Анкета: Кое разписание искате да използвате ?
3-дневното
37.50%
6 37.50%
7-дневното
62.50%
10 62.50%
Общо 16 гласа 100%
* Гласували сте за този елемент. [Резултатите]

Оценете темата:
  • 7 гласа - средно 4.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
На някои канали ЕПГ не е вярно незнам дали сте разбрали
Отговори
(08-02-2016, 21:38)donpachoo написа: На някои канали ЕПГ не е вярно незнам дали сте разбрали

Така е! Примерно на MTV Rock ми дава , че дават филм..... Някъде нещо се е оплескало! Dodgy
Отговори
Дискавъритата редовно са с грешно EPG.
Отговори
Заемаме се да направим проверки за съответните канали. Корекции очаквайте след един-два дни, понеже Kodi има навика да натрупва EPG информацията в себе си и импортира от XMLTV файловете само каквото му липсва (за последващите дни).
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Снощи (зад океанско време) имаше разлика и FOX Crime (EPG на булсат беше ОК, а твоето беше мръднало доста )
Отговори
На някои от програмите вместо ЕПС се виждат таговете <desc> и <category>. Например: От близо HD, Destination BG, Мотоспорт HD.
Отговори
Така го получаваме от Булсатком. За въпросните канали и времеви периоди, разписанието им няма нито заглавие, нито описание, а само категория. Затова нашия софтуер се "побърква" и взема всичко от там, където трябва да е заглавието до първия затварящ таг. Предлагам, да поизчакаме седмица и да видим дали ще го оправят. Ако ли не, ние ще вземем мерки Wink  В краен случай, клъц-клъц на техните канали и край на проблемите. Те самите действат по същия начин с чуждите канали (HBO, Cinemax, Super7... някога с bTV-тата и т.н.)
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Здравейте, благодарение на форума успях да настроя pvr clients за да мога да гледам всички канали от булсатком. Сега искам да мога да гледам и скай спортс каналите, но нещо изглежда бъркам в настройките.
В pvr клиента на General съм посочил local path-bulsat.m3u, на epg settings remote path-http://snip.li/freeepg и на Chanel's logos remote path-http://logos.kodibg.org
Забравих да уточня, че става въпрос за тв Сони 808с с вграден андроид.
Не мога да разбера каналите, които посочвате на http://snip.li/freeepg могат ли да се добавят към Булсат каналите или трябва да избера да настроя пвр клиента само за едните или само за другите.
Отговори
Повечето pvr clinet-и имат възможност да им се зададе само 1 източник за програма (http://snip.li/freeepg или друг). След това pvr си търси програмата на каналите от там и ги предлага в "Guide". Така че ще имате програма само за каналите от избрания EPG и за никои други.

Не разбирам какво се опитвате да направите с

Цитат:Сега искам да мога да гледам и скай спортс каналите, но нещо изглежда бъркам в настройките.

С доста врътки може да се пуснат 2 pvr client-а или от няколко листи с канали да си генерирате 1 m3u, който да зареждате в pvr т.е. bulsat.m3u и skysports.m3u да ви се генерират в nov_spisuk.m3u и той да се зареди в pvr. Така ще имате всички програми. Същото е възможно и с няколко EPG листи, но решенията не са идеални и има често проблеми.
Kodi 16.1 (т.е. myKodi 16.1) на QNAP  Cool
Kodi 16.1 на Windows 10
Отговори
Здравейте! Относно pvr client-a, няма никакъв проблем, да се добавят няколко такива,с различен m3u файл и за всеки различен EPG линк.
Важно! Нека bulsat.m3u ви се зарежда от последния pvr client. В различните pvr-и, е важно да се съобрази от кой канал трябва да започнат програмите,тоест да не почват всички от 1 (пример 1.m3u от 1, второ 2.m3u от200,ако в първата листа имате 199 канала и така нататък)
pvr client2 за съответната версия на коди теглите от тук:
http://www.bbtsip.tv/iptv-simple-client2.html
Има начин pvr client2 да стане pvr client3, pvr client4 и т.н.
На Rspberry pi2 с osmc, не можах да го подкарам. На другите платформи работи.
Съответно по този начин се генерира и файл в kodi/userdata/Database/TV29.db. Там се и генерират номерата, нужни за addons.ini файла за Ivue Guide или друг Guide.
Само за пример, спазвайки това изписване:
за addon.ini "24 TEXHO=pvr://channels/tv/All channels/pvr.iptvsimple2_982728526.pvr&"
за фаворити "<favourite name="24 техно" thumb="http://logos.kodibg.org/music.png">PlayMedia(&quot;pvr://channels/tv/All channels/pvr.iptvsimple2_982728526.pvr&quotWink</favourite>
Подчертания номер е iUniqueId от таблица channels от TV29.db на съответния канал.
Проблема е за bulsat.m3u, тъй като този номер се променя във времето или след рестарт. Това за сега не мога да преодолея.
Дано съм ви бил от полза Cry.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  addon за български торент сайтове stoqn99 2 9,434 14-04-2019, 14:29
Последна публикация: stoqn99

Отваряне на: