Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Следващата версия на Kodi {нещата, които не ви казват}
#1
Brick 
Пускам тази тема за дискутиране относно негативите в следващата на дневен ред версия на Kodi. На официалния му сайт се сипят единствено суперлативи и по някой друг бъг репорт от потребителите, които не подозират за съществуването на официален Бъг Тракер. Тук можете да си казвате в прав текст какво не работи или е стъпка в съвсем грешна посока.

Да започнем с версия 16.0 Jarvis. Тя беше ужасно бъгава като цяло и дори в 16.1 все още не е стабилизирана на нивото на 15.2. Разработката на 16.1 много се проточи и въпреки новата им политика на издаване RERO (Издавай Рано Издавай Често) версия 16.2 няма да има. Според текущия календар (ако не го променят) следващата версия 17.0 Krypton трябва да е готова по Коледа (тази година).

Вече е налична за сваляне първата публична версия (разбирайте, алфа, която зарежда) на 17.0 Krypton. Заради идеята на един гениален разработчик, вече не се използва rtmpdump  за облужване на заявките по rtmp протокола, ами нативната поддръжка вградена в самия FFMPEG (която е на пред-алфа ниво) т.е. в момента vod клипове и TV на живо през rtmp не работят изобщо!
Друга регресия (според мен) е блокировката за неофициални плъгини (addons) и хранилища. Да, правилно чухте. Вече добавиха въпросната блокировка, която може да се изключи от настройките - подобно на untrusted sources в Android системите. Един вид, нашите добавки били потенциално опасни и представляват риск за вашата сигурност - затова ограничавали и предупреждавали (както и се отказват от отговорност, защото нали вече ви го казаха...)
Android потребителите да се запътят към най-близкия магазин, за да си купят нов STB, ако сегашния им работи с версия 4. От известно време, се поддържат само най-новата версия на Android и предходната също. Ако вашето устройство е със стар Android т.е. то самото е "старо", следва да използвате също стара версия на Kodi (или поне това казват разработчиците).
За новия скин по подразбиране, ще си позволя да изкажа персоналното си мнение - изобщо не ми харесва. Едно от най-големите предимства на XBMC беше добре балансираният скин, който да е стилен, функционален и интуитивен. Сега гледайки т.нар. "Естуари/Естъчи" ми прилича на смарт телевизор от 1950г.

По принцип не си падам хейтър и не троля из форумите, но и моето канче все някога прелива... Първо му окепазиха името XBMC> Kodi. После идва ред на интерфейса, а както е тръгнало очаквайте малко по малко и регрес на функционалността.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#2
В  17 бета 1 за Андроид са променили отново скина. Гледам сега в раздела за добавки, освен добавките се виждат... и нативните за Андроид app-ове !? Хубаво, обаче веднъж като отвориш с дистанционното на бокса такова приложение, после как ще го управляваш с това дистанционно? Трябва въздушна мишка или тъчпад. rtmp стриймовете вече отново работят... донякъде. Тези със статичен token продължават да не работят, което е неприятно за потребителите на neterra.tv и cdn.bg
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#3
При Андроид има разлика и във версиите за ARM & x86 Big Grin , видимо наблягат на по-масовата тази за ARM.
Отговори
#4
Ами като разполагат с 1/2 разработчик за Андроид също на 1/2 ненормирано работно дреме, какво да се прави Sad Вземи да им помогнеш, ако разбираш от Java.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#5
"Releasing Kodi on the Windows Store for desktop can be considered a first step in the right direction, and we will certainly try to get there eventually… making the circle back to the XBOX would complete our journey where it all started"

Така на Kodi потребителите съвсем ще им се завие свят и ще се чудят коя е основната платформа, за която се таргетира продукта... Работи ли на XBox ? Преди работеше, в момента не, но отново ще работи в недалечното бъдеще Huh  Най-голям е броят инсталации върху андроид, пък за андроид разработчици кажи-речи няма в екип XBMC!? А за линукс дистибуциите какво да се очаква? В хранилищата на Debian и производни от години присъства Kodi като набор от пакети.

Според мен, да започнат да правят snap пакети на различните версии на Kodi, за да можем да си инсталираме която предпочетем стара или актуална версия на всякакъв линукс и да не сме ограничени от зависимости.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#6
Днес попаднах на едно мнение което и аз поддържам:


Цитат:Basically Kodi says all Android devices should use Marshmallow or 'Nutcracker' API's for pass-through which is almost impossible to do as more than 90% of Android devices still run Lollipop or lower Kitkat firmware. Android 'Nutcracker firmwares for average priced tv boxes(apart from Nvidia Shield) will only be available for tv boxes in about a year's time.
Normal Kodi 17 has no Android maintainers at the moment and will be unstable to use for daily use.
I also think they just use that as excuses to not support Android as they are scared of piracy increasing as before 2 years ago Kodi was still mainly a Linux and PC app.
Also for the devices like Nvidia Shield and some AMLogic devices, those companies are big sponsors of Kodi and pay over $10000 yearly sponsorships.
http://kodi.wiki/view/Official:Sponsorship
So they have to keep those sponsors happy otherwise without money Kodi will be very difficult to maintain or keep alive.
 
Отговори
#7
Малко противоречиво (да не кажа и с уклон към "програмирано остаряване" - защо да си сменям боксовете, като работят прекрасно с коди 16.1 и S812/S905/S905X SoC??? само защото нямат все още ММ ROM ли ???) - хем работят за спонсорите, хем не поддържат Андроид, а по-голямата част от тези андроид боксове, и то с официална поддръжка, са с AML SoC ? Както и да е, Open/LibreELEC са налице като алтернативи, дори като dual boot.
Отговори
#8
Аз подкрепям програмираното остаряване защото то движи икономиката и науката да се движат напред.
Вички сме имали 20+ годишни хладилници "МРАЗ" с изгнили панти и ръждясали ламарини, но с изправна охладителна система които ни е било жалко да изхвърлим въпреки ужасната гледка която представляват.
Отговори
#9
Да, но у-ва на по година да се елиминират заради "софтуерна несъвместимост" повече ми прилича на измисления прогрес на М$, отколкото прогрес. Но и в твоите думи има истина, но реално е някъде по средата.
Отговори
#10
От около 2 години новата тендения е в посока производство на Андроид боксове със затворени платформи (използват много стар хардуер тип ширпотреба, но продават много скъпо) - Коди там се появява като апликация с вградени плугини, същото важи и за всеки един плуги който е наличен за Коди като търговците проявяват наглостта да ти определят какво и как да гледаш защото можеш да използваш само апликации от техният стор. Озадачаващо е, че това набира доста голяма енерция, но както се казва докато има балъци ще има и тарикати.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  KODI на WEBOS ? smokey2750 6 1,649 26-03-2024, 11:54
Последна публикация: tacho69
  Рестартиране на Kodi 18.5 @Ubuntu отдалечено Topper 17 14,378 28-02-2020, 11:59
Последна публикация: Topper
Wink Проблем с инсталирането на приложението Kodi jordanandonov 3 7,006 01-06-2017, 02:37
Последна публикация: zdravkos
  MySQL & Kodi zdravkos 9 16,926 12-10-2016, 01:13
Последна публикация: Topper
  Kodi забива след 3-4 ч часа на darko85 2 6,828 28-03-2016, 01:23
Последна публикация: darko85

Отваряне на: