Анкета: Кое разписание искате да използвате ?
3-дневното
37.50%
6 37.50%
7-дневното
62.50%
10 62.50%
Общо 16 гласа 100%
* Гласували сте за този елемент. [Резултатите]

Оценете темата:
  • 7 гласа - средно 4.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
#21
(18-11-2015, 21:12)Alkatrazbg написа: ...  и става елементарно Smile

Колега, радвам се да ви видя и тук! Помощта ви в консултирането на абонатите на Булсатком е неоценима и би следвало дори да получавате хонорар от телекома Cool

Разбира се, абсолютно всичко всичко може да се направи лесно, ако знаете как и още повече, ако вече сте го правили няколко пъти. Целта на проекта за българска EPG система изначало беше, да намалим бремето и да спестим купища настройки на хората искащи да гледат IPTV със справочник на разписанията. Много хора се изказват че е лесно, че не е трудно, но самият аз не видях някой, да го е направил "обществено достояние" преди мен и колегата lavico от kaldata.com. Повечето хора, които знаят как, не го споделят с други и го използват самостоятелно, без да го споделят с ближния си. А да споделяш е толкова хубаво - "Sharing is Caring". Ако имате предложения - казвайте; ако искате да се включите в поддръжката - заповядайте; ако имате нужда от поддръжка на нови канали - просто поискайте. Не крием нищо, не претендираме за нещо и не продаваме нищо!

Team EPG
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#22
 М
Проблема във вашият подход е за хората в чужбина. Някъде има геоораничения, булсат нямат сървъри изнесени зад океана и гледането на ХД канали понякога е невъзможно. I vue позволява за избираш стриима. Ако направите XMLTV източник на EPG мога да зададем бТВ ХД от Дрънду (примерно), а бТВ не СД от Нетера, Булсат или Май ТВ и да избираме по-стабилният сурс. Диемите имат геоограничения от Булсат, но нямат от МайТВ. Това е идеята.
Отговори
#23
Е аз казах,че ще помагам със каквото мога. И във Калдата си дадох готовия конфиг с цел да помогна. Имам известни познания за IPTV софтуер като Астра и Сталкер и малко Вовза . За да се сваля EPG чрез сателит е нужно да имате платка . от нея вече , може да се генерира и Xml . Webgrab е чудесен софтуер и може много неща а не само да парсва сайтове.
Отговори
#24
(18-11-2015, 21:47)Majide написа:
 Разбирам защо от ivue са избрали този гъвкав подход, но на мен лично не ми харесва през модул за VOD, да се опитвам да гледам LiveTV. Затова залагаме на PVR IPTV Simple Client, като ефикасно и лесно за настройка решение. Не изисква да имате тунер, да инсталирате backend, да правите сумати настройки и т.н. Посочвате само плейлиста, XMLTV източник на EPG, източник на лога и сте готови! Ако ivue решението ви харесва и работи добре, кои сме ние, че да ви спираме! За момента нямаме планове да се интегрираме с него или да имитираме подхода му, но за в бъдеще ще го вземем под внимание.

Струвами се, че нещо грешиш  ivue не е модул за VOD  - разгледай това видео. Мангала е уникален разказвач https://www.youtube.com/watch?v=__4eEhh3UM8
Big Grin
Отговори
#25
Радвам се че се разбрахме. За колегата зад граница: явно Ivue ще си остане едно от най-подходящите за теб решения. Ако можем да ти помогнем нещо в интеграцията на това EPG с твоята Kodi конфигурация, само кажи. За ivue нямах в предвид, че е модул за VOD. Говорех за Kodi addon-ите, които ivue използва като източници, за генериране на плейлиста.

Алкатраз, случайно дали познаваш човек с въпросната платка, който е склонен да се включи в "каузата"? Генерираното при него операторско EPG ще бъде изтегляно от него веднъж дневно (или седмично, ако е за 7 дни напред) и няма да му причиним никакво натоварване, нито ще публикуваме лична информация и т.н. В момента има няколко канала, за които в българските сайтове не се открива разписание, като например MovieStar, kanal4 и още няколко - затова всички ще спечелят, ако се включи такъв доброволец. Моята кабеларка за съжаление не предлага тези канали и дори и да си купя такава платка, няма да помогне за изброените телевизии.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#26
Аз имам такава платка ама нямам компютър и не мога да я подкарам на предишния ми компютър го имах но го изхвърлих на село колкото до MovieStar оператора на който гледам /IPTV/ си плащам той предлага MovieStar и има EPG така че вероятно го вземат от някъде, но при този тип доставчици нищо не можеш да изкопчаш защото е сложен принципа.
Отговори
#27
Гледам хората в dtv-bg.com успяват някак или поне казват, че могат да го извличат от DVB/T/C/S . От операторски IPTV стриймове надали ще можеш да го извлечеш, освен ако не е вграден в самия стрийм под формата на телетекст (поне аз така съм го срещал). При повечето BG IPTV оператори обаче си е обикновен готов XMLTV файл, който заедно със TV стриймовете се разпространява през VLAN и точно оттам идва проблема с такива затворени системи.

xbmcbg, покажи ни един готов такъв ini файл и ще ти кажем как да го модифицираш за да работи с българското EPG.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#28
точно от тези VLAN идва проблема и другото което е те /операторите/ изискват оторизация с PIN който отговаря на пакета ти и знае кой стримове да добави ... колкото до това извличане аз ползвам tvheadend и българско EPG през XMLTV от външен източник без платка но проблема е че ми генерира само от 22:00 до 01:00 в този интервал в период от 7дни напред за останалото време нищо не генерира иначе в този период за всяка една програма има информация и всичко е както трябва, ако се намери moviestar на dvb-s ще си взема един usb тунер и ще го генерирам без проблем и мога да го споделям, тъй като този канал не се разпространява в големите кабелни компании ами в по-малките, самият канал няма право на разпространение или не знам каква е причината да ги няма при големите доставчици /близу,булсатком,мтел,виваком/
Отговори
#29
Разгледаите това https://seo-michael.co.uk/how-to-integra...kodi-xbmc/ за да се получи е необходим и видео плугин , но вие повече не го поддържате. Като " ini" той използва - "fsini-zhsl.txt"
Отговори
#30
Този fsini-zhsl.txt файл съдържа следното:
Код:
[plugin.video.freestreams]
Sky 1=plugin://plugin.video.freestreams/?url=none&mode=200&name=Sky+1&iconimage=none
HBO=plugin://plugin.video.freestreams/?url=none&mode=200&name=HBO&iconimage=none
True Movies 1=plugin://plugin.video.freestreams/?url=none&mode=200&name=True+Movies+1&iconimage=none
AMC=plugin://plugin.video.freestreams/?url=none&mode=200&name=AMC&iconimage=none
Animal Planett=plugin://plugin.video.freestreams/?url=none&mode=200&name=Animal+Planett&iconimage=none
Sky Movies Drama=plugin://plugin.video.freestreams/?url=none&mode=200&name=Sky+Movies+Drama&iconimage=none
Cartoon Network=plugin://plugin.video.freestreams/?url=none&mode=200&name=Cartoon+Network&iconimage=none
...
Това е нещо като псевдоплейлиста, която твоят ivue може да използва. Не съдържа нищо общо с EPG и оттук няма как да се направи интеграцията с XMLTV източника. Трябва през самото ivue, ако поддържа custom източник на XMLTV файл (освен предварително дефинираните в падащия списък):
[Изображение: 0B-9ewpmLdTHqRGJiRkFYRXAtZjQ]
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  addon за български торент сайтове stoqn99 2 9,291 14-04-2019, 14:29
Последна публикация: stoqn99

Отваряне на: