Коди Фен Форум България
Хранилище за добавки на Majide - Версия за принтиране

+- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum)
+-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html)
+--- Форум: Компоненти за Kodi (https://kodibg.org/forum/forum-5.html)
+--- Тема: Хранилище за добавки на Majide (/thread-1499.html)Хранилище за добавки на Majide - Majide - 19-07-2022

Добавките за Коди на Majide можете да инсталирате от следното хранилище>

- Изтеглете zip архива от ТУК;
- Инсталирайте го ръчно от zip файл;
- За да се обновява самото хранилище (а то Ще) и добавките на Majide също, реинсталирайте него и тях от самото хранилище, за да не се налага повече да ги обновявате ръчно. Няма да ви се загубят настройки или данни при тази операция.

Кои версии на Коди могат да използват хранилището ?
- Коди 19 и Коди 20 засега. Когато излезе Коди 21 ще се добави поддръжка и за него и т.н.

Добавките вътре могат да ли да се инсталират на Коди 18 (python2) или още по-стари версии ?
- Не, Коди 18 и предходните му версии не се поддържат изобщо.

Какви добавки има вътре в хранилището ?
- Всички добавки на Majide (Може да разгледате постовете в този фен форум и официалния Коди форум) и някои други добавки-зависимости.

Има ли разлика в добавките в хранилището според коя версия на Коди използваме ?
- Да, има разлика. Някои добавки са налични само до- или -от конкретна версия на Коди. Хранилището ще ви предлага само съвместими версии на добавките. Ако все пак се чудите, погледнете номерационната схема на добавката: 0.19.Х.Х е версията на добавка направена за- и тествана в- Коди 19. Ако добавката е версия 0.20.Х.Х тя би могла и да работи в Коди 19, но ако не я виждате backport-ната към старото хранилище, значи има технически проблеми, които възпрепятстват нейната нормална употреба. Още веднъж казвам, това - което виждате листнато в хранилището е гарантирано работещо за вашето Коди (освен, ако не е маркирана конкретна добавка като повредена).

Имам въпрос за дадена добавка. Къде да питам ?
- В нейната официална тема в този фен форум или официалния Коди форум. Адресът на темата й можете да откриете тук в раздел "Компоненти за Коди" или там в Support> Addon Support> Video Add-ons. Можете също да отворите ръчно самия zip файл на добавката, след това отвътре файла addon.xml с текстов редактор и потърсете тага <forum>https://тук-го-пише-адресът-за-поддръжка-и-въпроси</forum>.

Интересуващата ме добавка няма тема в този фен форум. Къде да питам за нея ?
Ако има тема за нея в официалния Коди форум, питайте там (на английски) за нея. Ако в конфигурационния й файл е посочено <forum>https://therenosuch.place</forum>, това означава, че тя не се поддържа == За нея не се осигурява никаква поддръжка! Ако работи - добре, ако ли не, ползвайте друга. Не създавайте отделни теми във форумите за поддръжка относно добавките на Majide, освен вече създадените такива. Пишете в наличните, за да се систематизират проблемите и да не се разводнява съдържанието. Не пишете в тази тема (за хранилището), относно проблеми с работата на някоя добавка, освен ако не става дума за невъзможна инсталация от хранилището.

Инсталирах добавка Х. В нея не виждам съдържание ... Повредена ли е или Да ?
Добавките с описание на български език са предназначени за родна аудитория и спокойно могат да се използват в страната. Тези с описание само на английски език са предназначени за американска/международна аудитория и за да ги използвате безпроблемно, трябва или да използвате USA VPN или да настроите Коди да се свързва чрез американски Proxy server, за да бъде IP адресът ви американски и да получите достъп до ограничената по Гео-Локация стрийминг услуга.

Това хранилище е още в тестов период. Възможни са технически проблеми с него. Папката в Mega от където препоръчвам да инсталирате добавките ми ще продължи да се поддържа и използва. В тази папка ще бъдат качвани само добавките ми за родна и чуждестранна аудитория, за които осъществявам поддръжка. Не питайте за други, които не фигурират там. Ако искате да ви бъде създадена нова Коди добавка, моля отправете мотивирано предложение ТУК.RE: Хранилище за добавки на Majide - sovenik - 19-11-2022

Здравейте. Имали някакъв проблем с хранилишето на добавките? Пробвам на версия Коди 19.3. При опит да инсталирам нещо дава грешка Cloud not connect to repository.


RE: Хранилище за добавки на Majide - Majide - 19-11-2022

(19-11-2022, 14:25)sovenik написа: Здравейте. Имали някакъв проблем с хранилишето на добавките? Пробвам на версия Коди 19.3. При опит да инсталирам нещо дава грешка Cloud not connect to repository.
 Сървъра е UP - провери ТУК, а също така и индекса за Коди 19 Матрикс се отваря откъм публичния Интернет. Последното, което е правено по това хранилище е смяната издателя на HTTPS сертификата. В момента се използва Let's Encrypt, а преди това беше друг. Всички възможни защити на хранилището са включени, за да бъде максимално сигурно за вас - потребителите и затова е възможно дори някакъв дребен проблем да спре достъпа. Друг досега не се е оплакал!?

Опитайте така: Деинсталирайте хранилището, изтеглете ZIP файла му наново и го инсталирайте пак. Кажете, дали това има някакъв ефект или да продължим да разнищваме проблема.RE: Хранилище за добавки на Majide - martinstz - 20-11-2022

... И при мен дава същата грешка. Пробвах на Kodi 20 на Win 11, както и на Kodi 19.3 на Андроид, като пробвах и през WiFi и през мобилни данни.
Само това има в лог файла:
2022-11-20 09:49:54.878 T:10036  error <general>: XFILE::CDirectory::GetDirectory - Error getting addons://repository.majide/
2022-11-20 09:49:54.911 T:15352  error <general>: CGUIMediaWindow::GetDirectory(addons://repository.majide/) failed

При опит да достъпя папката със зип файловете на репото (от линка в xml файла) през браузър ми дава: 400: Invalid request


RE: Хранилище за добавки на Majide - Majide - 20-11-2022

Оправено е. Оказа се конфигурационен проблем на междинния сертификат, заради което, всичко отваряно през уеб браузъри си работи (те си изтеглят сами това, което не им се подава директно), но други инструменти като curl и openssl не се справят, та оттам и Коди AngelRE: Хранилище за добавки на Majide - sovenik - 20-11-2022

Благодаря за труда.


RE: Хранилище за добавки на Majide - Majide - 24-12-2022

Хранилището е актуализирано да работи и за текущите Nightly версии, които вече са за Коди 21 Омега.

Разработката на Коди 20 Нексус приключи. Очаквайте го наличен за изтегляне до няколко седмици. Прекратяват се актуализациите за Коди 19 Матрикс - затова ъпдейтвайте, за да продължите да получавате поправки и други нови неща.

Весели празници!


RE: Хранилище за добавки на Majide - giligan73 - 22-01-2023

Здравейте,опитвам се да инсталирам хранилището на Mi stick 4k но не се получава! Android tv 11!На PC -то няма проблем!На телефона също няма проблем!Ако е възможно малко помощ! Kodi 20 Nexus.


RE: Хранилище за добавки на Majide - Majide - 22-01-2023

1. Относно използването на Коди 20 върху Андроид 11 (или следваща версия):

За да виждате локалните файлове, при разлистването на папки, поставете следното разрешение>
Цитат:На Android TV влезте в Settings -> Apps - Kodi -> Permissions -> Files and Media и изберете Allow all the time.

Рестартирайте Kodi.
 Указанието е за актуалните версии на Андроид и трябва да се прилага за всички апликации (не само Коди), изискващи широк достъп до файловата система на устройствата. Информацията е от forum.kodi.tv
2. Изтеглете ZIP файла от ТУК и инсталирайте хранилището през опцията "Инсталиране на добавка от ZIP файл"
3. Влезте в "Инсталиране от хранилище" > "Majide Add-on Repository" > Хранилище на добавки и оттам преинсталирайте (вече от самото хранилище) добавката "Majide Add-on Repository". По този начин не само добавките, но и самото хранилище ще се актуализира, когато пускам ъпдейти.