Здравейте гостенино! Вход Регистриране


Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LibreElec/линукс на китайски бокс mxq
#11
Не виждам. Кво пише?
 
Отговор
#12
Стигнах до андроид систем рекавъри има

Аплай ъпдейт адб
аплай ъпдейт фром ехт вътре има сд и удиск.
Аплай ъпдейт фром cache.
Wipe data/factory reset
Wipe cache partition.П.п : ако сложа къстъм recovery дали няма да стане? А като цяло как се буутва самл либрето за тест? Малко по подробно описание ако имаше да го следвам..че този от клипа на mxqproject не мога много много да му схвана действията.
 
Отговор
#13
Това е Recovery-то на Андроида.Явно не може да зареди от флашка.Опитай с друг USB port на устройството(ако има такъв), защото само един може да boot-ва в случай, че са повече.Ако не стане, опитай да презапишеш флашката, като я форматираш преди това.Въпреки всичко моят съвет е да намериш една карта и да пробваш с нея.
 
Отговор
#14
Опитай с ext. Би трябвало да ти boot-не без да натискаш нищо, но на всяка кутийка е различно.

Опитай да рестартираш без тази команда, за да видим дали ще boot-не.

Пробвай да смениш слотовете.

Тук няма тестове. Или го слагаш или не го слагаш. Като го сложиш, тогава ще тестваш. Да ти кажа честно факта, че можеш да го използваш с SD карта си е направо тестване. Поне не го флашваш на вътрешната памет.

Сещам се за оше един вариант.
Код:
adb reboot update
 
Отговор
#15
https://libreelec.tv/2016/08/usb-sd-creator/-Можеш да използваш това за запис на USB или карта(мисля,че е най-лесно).Много е важно е да уцелиш точният имидж за твоето устройство(мисля,че е този :https://kszaq.libreelec.tv/s805/8.2.3.1/).Понеже копчето в аудио-буксата е много малко,отрежи върха на клечката за да можеш да го уцелиш(l В смисъл да не е остра) Smile.Това меню на андроид -не би трябвало да ти излиза,би трябвало да ти зареди LibreEleca.Тук има много хубаво обяснение ,но е на английски:https://forum.libreelec.tv/thread/2158-8-2-3-1-libreelec-8-0-for-s805/.Пробвай и ще успееш Smile.На s905-912 сериите нещата са много по-лесни...
 
Отговор
#16
Амм не се получава.. Доринкат сложа сд картата и рестартирам забива на s805 логото... В терминала като напиша reboot update нищо не става.

Как мога да го руутна? явно защото нямам руут?
 
Отговор
#17
Не е да не може да се тества, според моите спомени преди година на MXQ Pro/
LibreELEC подменя u-boot-a и променя реда на зареждане на фърмуера.
Аз съм го пробвал с SD Card всъщност, но няма значение.
Така че може да се зареди от SD card LibreELEC, а когато не ви трябва (или не ви хареса) махате SD/USB носителя и си зарежда фърмуера от вътрешния флаш. Доколкото си спомням дори разработчиците не препоръчват да се качва на флаша дистрибуцията. Така ще запазите оригиналния ОС, както и ценните нещата като remote.cfg, а пък и скоростта на R/W на хубава SD карта нерядко превишава скапаните евтини флаш чипове в боксовете.

(13-02-2018, 16:49)bLck написа: Амм не се получава.. Доринкат сложа сд картата и рестартирам забива на s805 логото... В терминала като напиша reboot update нищо не става.

Как мога да го руутна? явно защото нямам руут?


Я кажи кой имидж сваляш и записваш на SD картата ?
 
Отговор
#18
LibreELEC-S805.arm-8.2-8.2.3.1-MXQ.img.gz - Този съм свалил и записал на сд картата.Но когато я сложа и рестартирам ( т.е извядя захранването и го сложа забива на С805 картинката ). Не знайно как ми изчезна и руут-а след фабрични настройки..П.П : да пробвам с другия имидж който е за съвсем същия като моя самоче моя е m201c а имиджа е за м201д
 
Отговор
#19
Колега!
Ще кажещ ли каква ти е картата?Марка, модел и скорост.Кажи ми и как приготвяш самата карта и дали я ползваш с адаптор?Имах проблем със стара бавна карта на едно устройство, което също забиваше на логото.Защо не пробваш с LibreELEC 7?Разбрах, че си имал и root.....да не си и с къстъм рекавъри?Трябва да си сигурен, че си със всичко стоково за да зареди.Кажи ми и как така не става нищо като напишеш reboot update?Нали се рестартираше и влизаше в рекавърито?
 
Отговор
#20
Е майстори, сега как се чувствате след като прецакахте бокса на човека?
Работа вършена или насочвана от хора който си нямат идея какво правят винаги има подобен предизвестен край.
It's not my job to blow sunshine up Your ass.
 
Отговор
  


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  LibreELEC с Tx3 mini не вижда домашната мрежа Petkoff 3 388 16-03-2019, 09:22
Последна публикация: b_ignatov
  Инсталиране на неофициален LibreELEC на устройства с Amlogic S905 / S912 b_ignatov 4 3,225 04-02-2019, 23:19
Последна публикация: Topper
  LibreELEC на MECOOL M8S PRO W mpeg4world 10 1,451 26-01-2019, 00:36
Последна публикация: mpeg4world
  LibreElec на Tanix TX3 Max Любо77 13 1,947 27-12-2018, 18:10
Последна публикация: b_ignatov
  Смяна на порт на TVH под LibreELEC ZZlatev 21 6,105 20-07-2018, 22:03
Последна публикация: ZZlatev

Отваряне на: