Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HBO GO VPN KODI?
#11
(20-11-2019, 19:00)xbmcbg написа: С коди или през браузъра е едно и също, само за аматьори. За live tv не стават липсват възможности да компенсираш часовата разлика. Не си губи времето. Коди е само за филми, въпреки че според мен и за тях movian e по-добрият избор.
Щом си избрал windows явно имаш и доста време за пилеене, тук повечето хора използват основно Linux (различните му секти по техен вкус).
 И аз съм от "сектантите", обаче, на който му харесва Movian, да седне да си пише сам добавките или да си плати за наличните (вече платени) български добавки. Ако искам да гледам HBO GO или NETFLIX през Movian, мислите ли, че има начин? Освен ако не имплентира поддръжка на DRM, Movian няма легално бъдеще по отношение на комерсиалните VOD доставчици. А дори и тогава ще отстъпва много по отношение на наличните възможности за настройка (спрямо Коди), защото и броят разработчици (и community-то зад тях) имат значение. Буквално изостава с години назад.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#12
Обяснил си го много добре !
Бг потребителите основно гледат това което е безплатно и movian e OK за основните бази с филми, работи по-добре от коди. Колкото да платеният VOD те основно гледат през акаунтите на мобилните оператори в България които вместо да си продават телефонните услуги и Интернета набутват в пакетите и VOD (HBO, разните детски и тн) и берат от меките круши. Когато в България се появи нормално законодателство което да постанови да се плаща само това от което се нуждаеш няма да е така.
Не виждам нищо лошо във факта, че трябва да се платят дребни суми за труда на разработчика добавките, защото от опит зная, че безплатен обяд няма.
Който не иска да плаща може да си каства до телевизора без да се занимава с коди и подобните му медиа центрове.
Отговори
#13
Найстина няма нищо лошо да се платят малко пари за интелектуален труд.
Тъпото в случая е, че българските потребители си плащат нормално, а получават кастрирани версии на доставчиците. Sky, Maxdome, Disney+ пък въобще ги няма. Офертата на Netflix за българския пазар е нищожна - има много малко заглавия. Такста обаче не е!
Затова и Бг потребителите основно гледат през торент добавки! Нормално е! Wink
Ако се научат да прилагт и лог файл към проблема който имат ще е прекрасно. Ти, @ZZlatev и @Majide знаете това прекрасно - "without your log files, no-one can help you".
С платен VPN няма да има проблеми колегата, с безплатен все нешо някъде ще куца...
| < Laziness is stupidity of the body, stupidity is laziness of the mind > |
| < Faulheit ist Dummheit des Körpers, Dummheit ist Faulheit des Geistes > |
Отговори
#14
Здравко,
ще те попитам и теб пробвал ли си с платен, защото при мен минава само когато го прекарам през мрежата която сам поддържам в България. Пробвал всички платени VPN-ни от топ 5 в Световните класации и не ми се получава без значение дали VPN-на е България или страна от ЕС. Интересното е с какъв контекст отказват, добре са го измислили.

Това е през браузъра:


  [Изображение: WnZnIXIl.png]


Tова е през добавка на Majide:


[Изображение: vHqLqzAl.png]


При HBO NOW този проблем го няма и си работи без никакви проблеми дори и от България можеш да гледаш повече филми от HBO GO и да се чувстваш като първи клас човек с него.
Отговори
#15
Пробвах един платен на "hide my ass" vpn на Windows, качеството и връзката беше супер.
През БГ IP не стана пак GeoBlock, по няква случайност стана на Унгарско IP и така 1 месец без проблем, но е много скъпичко.

Другите Top 5 vpn-та те са на късмет дори и платено днес работи за утре не се знае визирам ExpressVpn, NordVpn и т.н

Най-сигурно е с прокси от България.

Някой приятел познат да пуска прокси да му пращаш по някой лев и тва е на вместо да си харчиш парите по тея VPN дето я бачкат я не.

Защитата на HBO GO е на много високо ниво.
Отговори
#16
Тук мисля, че имахме вече тема за HBO и май бях качвал шот от който се вижда, че с  NordVPN нещата се получаваха. С абонамент за три години ми излизаше около 2.5 € на месец. Бях го взел заради онлайн залагания в Англия и едни скандинавски страни!
Това беше през 2016г. когато директивата на ЕК за дигиталните абонаменти на територията на ЕС все още бе беше влязла в сила. Но аз съм на територия в ЕС. Вече нямам HBO GO абонамент и не мога да проверя. 
Български VPN вече ползвам и аз като теб - личен! През 2013г. имахме пожар в офиса и локалните сървъри заминаха.... Това ме подсети, че при един евнтуален пожар или кражба в къщи и мойте данни заминават(облаци не ползвам), затова взех още един домашен сървър и го инсталирах в Бг, в жилището на родителите ми. На него имам VPN и куп други неща, седмично се прави автоматичен бекъп на моя сървър от вкъщи. 

Със сигурност през 2016г. имах достъп до HBO GO от Германия, защото успях да изгледам няколко филма...но сега като замисля не мога със сигурност да ти кажа дали специално за HBO GO връзката ми е минавала през моя впн или северния..
| < Laziness is stupidity of the body, stupidity is laziness of the mind > |
| < Faulheit ist Dummheit des Körpers, Dummheit ist Faulheit des Geistes > |
Отговори
#17
Ясно.

Преди седмица бях в Германия и мога да потвърдя, че може се гледа без никакви VPN,Проксита.
Отговори
#18
Най-накрая тръгна и през масовите VPN-ни  Cool


[Изображение: Screenshot-from-2020-03-18-11-22-23.png]


[Изображение: Screenshot-from-2020-03-18-11-23-01.png]
Отговори
#19
(18-03-2020, 19:28)xbmcbg написа: Най-накрая тръгна и през масовите VPN-ни  Cool


[Изображение: Screenshot-from-2020-03-18-11-22-23.png]


[Изображение: Screenshot-from-2020-03-18-11-23-01.png]

Пробвах ExpressVPN, NordVPN i Cybershark и всички бг ипита минават през един и същи сървер м247. Как го подкара? Не мога го подкарам извън БГ това HBO Go Bulgaria.
Отговори
#20
(02-03-2021, 15:20)barbies написа: Пробвах... и всички бг ипита минават през един и същи сървер ... Как го подкара? Не мога го подкарам извън БГ това HBO Go Bulgaria.
Според европейското законодателство, всяка стрийминг услуга оперираща на територията на съюза, трябва да бъде достъпна от мрежата (вътрешния пиъринг) на всяка една държава членка на съюза. Това ще рече, че ако имаш регистрация в Disney+ Норвегия, трябва да можеш легално (без нужда от VPN) да я гледаш в България да речем или някоя от другите държави, без Geoblocking. Същото правило важи и за услугите на HBO, VBOX7 и т.н. и т.н.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
Wink Проблем с Kodi за AppleTV undeath 4 1,119 29-02-2024, 05:07
Последна публикация: sarika78
  Проблем с Kodi и Zamunda Kose 1 549 19-12-2023, 16:34
Последна публикация: martinstz
  Kodi PC qbadabaduuu 9 1,486 15-12-2023, 13:11
Последна публикация: m1TeT0
  Kodi 19: Грешка-dependency xbmc python 2.1.0 could not be satisfied i_deni 22 13,492 30-10-2023, 20:55
Последна публикация: irongrip
  Kodi 18.9 Бг добавки teyri 2 846 30-10-2023, 13:06
Последна публикация: teyri

Отваряне на: