Анкета: Кое разписание искате да използвате ?
3-дневното
37.50%
6 37.50%
7-дневното
62.50%
10 62.50%
Общо 16 гласа 100%
* Гласували сте за този елемент. [Резултатите]

Оценете темата:
  • 7 гласа - средно 4.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
#11
Ако искате, мога да ви добавя едно универсално разписание за всички 18+ канали - колкото да има и при тях нещо написано. Устройва ли ви така?
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#12
Какво е вашето мнение относно интегрирането на Булсат Фюжън с KODI EPG guide iVue към който вече са интегрирани повечето спортни новинарски, и филмови канали. За мен това е най-добрият от всички съществуващи ЕПГ защото позволява бързо премахване на ненужните ви канали и добавяне на канали от други репота към вашият лист от гледани канали, също така има възможности за добавяне на обширно меню. За целта е необходимо и да се възстанови plugin.video.bscfusion към бг репото.
Отговори
#13
За първи път чувам от вас за iVue. Дайте малко повече информация. Поддържат ли български канали и в кой сайт може да се намери информация за тях? Това че при тях може да се филтрират ненужните ви канали за нас не е проблем, защото в България ТВ каналите са си по принцип много малко (няма дори 200 нашенски, родни телевизии). Самия файл с разписанието за тях некомпресиран заема 3-5MB (зависи разписанието за колко дни е), а това си е малко. Казвате че включва повече спортни канали. Плюсът да поддържаме своя система за EPG е в това, че можем да добавяме разписания на нови канали по заявка на вас - потребителите. Това го пише и в първия пост в тази същата тема. Само дайте заявка!

В един друг форум, прочетох, че един човек с голямо възмущение отбеляза, че ние използваме програмата Webgrab++ за да генерираме нашето разписание. Никога не сме крили този факт и не виждам изобщо от какво значение е, стига да работи добре и да отговаря на нуждите ни!? Това не означава обаче, че ще предлагаме само каналите за които, цитирам: "французина" е направил siteini файл за грабера. Всеки тръгва отнякъде и не се е родил научен. Този форум също прохожда точно като нас и с времето ще натрупаме повече опит и способности. Ако смятате, че имате по-добра идея, не смейте да си замълчите, ами напишете със силен вътрешен глас, за да стигне добрата ви идея и до нас Wink
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#14
[Изображение: 8470650s.jpg]

[Изображение: images?q=tbn:ANd9GcTH-xgSvZeL1Os5JcbrzlJ...WLPDWThFaZ]

http://www.koditips.com/ivue-tv-guide-zeus-added/

През фаворити добавям канали от Нетера, Дрънду, MyTV.bg. и Булсат (plugin.video.bscfusion), но може да се направи и българска листа от която да си избираш сурса за всеки един канал.
Потърси в гугъл и ютуб в монета съм на лекции ще се включа по-късно
Отговори
#15
Смятате ли да интегрирате EPG -то с притурката за Булсат ? Във момента има канали без лога и EPG защото генерирания xml не е със имената на каналите както трябва. Преправянето става супер елементарно и бързо и ако не ви се занимава ми пратете конфиг файла да го направя за 1 час ,че се дразня много като нещо е направено на половина.
Отговори
#16
(18-11-2015, 20:18)Alkatrazbg написа: Смятате ли да интегрирате EPG -то с притурката за Булсат ?  Във момента има канали без лога  и EPG   защото  генерирания xml  не е със имената на каналите както трябва. Преправянето става супер  елементарно и бързо   и ако  не ви се занимава  ми пратете конфиг файла да го направя за 1 час ,че се дразня  много като нещо е направено на половина.

Примен на Андроид ТВ всичко е нормално след новият упдейт (j) само въведох ликовете за логото и ЕПГ съгласно направената тук инструкция.
Грешка има и канали без лого и програма. Извинявам се.
Отговори
#17
Който си иска старата визия да си свали версията D и да промени във addons/plugin.program.bscfusion/ буквата във файла addon.xml на j и няма да му се свали новата версия. Аз така направих и ще изчакам да се оправят нещата с логотата и програмата.
Отговори
#18
(18-11-2015, 20:18)Alkatrazbg написа: Смятате ли да интегрирате EPG -то с притурката за Булсат ?  Във момента има канали без лога  и EPG   защото  генерирания xml  не е със имената на каналите както трябва. Преправянето става супер  елементарно и бързо   и ако  не ви се занимава  ми пратете конфиг файла да го направя за 1 час ,че се дразня  много като нещо е направено на половина.

Аз вече го зададох този въпрос малко поназад но явно не сте чели цялата тема, колегата Majide каза че ще говори с kodi1 по този въпрос и ако могат ще направят plugin.program.bcfusion да генерира плейлистата спрямо епг-то. Защото много хора вече ползват това EPG и вече са генерира ли каналите по тяхното EPG и всеки един да почне да преправя плейлистата няма да е удобно по-удачно е добавката на Булсат да генерира плейлистата /имената на каналите/ според създаденото вече EPG.
Отговори
#19
Приятел ма то може да се добави и сега във конфиг файла и става елементарно Smile
<channel update="i" site="tv.dir.bg" site_id="299" xmltv_id="Диема Sport HD">Диема Sport HD</channel>
<channel update="i" site="tv.dir.bg" site_id="299" xmltv_id="Diema Sport HD">Diema Sport HD</channel>
Забелязваш ли разликата само със промяната на името ? Хайде сега познай дали няма да се генерира правилно EPG .
Eто ви и едно сайтче с готови логота за който иска да ги ползлва http://epg.serbianforum.org/logo_znaci/
Отговори
#20
ОК, схванах идеята. По принцип хората които правят video/program addon-и за гледане на телевизия в Kodi, нямат голям избор. Самите ТВ дистрибутори защитават своите стриймове с динамични тоукъни за по-голяма сигурност, по-трудно изпиратстване и т.н. По принцип PVR добавките за Kodi са предназначени ексклузивно и единствено за телевизия. Източник може да бъде всеки вид тунер или IPTV със статични адреси. Въпросните адреси също могат да имат тоукън, само че, трябва е статичен и да не се променя. Това което с другите колеги се опитваме да направим за вас, е да използваме официалният и правилен начин за гледане на IPTV - през PVR системата на Kodi. Дали ще използвате собствена плейлиста, дали ще я получите наготово от вашия IPTV доставчик или ще си я генерирате сами през някакъв скрипт или програма - това си е ваше лично предпочитание. Разбирам защо от ivue са избрали този гъвкав подход, но на мен лично не ми харесва през модул за VOD, да се опитвам да гледам LiveTV. Затова залагаме на PVR IPTV Simple Client, като ефикасно и лесно за настройка решение. Не изисква да имате тунер, да инсталирате backend, да правите сумати настройки и т.н. Посочвате само плейлиста, XMLTV източник на EPG, източник на лога и сте готови! Ако ivue решението ви харесва и работи добре, кои сме ние, че да ви спираме! За момента нямаме планове да се интегрираме с него или да имитираме подхода му, но за в бъдеще ще го вземем под внимание.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  addon за български торент сайтове stoqn99 2 9,291 14-04-2019, 14:29
Последна публикация: stoqn99

Отваряне на: