Здравейте гостенино! Вход Регистриране


Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Сони блокира инсталация на Коди на Sony Android TV
#1
Exclamation 
На Коди не му е лесно. Много популярното решение за реализация на медиен център не се приема добре от всички. Коди се идентифицира от мнозина (особено в областта на притежателите на авторски права) с пиратски копия. Самият проект Коди обаче няма абсолютно нищо общо с каквото и да е съдържание, всъщност само предоставя плеъра и организирането медийното съдържание - и то толкова гъвкаво, че се превърна в едно от най-популярните решения за мултимедиен център.

Потребителите на Sony Android TV в момента това "не ги грее", тъй като, както Kodi обяви, инсталирането на Kodi на устройствата на Sony с Android TV се блокира. Така че, ако се опитате да инсталирате Kodi на Android TV от Sony, ще получите съобщение за грешка. Такъв е случаят от миналата година, както се наблюдава в Форума Коди.

Хубавото е, че вероятно вече има и решение. Sony просто блокира (ID) идентификатора на пакета на инсталационния файл. Новокомпилиран пакет с различен идентификационен номер може лесно отново да бъде инсталиран и след това да се използва Kodi на телевизорите на Sony, докато не бъде блокиран.

Разбира се, това не хвърля добра светлина върху Sony. Предлагат телевизор, със  софтуер, който е отворен (Kodi) и след това блокират отделни приложения от него. Нека видим дали в бъдеще потребителите ще трябва да се справят с променените идентификатори на пакети или Sony ще задълбае "по-дълбоко".

Междувременно Kodi препоръчва закупуването на друга телевизионна марка, ако искате да използвате Kodi!!!

[Изображение: df.jpg]
FireTV - 4K | Android 7.1.2 | Kodi 18 - Final & MySQL  /  FireTV-1Gen | Android 5.1.1 | Kodi 18 - Final & MySQL
Ubuntu 18.04 | Kodi 18-Final & Emby  /  Win10x64 | Kodi 18-Final & Emby  /  WeTek Play | LibreELEC 8.2.5 | Kodi 17.6 & MySQL
 

[-] The following 1 user Likes zdravkos's post:
  • sonybg
 
Отговор
#2
Аз нямам такъв проблем.

Sony са излезли със следния коментар.

Цитат: Thank you for bringing this to our attention. After looking into the issue further, we’ve discovered a software issue on our end that is incorrectly classifying Kodi as a kernel object (“ko”). We are working on a fix for this issue to include in our next software update.

Ще се следи с интерес.
 
Отговор
#3
От любопитство изтеглих последната (nightlies) и я upgrade-нах успешно!
(телевизор Sony с Android, с последен firmware)
 
Отговор
#4
Доколкото съм запознат тази функция се активира само на новите модели Sony 2018 (XF) с последен Android 8.0 firmware. Поради тази причина си спрях актуализациите на моя ТВ. Като се появи решение ще актуализирам.
 
Отговор
#5
(12-01-2019, 13:48)sapiora написа: Доколкото съм запознат тази функция се активира само на новите модели Sony 2018 (XF)  с последен Android 8.0 firmware. Поради тази причина си спрях актуализациите на моя ТВ. Като се появи решение ще актуализирам.

Щом се отнася за 2018 моделите, тогава мнението ми да не подвежда! Аз съм с Sony 2017!
 
Отговор
#6
Вчера качих ъпдейта до Android 8.0 на Sony XE80
И Коди работи перфектно! Не само коди, ами и всичко е в пъти по-добре! Някой се беше оплаквал, че вграденият плеър бил орязан, но пробвах 10 файла и всичко работи чудно. По менютата е една идея по-мазно и леко. С Коди плейвам 4К (60GB файл) по Wi-Fi без ядове (AC рутер на 3м).

Като минус до момента виждам само 2 неща:
- (чисто визуално) най-използваните приложения се подреждат в един дълъг ред, а не в 2 (както при 7) и трябва скролване;
- вече не може със двойно натискане на home бутона да се затварят приложения. По този начин се отваря списъкът с всички приложения (което до някъде е удобно, но все пак трябва да има някакъв начин за затваряне, който не открих).
[-] The following 2 users Like shto_ne's post:
  • sapiora, ZZlatev
 
Отговор
#7
Аз също съм доволен от актуализацията. Мога да споделя само за един проблем: свързания през HDMI ARC ресивър се включва/изключва автоматично от ТВ, но не изкарва звук. Как съм решил проблема:
- пускам ресивра;
- в Настройки -> Външни източници -> Bravia Sync настройки -> активирам BRAVIA Sync control.
При изключване на ТВ процедурата е:
- изключвам ресивра.
- в Настройки -> Външни източници -> Bravia Sync настройки -> деактивирам BRAVIA Sync control.
 
Отговор
#8
Приложенията се затварят, като отидеш върху него, задържиш кръглия бутон, след това дадеш на информация и от там...

Ъпдейта обаче е спрян по въздуха заради бъг. А именно, че при стоене известно време в стендбай(примерно в някое меню) на телевизора, се изключва саундбара, ако се ползва такъв.
[-] The following 2 users Like Nikito82's post:
  • sapiora, shto_ne
 
Отговор
#9
Мерси, довечера ще пробвам затварянето Smile
Иначе със саундбар съм и при мен го има обратният ефект. С Android 7 ако оставя филм на пауза или някое меню (за повече от 5 минути) саундбарът се изключваше. А сега с Android 8 не се изключва!

Единственото което не ми харесва (без значение на версията на андроид), е че не мога да управлявам звука на саундбара от дистанционното на телевизора (или поне аз не съм намерил как). Ползвам Sony HT-MT300, свързан с оптичен кабел.
 
Отговор
#10
Аз го оправлявам, но е доста осакатено, т. Е. Увеличаване намаляне. За допълнителни опции трябва да влизам в sync menu на тв и от там.
 
Отговор
  


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Коди и Маг 352 Di40 8 1,122 09-06-2019, 00:46
Последна публикация: samkijot
  Програмите Диема спорт 1 и 2 не излизат в Коди didoboss 7 1,638 04-05-2019, 10:05
Последна публикация: martinstz
  Проблем с добавяне на сериал към библиотеката на коди dimov81 2 216 03-05-2019, 20:09
Последна публикация: dimov81
  Вирусите в Коди xbmcbg 5 4,154 26-04-2019, 22:22
Последна публикация: Majide
  Кой облик (skin) за Коди използвате? harry_gg 8 5,477 25-02-2019, 14:58
Последна публикация: beatfan

Отваряне на: