Здравейте гостенино! Вход Регистриране


Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Следващата версия на Kodi {нещата, които не ви казват}
#11
Лошото е, че тази тенденция се пренася и при Linux. Най-изчистената и добре изглеждаща Linux OS, тази на elementary OS вече не поддържа 32 битовите машини. Явно спонсорите на проекта (най-големите банки в света които работят с тази OS) също не се интересуват от това, че доста потребители извън тях още използват 32 битови машини.
 
Отговор
#12
elementary OS e Ubuntu с Pantheon desktop който пък е орязан GNOME 3 . Този десктоп може да се качи на всяко дистро .
 
Отговор
#13
Масовият потребител не е в състояние да го направи сам  Idea
Съпругата ми e с тази OS от години (за лични нужди) и в никакъв случай няма да я подмени с друга от семейството на Ubuntu (изглеждали и много "ugly"). Тя използва 64 битова машина и не е засегната, въпроса е принципен.
 
Отговор
#14
(23-09-2016, 02:59)xbmcbg написа: Аз подкрепям програмираното остаряване защото то движи икономиката и науката да се движат  напред.
Вички сме имали 20+ годишни хладилници "МРАЗ" с изгнили панти и ръждясали ламарини, но с изправна охладителна система които ни е било жалко да изхвърлим въпреки ужасната гледка която представляват.


Smile не подкрепям неща които ми бъркат в джоба Smile а програмираното остаряване е едно от тях
ако хладилника "Мраз" работи и са му изгнили пантите малко шкурка, боя и му лепвам едно фолио и го ползвам докато не спре да върши работата за която е създаден (да не позволява храната да се развали).
Ако ама хич не мога да го гледам пак ще го хвърля и ще си купя нов но ....... вече когато аз реша, а не когато някой го е програмирал. Така се програмира целия ни живот, ограбва ни се бъдещето и ни прави еднакви като тухли и също толкова умни.

За kodi си мисля, че 17-ката е по стабилна от предната, поне откъм Exodus-а, 16.2 след всеки филм ме изхвърляше от kodi мисля че като го отбелязва за изгледан нещо се издънва когато го използваш с акаунт от trakt.tv. 17 ката не ме е изхвърлила вече месец, но ми е малко трудна и неинтуитивна.
 
Отговор
#15
Малко казваш е неинтуитивна. Явно си оптимист. Този новият default skin връща Kodi назад до XBOX епохата или направо до плейстоцена. Защо се самоизмъчваш, ами не активираш наново добре познатият Confluence ?
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
#16
За 17 (не съм го виждал, но автора твърди, че е същото като под 16) горещо препоръчвам:
https://www.youtube.com/watch?v=XljvG_-6nT0
 
Отговор
#17
Заради новият аддон на Нетера ми се наложи да тествам КОДИ 17 beta 6, нямам оплаквания въпреки, че е инсталирано на слаб 32 битов лаптоп (Intel® Atom™ CPU N570) - ubuntu.
 
Отговор
#18
Хайде нещо позитивно: В Summer of Code 2017, като главна тема за работа на студенчетата (да си блъскат главите) е обявена поддръжката на python3 в Kodi. Това ще е плюс за нас (в недалечното бъдеще) заради по-оптимизирания и компактен код, който ще пишем но всичко направено в един момент ще трябва да пренапишем изцяло, за да работи (когато изключат поддръжката на python2).  Също така друга тема е създаване на WEB браузър за Kodi. То си има достатъчно open source браузъри на разположение - колко му е да се вземе енджина на chromium и да го разпространяват в двоична форма по подобие на inputstream addon-ите. Хлъзгавото тук е, какъв ще го измъдрят графичния интерфейс на този браузър, че да може да се управлява с дистанционно, джойстик, клавиатура или тъчскрийн (най-рядко с мишка/тъчпад)?
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
#19
В Украйнските къстами това го има от доста време, първо ползваха tor заради проксито и торент телевизиите, а сега са го подменили с chromium -,това коди е голяма краста  Cool
 
Отговор
#20
Става дума за inKodi APP, а не chromium да се стартира външно през launcher от в Kodi.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
  


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Рестартиране на Kodi 18.5 @Ubuntu отдалечено Topper 17 8,907 28-02-2020, 11:59
Последна публикация: Topper
Wink Проблем с инсталирането на приложението Kodi jordanandonov 3 5,395 01-06-2017, 02:37
Последна публикация: zdravkos
  MySQL & Kodi zdravkos 9 13,628 12-10-2016, 01:13
Последна публикация: Topper
  Kodi забива след 3-4 ч часа на darko85 2 5,630 28-03-2016, 01:23
Последна публикация: darko85

Отваряне на: