Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Хранилище за добавки на Majide
#1
Information 
Добавките за Коди на Majide можете да инсталирате от следното хранилище>

- Изтеглете zip архива от ТУК;
- Инсталирайте го ръчно от zip файл;
- За да се обновява самото хранилище (а то Ще) и добавките на Majide също, реинсталирайте него и тях от самото хранилище, за да не се налага повече да ги обновявате ръчно. Няма да ви се загубят настройки или данни при тази операция.

Кои версии на Коди могат да използват хранилището ?
- Коди 19 и Коди 20 засега. Когато излезе Коди 21 ще се добави поддръжка и за него и т.н.

Добавките вътре могат да ли да се инсталират на Коди 18 (python2) или още по-стари версии ?
- Не, Коди 18 и предходните му версии не се поддържат изобщо.

Какви добавки има вътре в хранилището ?
- Всички добавки на Majide (Може да разгледате постовете в този фен форум и официалния Коди форум) и някои други добавки-зависимости.

Има ли разлика в добавките в хранилището според коя версия на Коди използваме ?
- Да, има разлика. Някои добавки са налични само до- или -от конкретна версия на Коди. Хранилището ще ви предлага само съвместими версии на добавките. Ако все пак се чудите, погледнете номерационната схема на добавката: 0.19.Х.Х е версията на добавка направена за- и тествана в- Коди 19. Ако добавката е версия 0.20.Х.Х тя би могла и да работи в Коди 19, но ако не я виждате backport-ната към старото хранилище, значи има технически проблеми, които възпрепятстват нейната нормална употреба. Още веднъж казвам, това - което виждате листнато в хранилището е гарантирано работещо за вашето Коди (освен, ако не е маркирана конкретна добавка като повредена).

Имам въпрос за дадена добавка. Къде да питам ?
- В нейната официална тема в този фен форум или официалния Коди форум. Адресът на темата й можете да откриете тук в раздел "Компоненти за Коди" или там в Support> Addon Support> Video Add-ons. Можете също да отворите ръчно самия zip файл на добавката, след това отвътре файла addon.xml с текстов редактор и потърсете тага <forum>https://тук-го-пише-адресът-за-поддръжка-и-въпроси</forum>.

Интересуващата ме добавка няма тема в този фен форум. Къде да питам за нея ?
Ако има тема за нея в официалния Коди форум, питайте там (на английски) за нея. Ако в конфигурационния й файл е посочено <forum>https://therenosuch.place</forum>, това означава, че тя не се поддържа == За нея не се осигурява никаква поддръжка! Ако работи - добре, ако ли не, ползвайте друга. Не създавайте отделни теми във форумите за поддръжка относно добавките на Majide, освен вече създадените такива. Пишете в наличните, за да се систематизират проблемите и да не се разводнява съдържанието. Не пишете в тази тема (за хранилището), относно проблеми с работата на някоя добавка, освен ако не става дума за невъзможна инсталация от хранилището.

Инсталирах добавка Х. В нея не виждам съдържание ... Повредена ли е или Да ?
Добавките с описание на български език са предназначени за родна аудитория и спокойно могат да се използват в страната. Тези с описание само на английски език са предназначени за американска/международна аудитория и за да ги използвате безпроблемно, трябва или да използвате USA VPN или да настроите Коди да се свързва чрез американски Proxy server, за да бъде IP адресът ви американски и да получите достъп до ограничената по Гео-Локация стрийминг услуга.

Това хранилище е още в тестов период. Възможни са технически проблеми с него. Папката в Mega от където препоръчвам да инсталирате добавките ми ще продължи да се поддържа и използва. В тази папка ще бъдат качвани само добавките ми за родна и чуждестранна аудитория, за които осъществявам поддръжка. Не питайте за други, които не фигурират там. Ако искате да ви бъде създадена нова Коди добавка, моля отправете мотивирано предложение ТУК.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#2
Здравейте. Имали някакъв проблем с хранилишето на добавките? Пробвам на версия Коди 19.3. При опит да инсталирам нещо дава грешка Cloud not connect to repository.
Отговори
#3
(19-11-2022, 14:25)sovenik написа: Здравейте. Имали някакъв проблем с хранилишето на добавките? Пробвам на версия Коди 19.3. При опит да инсталирам нещо дава грешка Cloud not connect to repository.
 Сървъра е UP - провери ТУК, а също така и индекса за Коди 19 Матрикс се отваря откъм публичния Интернет. Последното, което е правено по това хранилище е смяната издателя на HTTPS сертификата. В момента се използва Let's Encrypt, а преди това беше друг. Всички възможни защити на хранилището са включени, за да бъде максимално сигурно за вас - потребителите и затова е възможно дори някакъв дребен проблем да спре достъпа. Друг досега не се е оплакал!?

Опитайте така: Деинсталирайте хранилището, изтеглете ZIP файла му наново и го инсталирайте пак. Кажете, дали това има някакъв ефект или да продължим да разнищваме проблема.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#4
... И при мен дава същата грешка. Пробвах на Kodi 20 на Win 11, както и на Kodi 19.3 на Андроид, като пробвах и през WiFi и през мобилни данни.
Само това има в лог файла:
2022-11-20 09:49:54.878 T:10036  error <general>: XFILE::CDirectory::GetDirectory - Error getting addons://repository.majide/
2022-11-20 09:49:54.911 T:15352  error <general>: CGUIMediaWindow::GetDirectory(addons://repository.majide/) failed

При опит да достъпя папката със зип файловете на репото (от линка в xml файла) през браузър ми дава: 400: Invalid request
Отговори
#5
Оправено е. Оказа се конфигурационен проблем на междинния сертификат, заради което, всичко отваряно през уеб браузъри си работи (те си изтеглят сами това, което не им се подава директно), но други инструменти като curl и openssl не се справят, та оттам и Коди Angel
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#6
Благодаря за труда.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  BNT Play zypy 5 1,443 01-12-2022, 23:47
Последна публикация: zypy
  Приставка A1ExploreTV (бившата MtelNow) ByJohnie 136 98,395 20-11-2022, 22:59
Последна публикация: Fireblade
  Bulgarian Subs martinstz 106 57,818 18-11-2022, 10:07
Последна публикация: Topper
Information Хранилище за добавки на Мартин martinstz 1,533 1,273,338 30-10-2022, 23:40
Последна публикация: martinstz
  VATIM Majide 22 14,223 29-10-2022, 00:29
Последна публикация: Majide

Отваряне на: