Привет, Гост
Трябва да се регистрирате преди да може да публикувате на нашия сайт.

Потребителско име

Парола

Търси форуми

(Разширено търсене)

Форумни статистики
» Членове: 5,445
» Последен член: Дани
» Форумни теми: 1,147
» Форумни публикации: 20,647

Пълна статистика

Последни теми
FilmiFen
Форум: Компоненти за Kodi
Последна публикация: martinstz
6 часа
» Отговори: 19
» Разглеждания: 19,011
Elementum
Последна публикация: ZZlatev
13-04-2025, 01:39
» Отговори: 17
» Разглеждания: 9,524
Тъмен екран на 4K филми
Форум: Общи дискусии, проблеми и решения
11-04-2025, 21:59
» Отговори: 12
» Разглеждания: 907
Субтитри от Замунда
Форум: Общи дискусии, проблеми и решения
06-04-2025, 19:45
» Отговори: 6
» Разглеждания: 305
EON PVR клиент
Последна публикация: plevel
01-04-2025, 14:33
» Отговори: 105
» Разглеждания: 44,258

Интеграция на EPG с iVue в Kodi
Публикувано от: xbmcbg - 21-11-2015, 22:42 - Форум: Ръководства и полезни връзки - Отговори (38)

Сваляте (EPG) в XMLTV формат от тук http://egptest.coolpage.biz/epg/ разархивирате го и го съхранявате на достъпно място във вашето устройство с инсталирано KODI. 

1)Разглеждате списъка с включените в него канали

2)Инсталирате си програмата iVue (актуалната версия ще намерите тук  http://tecbox.tv/repo/install/ )  и в нея влагате по-горе посоченият фаил: Source - XMLTV type  посочвате Custom File, кликате на XMLTV и посочвате мястото където е съхранен разопакованият файл. Кликате на ОК и сте готови. (Липсват икони но ще ги добавяме е последствие)

Стартирате програмата iVue и ще видите всички налични канали от вече разгледаният списък ....

Следващата стъпка е да намерите всеки един канал който ви интересува в кой аддон се намира Например: бТВ го има в Нетера, Дрънду, ...., стартирате аддона с най-стабилният за вас стриим пускате канала и го маркирате като Favourite. Връщате се в iVue кликвате на бТВ  ще ви се отвори прозорец в който ще видите Choose stream кликате на него отивате на Favourites ще се отвори нов прозорец в който ще видите бТВ, кликате върху него след това кликате на Preview stream ще се появи картина от бТВ, кликнете  на Save и сте готови. Така се процедира за всеки един канал. Можете да ползвате колкото си искате аддона няма ограничения в броят им, необходимо е само канала да го има XMLTV файла

iVue ви дава възможност когато приключите с вашите канали да ги подредите по ваш избор и да изключие от екрана каналите които не ви трябват. Можете и да записвате ...
iVue не е капризен към изписването на имената на каналите ( Диема = Diema)

Благодаря на Majide за създаването и споделянето на XMLTV файла 

При мен iVue не работи стабилно с plugin.program.bscfusion, но е ОК с plugin.video.bscfusion би било добре ако кодерите възобновят поддръжката му.
За пълноценната функционалност на timeshift от Нетера е необходимо каналите БНТ1, Нова, Диема Фемили, Нова Спорт, Кино Нова, Диема, bTV, bTV Action, TV7 и News7 да бъдат добавени в XMLTV с 8 часа закъснение.

Принтирай

Zamunda Magnet Video
Публикувано от: kodi_dev - 20-11-2015, 23:05 - Форум: Компоненти за Kodi - Отговори (346)

Приставка за директно възпроизвеждане на видео съдаржание от zamunda.net
Приставката използва Pulsar, и изисква активен профил в zamunda.
В момената аддон-а е в начален стадий на разработка, може да бъде свален от българското Kodi хранилище.
При проблеми с приставката, качвайте задължително лог.

Принтирай

Sky Sports - къде?
Публикувано от: beBoss - 20-11-2015, 04:41 - Форум: Общи дискусии, проблеми и решения - Отговори (3)

Здравейте, 

бихте ли ми казали къде гледате(addon?) Sky Sports каналите?

Принтирай

PVR запис и timeshift за IPTV
Публикувано от: mavar - 20-11-2015, 00:07 - Форум: Общи дискусии, проблеми и решения - Отговори (8)

Мисля че е време да се отвори и такава тема. Знае ли някой как може да се настрои KODI да прави записи и да се добавят броячи? PVR add-on-ите по принцип поддържат тази функционалност (аз лично пробвах NextPVT и TVheadend), но явно има някаква тънкост при настройката им, която ми убягва. При TVheadend може да се добави IPTV източник, но параметрите ми са неясни. В нета намерих обяснение само за случая, когато сигнала идва от ТВ тунер. TVheadend отчита, че KODI се свързва към него, самото KODI разпознава размера на диска, върху който би трябвало да може да записва, но бутонът за запис стои в сиво и е неактивен. Бих искал да знам къде бъркам. Дали защото PVR IPTV Simple Client по принцип не поддържа запис и може да е неправилно да се използва съвместно с TVheadend или трябва да ползвам само втория и каналите да се вкарат в него. Както може да сте се досетили искам да мога да правя запис от булсата. Може ли да се адаптира хранилището, от което взема информацията PVR IPTV Simple Client така че някаk си да се импортне в TVheadend или не е това начинът?
Ще се радвам някой, който е наистина запознат да отговори.

Принтирай

Как да гледаме 1080p Телевизия без да буферира
Публикувано от: BlackWolf - 19-11-2015, 17:35 - Форум: Общи дискусии, проблеми и решения - Отговори (46)

Така, отварям тази тема за да знам как да мога да гледам телевизионни външни програми в 1080p формат без да ми буферира картината, филмите в този формат ги гледам без проблем но при програмите не е така, интернета ми е бърз 100 мегабита е, направил съм си настройките както трябва в advancedsettings спрямо интернета ми,те са така :

<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>157286400</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>20</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings> 

Андроид бокса ми е свързан с кабел към рутера ми, интернета ми е добър но въпреки това на такива програми веднага буферира, спира и пак така, кеша съм го изчистил от .Xunity Maintenance но пак си има буфер на 1080p програми , с включена и изключено хардуерно ускорение няма промяна, не знам проблема в източника ли е или при мене в настройките на Коди, някой ако ги разбира тези неща да помага.

Принтирай