Анкета: Кое разписание искате да използвате ?
3-дневното
37.50%
6 37.50%
7-дневното
62.50%
10 62.50%
Общо 16 гласа 100%
* Гласували сте за този елемент. [Резултатите]

Оценете темата:
  • 7 гласа - средно 4.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
Еми проблема на някой от мирърите пак си остава, Бнт каналите ги няма и FOX-овете са грешни
Виждам че последния файл който е свален днес(19.01.2021) сутринта в 7:55 е от 17-и
Отговори
(15-01-2021, 02:31)ZZlatev написа: Колкото и да ми харесва с обложките, аз предпочитам разписанието, заради записите.

"Българска История" мисля, че подобно на "Хайде в кухнята" е част от портфолиото на Булсатком и май последва неговата съдба. Може и да греша, но вече го няма при Булсат.

Да останал е само 1 канал и той е От близо.

Относно обложките аз лично предпочитам да ги има.
Отговори
(19-01-2021, 22:42)batelcho написа: Еми проблема на някой от мирърите пак си остава, Бнт каналите ги няма и FOX-овете са грешни
Виждам че последния файл който е свален днес(19.01.2021) сутринта в 7:55 е от 17-и
 Не виждам проблем, поне от наша страна:


[Изображение: epgstatus.png]
Размерът на файловете по мирърите отговаря на генерираният файл в съответния формат (gzip или bzip2). До файловете има достъп (HTTP status code OK), изтегляеми са и е видно кога са създадени/генерирани. Съмнява ме, че Вие изтегляте разписанието от някакъв конкретен мирър, който не е включен в load balancer-a и се администрира от трети лица (не от нас) или от бивш мирър, който по технически причини сме изоставили. Понякога сменяме мирърите: изключваме стари, включваме нови (заради претоварвания, разправии с хостинг доставчиците и др. такива). Това е причината да не предоставяме директни линкове до EPG архивите (до мирърите, както ги наричате), защото въведете адреса им днес, а утре никой не може да гарантира, че все още ще работят. Всичко се случва. Някаква степен на гаранция можем да дадем само за изтегляне през официалния load balancer или ако ъплоудваме архива директно към вас през FTP, WebDAV, RSYNC или някой от другите поддържани методи (вижте документацията в първи пост на тази тема във форума).
П.С: Не обръщайте внимание на грешките в Mime Type-a... Някои сървъри нямат деклариран съответния файлов формат в конфигурациите си, но файла въпреки, че е "непознат" за тях, пак се изтегля нормално.

Моята препоръка е да използвате официалните скриптове за изтегляне на разписанието през команден ред или ако това не е възможно при вас, използвайте адресът на load balancer-a, вместо този на някой от мирърите. Може да теглите разписанието често (например PVR IPTV Simple Client го изтегля по веднъж на всеки 5 минути !)... и всяко изтегляне, би могло да бъде "възложено" на различен мирър. Когато Коди засече ново (по-пълно) разписание от това, което има в момента, го импортира във вътрешната си база данни.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Добър вечер,
някой знае ли "Schedule" - адрес / разписание от където може да се намери програмата на българската версия на HGTV BG?
Интересува ме само българската версия.
| < Laziness is stupidity of the body, stupidity is laziness of the mind > |
| < Faulheit ist Dummheit des Körpers, Dummheit ist Faulheit des Geistes > |
Отговори
@Majide

Цитат:Някаква степен на гаранция можем да дадем само за изтегляне през официалния load balancer 


Моите уважения за полагания труд и благодарности за подробното описание и указание, но обикновено чета и тествам преди да пиша/питам за нещо.

Ето това ползвам в скрипта ми:
-----------                            
wget.exe --no-check-certificate http://epg.kodibg.org/dl.php -O epg.xml.gz
"C:\Program Files\7-Zip\7z.exe" x "D:\KODI\IPTV\EPG\epg.xml.gz" -o"D:\KODI\IPTV\EPG\" -y
-----------                                      
...мисля, че отговаря на единия от горепосочените изброени варианти за някаква гаранция.

И все пак сега ще направя скрипта да логва изтеглянето, че да имаме инфо за линка от който тегли и какво тегли в случай, че пак се появи проблема(проверявам и директно във xml файла не се доверявам само на разписанието на Kodi) 

А сега относно FOX каналите. 
Открих къде се получава грешка със скрейпването, може би понеже са малко смотано направени преминаванята от дата в дата на разписанията в сайта
... та значи, обикновено първия ден е ок до предпоследното предаване от разписанието в сайта за деня ( около 2-3 сутринта), след него от някъде се появява някакво предаване , което не можах да намера от къде го взима, а следващото предаване вече НЕ Е е от следващия ден, а от по следващия и така всъщност прескача цял ден и добавя някакво странно предаване преди да направи това.
Отговори
Още малко инфо по проблемите:
За всеки тестван ден файла е свалян в 10:36 сутринта на същия ден от скрипт и ръчно през деня за допълнително сравнение.

Програмата на FOX каналите В понеделник ЗА понеделник - ОК, във вторник ЗА вторник - горепосочения проблем с прескачането на ден, днес(сряда 03.02.2021) - ОК, като за следващия ден (след 4:45 на 4-ти) проблема с прескачане на ден пак е там , незнам дали в определени дни скрипта ви само допълва та се получи, че само понеделник и днес(сряда) са ОК или е нещо друго.
БНТ каналите ги нямаше понеделник и вторник, днес вече са ОК, знам че за понеделник сутрин е нормално да липсва част от програмата поради начина на публикуване в сайта, но си бяха 2 дни без програма, свалях файловете няколко пъти на ден в различно време за да съм сигурен

П.П.
Най-вероятно предишния ми много ранен час на обновяване, понякога датата на модифициране на xml файловете показваща ден назад и доста объркващия проблем с FOX каналите, както и това че повечето им предавания са по едно и също време в различните дни, ме е заблудило че има някаква десинхронизация в различните сървъри, но проверете написаното от мен и ще видите че проблема с FOX каналите съществува
Отговори
(03-02-2021, 23:12)batelcho написа: ...проверете написаното от мен и ще видите че проблема с FOX каналите съществува

 OK, в рамките на седмица ще тестваме няколко варианта за скрейпване от сайта и ако никой не сработи (а се допускат посочените от вас прескачания), ще превключим на друг източник (който няма да е с обложки, защото те са налични само в сайта). Извинявам се за забавената реакция, но по стечение на обстоятелствата, през изминалите дни нямаше как да отделя достатъчно време за толкова проверки.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Здравейте EPG-то на NickToons BG нее вярно.Различни предавания показва .
През мобилното приложение на Vivacom показва реално кое предаване се излъчва.
http://www.start.bg/lenta/tv-programa/tv/nicktoons тук програмата е вярна.
https://www.dnes.bg/tv.php?tv=11256 и тук е вярна
Отговори
Здравейте и огромни поздравления за екипа, който работи над EPG-то. Почти всички канали, които имам разполагат с лога и програма. Единствено BNT3/4 нямат програма, а само лого.
Отговори
(08-02-2021, 17:11)emskia написа: ...Единствено BNT3/4 нямат програма, а само лого.
 В момента, EPG системата доставя за BNT3 разписание за периода 08.02.2021 06:00 - 14.02.2021 24:00. За BNT4 е същото. По технически причини, в неделя липсва програмата за следващите дни и докато се агрегират данните в понеделник наобяд, има малък прозорец време за което при въпросните канали оставате без разписание. Това се повтаря ежеседмично. Ако измисля някакво решение, ще го приложим веднага. Извинете за неудобството.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  addon за български торент сайтове stoqn99 2 9,292 14-04-2019, 14:29
Последна публикация: stoqn99

Отваряне на: