Анкета: Кое разписание искате да използвате ?
3-дневното
37.50%
6 37.50%
7-дневното
62.50%
10 62.50%
Общо 16 гласа 100%
* Гласували сте за този елемент. [Резултатите]

Оценете темата:
  • 7 гласа - средно 4.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
BiT от сайта им, а HBO3 от същото място от където имаш и останалите дава канала на НВО  Smile
Тук не е място за шерване на плейлисти  Idea
Отговори
Руските варианти на Da Vinchi Learning и Discovery Science са премахнати от може би седмица, но българските присъстват и няма да отпадат.

Относно грешките в разписанията на HBO каналите, всичко вземаме 1 към 1 от tv.dir.bg и дали е стандартния или мобилния облик, няма голяма разлика. От утре HBO-тата и Cinemax-овете преминават на друг източник.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
От кога по Nat Geo Wild BG и National Geographic Channel BG  дават игрални филми.хехе
http://imgur.com/fqXuILc
Отговори
Ползвам листатата на булсат със Електронен програмен справочник от тази тема, но логата на каналите не излизате (излизат само няколко). Проблема е в имената на картинките - .png
За целта си направих мой лога с верните имена спрямо m3u листата, но след като посоча на IPTV Simple Client-а да взема логата от локална директория и не излизат никакви лога.
Къде може да е проблема?

На настройката Channels Logos from XMLTV пробвах и трите варианта (prefer XMLTV, prefer M3U и Игнорирай) и не излизат.
Отговори
Изтрий кеша на кодито да видим ще има ли ефект.
Отговори
Моят съвет е да прочете отново първият пост на тази тема и да изпълни всичко без да прескача нито една операция и нещата ще се получат. Ако има желание да ползва собствени икони трябва да следва процедурат от пост №5 в темата https://kodibg.org/forum/thread-58.html
BTW Булсат са подобрили си и те своето ЕПГ, ако иска може да използва тяхното.
Отговори
Благодаря за насоките на Alkatrazbg и xbmcbg, но пак не се получава Sad

1. Изтривам кеша но няма промяна.
2. Ако изпълня всичко от първия пост (т.е. и ЕПГ и лога се вземат от посочените линкове), ЕПГ-то се зарежда, но лога се зареждат само на няколко канала и то на тези с име, което е една дума (AXN, FOX, BIT...).
3. Ако изпълня процедурата от пост №5 в темата https://kodibg.org/forum/thread-58.html , като съм преименувал логата да са с имена каквито са написани в m3u листата (например за tvg-logo="bnt1_hd" съм кръстил логото bnt1_hd.png), посочвам директорията където са сложени, пускам да си намери липсващите лога и резултатат е пак само на няколко канала и то на тези с име, което е една дума (AXN, FOX, BIT...).

Въпроса е от къде взема имената на каналите за да търси лога за тях в директорията, защото стигам до извода, че не е от m3u листата?
Ако има значение кодито е версия 16.0, а андроид бокса е MINIX X7 с андроид 4.4.
Иначе това EPG е по добро и обхваща повече канали от булсатското пък и логата (ако излязат) са по красиви от черно белите на булсат Smile
Отговори
Здравей Мартински,

Ще ти опиша на кратко как функционира зареждането на тези лога. Надявам се да откриеш какъв точно е проблемът, защото явно в момента само при теб се проявява.

Коди може да зарежда лога от локален път, например D:\Loga\bnt1.png или от интернет адрес от вида http://server/loga/bnt1.png. В първия случай с локалните пътища при плейлистата от Булсат, трябва файловете с логата да се казват както самия параметър tvg-logo="bnt1.png" т.е. това между кавичките. Ако примерно си изтеглил всичките лога и ги преименуваш да се казват като този параметър в плейлистата tvg-logo, след това настрой PVR IPTV Simple Client-а да зарежда логата от локалния път до въпросната директория. След презареждане на каналите, логата им трябва да се появят.

Ако предпочетеш да използваш зареждане на логата през интернет и да не се занимаваш сам с тях, като адрес на папката с логата въведи http://logos.kodibg.org и отдолу като параметър посочи да се предпочитат логата от този адрес, пред тези вградени в самото EPG (XMLTV). По този начин, ако на някой примерно музикален канал без разписание, прикачим универсалното EPG за музикални програми, ще се вижда реалното лого на канала, а не това сложено като универсално за всички музикални без разписание.

Ако ръчно редактирате плейлистата на Булсат, при следващото й регенериране вашите промени ще се изтрият и всичко ще се върне в началното състояние! Затова kodi1 направи възможно на асоциативен принцип, ако ползвате булсаткомското разписание, ще ползвате техните лога и обратно - ако изберете нашето EPG, ще виждате и нашите цветни лога, които са вградени в него Smile
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Благодаря Majide за разясненията, но ще задам още някой въпрос за да ми се изясни системата, за което благодаря.
Принципно явно проблема е само при мен защото видях снимка в нета, как на листата на булсат са заредени цветните лога и човека каза, че използва точно този метод с ваште EPG и лога.

Значи ако ползвам логата от XMLTV  за да си направи връзката кое лого да вземе PVR-а гледа epg.xml предполагам и зарежда направо от него, така ли е?
  <channel id="BNT1">
    <display-name lang="bg">BNT1</display-name>
    <icon src="http://logos.kodibg.org/mp/BNT1.png" />
    <url>http://www.media-press.tv</url>
В този вариант трябва ли да посочвам линка до логата от тук, след като сме му дали Prefer XMLTV?


[Изображение: epg2.png]

Не разбрах следното "Ако предпочетеш да използваш зареждане на логата през интернет и да не се занимаваш сам с тях, като адрес на папката с логата въведи [font]http://logos.kodibg.org[/font] и отдолу като параметър посочи да се предпочитат логата от този адрес, пред тези вградени в самото EPG (XMLTV)." - как да кажа да се предпочитат от този адрес (възможностите са Prefer XMLTV; Prefer m3u и Ignore)?

От друга страна, EPG-то нали се кешира (слага се отметка на Кеширай XMLTV в локално хранилище). Къде го кешира? Защото при мен понеже добавката fusion за булста не ми създаде m3u листатат и XMLTV на посочените за андроид пътища (Примерни локации на Коди при различните платформи:
Android- Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/) се наложи да дам да прави копие на друго място и съответно него съм го посочил на PVR-а от където да ги зарежда. Да не би за логата PVR-а да гледа XML-а от това място и понеже ID-тата са различни затова да не ги зарежда. Това ще го пробвам довечера, като посоча копието да се прави в дефолтния път.

И още нешо което не успях да го разбера - по какво XML-а се връзва с m3u листата за да знае кое EPG на кой канал е?
Отговори
Ако настроиш указаното на тази картинка, ще се използват нашите лога, чийто път (до отделните картинки) е вграден в самия XMLTV файл. Когато в този файл не е указано лого за конкретен канал, се гледа параметърът tvg-logo="" в плейлистата за дадения канал, какво име е посочено между кавичките и адресът се конструира по формулата baseaddres (logos.kodibg.org) + tvg-logo (bnt1.png примерно). По този начин, ако екипа сме допуснали грешка (например за даден канал да няма назначено вътрешно лого), логото ще зареди външно от базовия адрес, общ за всички лога. А пък за локалното зареждане, в предишния ми пост съвсем ясно обясних, че не ви го препоръчваме, защото е времеемко да следиш за промяна логата на всички телевизии, да ги търсиш в добро качество, да ги обработваш с подходящ софтуер за да са ясно видими и с определена големина...

В самата плейлиста има два параметъра, които се вземат под внимание, когато името на канала няма пълно съвпадение във EPG файла. Тези параметри са tvg-id="" и tvg-name="". Препоръчително е да са еднакви, но не е задължително; Също така е хубаво да не съдържат интервали! Чувствителни са към ГОЛЕМИ/малки букви. Точно те двата, трябва да имат съвпадение в XMLTV файла с разписанието, за да видите изобщо разписание. Следващия параметър е за лого (опционален е), следва група (опционално), и накрая самото име на канала - каквото ще се вижда в интерфейса на Kodi:

#EXTINF:-1 tvg-id="BNT1" tvg-name="BNT1" tvg-logo="bnt1.png" group-title="Политематични",БНТ 1

Аз наричам това "шапка на канала", на реда под която се поставя адресът на самия стрийм в плейлистата.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  addon за български торент сайтове stoqn99 2 9,436 14-04-2019, 14:29
Последна публикация: stoqn99

Отваряне на: