Анкета: Кое разписание искате да използвате ?
3-дневното
37.50%
6 37.50%
7-дневното
62.50%
10 62.50%
Общо 16 гласа 100%
* Гласували сте за този елемент. [Резултатите]

Оценете темата:
  • 7 гласа - средно 4.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
Спира да се предлага отделно разписание за канала Планета HD. За тези, които го гледат в HD резолюция, превключете го към EPG ID: Planeta
На мястото на канала Планета HD, ще осигуряваме разписание за Planeta 4K
---
В скоро време се очаква ребрандиране на Канал 3, "под шапката" на Нова. Тогава ще се промени и неговото име, лого и ID в EPG системата (Nova News ???)
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Малко инфо за FOX каналите, един ден напред са.
Планета каналите не ги следа много, но преди време излъчваното съдържание се разминаваше , явно сега са го обединили щом може да се ползва едно и също EPG.

Сега видях, че са оправени FOX.
Благодаря и извинявай, скрипта ми не се стартираше и бях 2 дни назад с xml файла
Отговори
Всъщност проблема е на някой от мирърите , на него FOX каналите са напред с един ден и липсва програмата на БНТ каналите
Отговори
Поради преустановяване излъчването на каналите Fine Living Network и Discovery Showcase HD, вече е прекратено осигуряването на EPG за тях. По все още непотвърдени слухове Discovery Network ще предложи каналът HGTV и за нашият регион през 2021г.
[Изображение: FLN.png]
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
ЧНГ на всички, бъдете здрави!
@Majide
От скоро HBO3, показва програма която не мога да определя точно как се разминава, но мисля че е назад и има интервали без съдържание, другите от групата са ок.
Отговори
В момента всички БНТ канали, Диема Спорт 1 и 2, Travel TV и OtBlizoHD нямат epg.
Отговори
А за Fox каналите има EPG, но е грешно
@Majide
От скоро ползвам IPTV Simple addon-a заради ТВ архив екстра опцията. Преди това бях с NextPVR, който имаше някакъв PVR artwork, но не винаги съответстващ. Много ми харесва това, че на повечето от каналите има scrape-нати постери от сайтовете за предаванията и забелязах че за Cinemax каналите има, но за HBO няма пък те са на един и същи сайт. Може ли да добавиш когато имаш възможност и за тях, че даже от кеф си единтнах скина на Kodi за да се показват във всяко едно меню на PVR-a.
Скриптовете ти има ли ги някъде споделени било то за помощ при подобни евентуални разминавания и липси на EPG или за лични промени, изчетох доста писано по форума относно epg, kodi и IPTV, но не видях нищо написано относно тях, но може и да съм пропуснал Smile
Отговори
Този EPG проект съм го стартирал преди години за лична употреба, понеже нямаше място/доставчик с пълно разписание за всички български канали. Горе-долу по същото време буля пуснаха своята IPTV услуга, както и други доставчици на такъв тип телевизия, но с големи пропуски от гледна точка на разписанията. В началото и аз ползвах готови скриптове за WebGrab++ и когато спираха да работят заради някоя промяна в съответния сайт се молех някой да ги оправи... но не винаги имаше желаещи. За това се хванах да прочета документацията и сам се научих да пиша въпросните скриптове и за да не затруднявам хората с конфигуриране на грабера, следене за грешки, периодична подмяна на скриптовете на определено време, логата също... Публикувам готовото разписание и логата на каналите поддържани в него за свободна употреба. Всеки който има нужда от тях може да ги ползва в какъвто софтуер предпочита. Информацията за предаванията вземам или от официалния разпространител за страната или от сайтовете на самите канали/радиа. Не публикувам за изтегляне скриптовете за грабера, защото те работят бавно и биха повишили натоварването на web server-ите с "нежелан" трафик (който не генерира приходи от реклами).
Cinemax каналите имат обложки, защото имат web site от който вземам разписанието за тях. HBO премахнаха сайта си и домейна му hbo.bg вече пренасочва към стрийминг услугата hbogo.bg.
Колкото до липсващите разписания на някои канали, ще проверя тази вечер, след работа и ще ги поправя.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
(12-01-2021, 15:10)Fireblade написа: В момента всички БНТ канали, Диема Спорт 1 и 2, Travel TV и OtBlizoHD нямат epg.

Относно БНТ каналите очаквайте в понеделник сутрин да има някаква липса на разписание, защото тогава го публикуват за цялата седмица напред. При Диема Спорт 1 и 2, в сайта им отвреме на време има липси на разписание и затова и при нас зачезва. Ако искате може да го снемаме от nova.bg, обаче няма да има обложки на предаванията. Вие преценете кой вариант ви устройва най-много. При Travel TV е имало "временна липса", но сега всичко е наред. Колкото до канала От Близо ХД, той е ексклузивен на един от операторите (Не е Близу, а друг оператор; пак започва с "Б") и разписанието за него се изтегля само ден за ден до към 19:30ч. вечерта, когато свършва програмата на канала и продължават да запълват с повторения на "най-доброто", "избрани моменти" и разни такива. След 00:01ч. вече е налично разписанието за следващия ден, но тази EPG платформа го генерира от през ноща до към 12:00 на обяд и в 12:30ч. всеки ден получавате наличен за изтегляне новия XML файл за до към 7 дни напред (в зависимост самите източници за колко дни напред предлагат информация). Има канали, за които е известно разписанието и два месеца напред, а при други е само Now и Next (какво дават сега и какво точно следва, нищо повече).
По принцип, ако искате да ползваме конкретен сайт като източник за някой канал, дайте предложение и ще се постарая да го изпълня. Ако видите български канал, за който не предлагаме разписание, а го има публикувано някъде в интернет, също може да ни уведомите и както вече казах, ще се постарая да включа и него към списъка. Предпочитам да ползвам като източници сайтове, където има повече детайли за предаванията, а не само заглавия.

П.С: Канал Българска история излъчва ли се все още или ковида го удари ? Някой знае ли?
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Колкото и да ми харесва с обложките, аз предпочитам разписанието, заради записите.

"Българска История" мисля, че подобно на "Хайде в кухнята" е част от портфолиото на Булсатком и май последва неговата съдба. Може и да греша, но вече го няма при Булсат.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  addon за български торент сайтове stoqn99 2 9,291 14-04-2019, 14:29
Последна публикация: stoqn99

Отваряне на: