Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Странно поведение на коди, сякаш се ресетва
Здравейте!
Използвам от години Коди, през годините съм използвал различни устройства, от около година използвам fire stick Amazon 4k max новият модел, който поддържа AV1 видео формат.

Инсталирал съм коди (пробвал съм различни версии, в момента съм с Омега 21), всичко работи добре (използвам го всяка вечер). Случва се следното нещо.
Пример, вчера гледах филм всичко беше наред, заспал съм и телевизора се е изключил след някакво време.
Днес пускам телевизора влизам в коди-то и изглежда сякаш си е ресетнало всички настройки, които съм правил, примерно енкодинг за субтитри, големина на буквите, езика за субтитри, дори менюто в ляво бях оставил само addons и favorites, другите не ги ползвам и ги крия, а сега са се показали всички.

И въпреки това, си работи елементум, Замунда..

Ноо след известно време (дни) пак така внезапно се случва нещо с елементума и не може да възпроизведе никакъв Филм. Дори започва да излиза грешка от сорта, че елементум крашва.

При вече тази ситуация преди се налагаше преинстал на коди и всичко наново...

Отскоро открих обаче "фикс", отивам в менюто с настройки в самия андройд на fire stick (не в коди), намирам коди в инсталираните приложения и от там минавам през force stop, след това clear cache, след това влизам в опциите за "достъп до файлове" (отметката си седи, че има достъп до всички файлове и медия), махам отметката, записвам, после я слагам пак и пак записвам. След това вече си отварям коди и Елементума работи, но настройките си остават ресетнати...

Някакви идеи, или насоки, защо се случват тези мистерии, някой друг да има такъв проблем?
Отговори
Срещал съм подобно поведение с "ресетване" езика на Коди към английски (фабрично) и както monro2 споменава, на разделите (към фабричното им състояние).

Устройство: смарт телевизор
Кога се случва: при изключване на телевизора от контакта или премигване на електричеството (светкавица), докато Коди е отворен в Андроид. След включване наново на устройството, добавките и техните настройки са запазени, но се загубват общо взето всички настройки на самия Коди (най-много си личи по езика на графичния интерфейс и видимостта на главните раздели).

Препоръчвам, когато ще изключвате телевизора, първо излезте от Коди с бутона за изход в апликацията, а не просто да превключите към началния екран с дистанционното! Ако сте използвали бутона за изход от Коди, би трябвало да не губите настройки! Избягвайте да оставяте задълго Коди на пауза, защото Андроид (заради настройките си за енергоспестяване) убива насилствено процесите, които натоварват системата, а нямат активност, за да се освободят ресурси - това е при Android. Вероятно същото е при WebOS.

П.С: Понеже на добавките, не им се изтриват настройките, нито добавките изчезват сами, може да настроите както ви харесва Коди и през Backup addon-a да направите селективен бекъп само на настройките на Коди, които ви се губят. При следващ подобен случай, през добавката Backup - активирайте Restore.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
И аз се съветвах с ИИ Smile
И при мен върна отговор в тази насока, за проблем с енергоспестяване ресурси и това че не изключвам ръчно коди...

Препоръча ми също да пробвам да изнеса пътя на коди на външно устройство - флашка, ама амазона няма усб...

Пробвал съм и варианта с бекъп и рестор, със сигурност не възстановява обаче избора кои менюта от ляво да се виждат, за друго не съм забелязал. Но пак трябва да се изключват тези, които не се ползват...

Аз не го виждам много като вариант при мен да го изключвам всеки път от бутона за изход, първо, че ми се струва доста тъпо да се налага да правя това, второ че заспивам и ако в момента на заспиване започна да цъкам да излизам от филми и да щракам докато стигна до бутона за изход ще съм се разсънил... хаха

Не изключвам и точно това да е причината нещо да се бъгва с настройките, дори съм пробвал да го правя това с изхода на другия тв, но не изкарах дълго, просто забравям и директно гася тв примерно...

Търся някакво по рационално решение..

Дали съществува нещо като безжичен HDMI предавател и приемник, и да се свържа примерно с компютъра, който е с windows?
Отговори

Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Проблем с Коди djzmei 3 1,003 23-01-2025, 00:40
Последна публикация: martinstz
  варианти за гледане на телевизия в Коди theskillboy 12 14,581 17-01-2025, 01:08
  Коди 21 крашва по време на възпроизвеждане на видео IvanovSf 12 2,559 15-01-2025, 11:55
Последна публикация: IvanovSf
  Проблеми на Коди и Bluetooth слушалки martinstz 0 433 06-01-2025, 00:53
  Коди за Philips StefMaster 3 1,011 31-12-2024, 02:35

Отваряне на: