EPG файла, вместо да го изтегляме?
Да можем! Ако разполагате с Dropbox акаунт е възможно да ви споделим директория с актуалния файл с разписанието. За целта, трябва само да ни уведомите за желанието си и какво е вашето потребителско име в съответната облачна услуга. Ако не използвате облачни услуги, но разполагате с ваш сървър, можем да ъплоудваме файла директно към вас по някой от следните протоколи: FTP/FTPS, Webdav, Resilio Sync (Bittorrent sync), Rsync или RTRR (само за ваша употреба, без да ви включваме в разпределената система);
 
Не ми работи линка за сваляне на EPG! Какво да правя?
Пробвайте отново! Дизайна на системата е такъв, че евентуалните проблеми не се задържат за дълго Big Grin Шегата настрана, но това е малко вероятно да се случи. Винаги можете да опитате и с резервния линк - посочете с мишката основния линк в сайта и ще видите резервния. Без значение кой от двата използвате, свалянето протича по същия начин. Ако лог-файла на Kodi ви се пълни с грешки при импортиране на EPG-то, опитайте да го зареждате локално (вижте следващия въпрос);

Искам да си зареждам разписанието локално, но да ми се обновява файла автоматично. Какво да направя?
Използвайте скрипт, който да изтегля по разписание файла вместо вас и го разархивира в дадена директория. Според вашата операционна система изберете един от посочените:
Скрипт за изтегляне на EPG файла под Линукс
Скрипт за изтегляне на EPG файла под Уиндоус

Искам файла с разписанието да се изтегля некомпресиран. Има ли отделен линк за некомпресирания файл?
Няма друг линк, но можете чрез скрипт за изтегляне да автоматизирате процеса по изтегляне и разархивиране на разписанието. Вижте горния въпрос!

Кога да изтегляме разписанието по график със скрипта?
Можете по всяко време, денонощно. Между 00:00 и 12:30ч. ще изтеглите справочника генериран предишния ден, а между 12:31 и 23:59 ще изтеглите справочника от този (текущ) ден.

Доставчика ми е блокирал линка за изтегляне. Може ли да направите нещо?
Опитайте да използвате публикуваният скрипт за изтегляне по разписание! Той прави няколко опита (5 по подразбиране) да изтегли разписанието от различни места. Ако при вас не сработи или ви създава проблеми стартирането му по график, пишете ни на лични съобщения за алтернативен вариант.

Антивирусната/Защитната стена засича свалянето като опасно! Да ни заразите ли искате?
Първо нашите съболезнования (за потребителите на OS Windows). Второ, това е false positive на вашата защитна система. Файла, който се изтегля от нас е компресиран текстов файл, нищо повече.RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Majide - 07-11-2015

В момента правим тестове по системата за EPG. Възможно е да срещнете разминавания и неточности в програмното разписание при някои канали. От 11-ти ноември ще бъдат пробно добавени каналите на Булсатком по заявка на Pifi. От края на тази седмица очаквайте също и поетапно вграждане на пълноразмерните лога вътрешно в самото EPG (за момента достъпни само външно за потребителите на PVR IPTV Simple Client).RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Majide - 15-11-2015

Логотата на каналите вече са вградени в XMLTV файла и можете да ги използвате директно, ако EPG софтуера ви поддържа този XML таг. Ако пък сте потребители на на PVR IPTV Simple Client за Kodi, можете ръчно да зададете директорията, в която са поставени логата. Инструкции ще намерите на адрес http://snip.li/bulepg.

Тествайте и ако срещнете някъде проблеми, съобщете за да вземем мерки.


RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Matrata - 16-11-2015

Fusion TV неофициалното приложение на булсат като кача това EPG половината канали нямат EPG предполагам това EPG е правено по онзи образец в сайта. Но булсаткосто като си генерира каналите възможно ли е някак да се промени EPG да излизат според списъка на булсат или е сложно да се поддържат 2 EPG-та


RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Majide - 16-11-2015

Това EPG, което аз поддържам е предназначено за ваша собствена плейлиста с IPTV. В случая с приставката за булсатфюжън, плейлистата изобщо не е ваша, защото нито вие сте я създали, нито ръчно можете да я преконфигурирате (регенерира се през определено време и всяка ваша модификация ще се загуби). Ще говоря с Kodi1 дали може "фабрично" да обвържем EPG-то с тази приставка.RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Matrata - 16-11-2015

Аз не говоря за съдаржанието на плейлистата, пределно ми е ясно че се генерира по фюжъна мисълта ми беше, епг-то което вие поддържате да съотвества с таговете на фюжъна, защото булсата променят само hash на стриимовете, но не и найменуванието на каналите.


RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Majide - 16-11-2015

Ако взема да променям xmltv-id тата на каналите по молба на този или онзи ще стане много неприятно за всички други потребители. Те ще трябва да си адаптират плейлистите в съответствие с промените отново и отново и т.н при всяка една модификация от моя страна. Не искам да правя това, освен в краен случай! Както вече казах, ще повторя: смятам да говоря с Kodi1 да се адаптира fussion плейлистата спрямо това EPG, а не обратното. Дотогава, можете да използвате ТВ разписанието на булсатком, което се генерира от въпросната приставка - все пак е направено ексклузивно за нея.RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Matrata - 17-11-2015

(17-11-2015, 18:42)typan написа: Защо няма epg за порно каналите  Tongue

На Hustler TV има Smile


RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Majide - 17-11-2015

Не знам къде го видяхте този Hustler, след като е публикувано разписание само за Brazzers TV Europe от тази 18+ категория. Списъка на поддържаните канали е тук и ако искате нещо, което в момента го няма, моля посочете източник!


RE: Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ - Matrata - 17-11-2015

Така де, за мен са едни и същи какво значение има, като на всички пише 1 и също