Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Сони блокира инсталация на Коди на Sony Android TV
#1
Exclamation 
На Коди не му е лесно. Много популярното решение за реализация на медиен център не се приема добре от всички. Коди се идентифицира от мнозина (особено в областта на притежателите на авторски права) с пиратски копия. Самият проект Коди обаче няма абсолютно нищо общо с каквото и да е съдържание, всъщност само предоставя плеъра и организирането медийното съдържание - и то толкова гъвкаво, че се превърна в едно от най-популярните решения за мултимедиен център.

Потребителите на Sony Android TV в момента това "не ги грее", тъй като, както Kodi обяви, инсталирането на Kodi на устройствата на Sony с Android TV се блокира. Така че, ако се опитате да инсталирате Kodi на Android TV от Sony, ще получите съобщение за грешка. Такъв е случаят от миналата година, както се наблюдава в Форума Коди.

Хубавото е, че вероятно вече има и решение. Sony просто блокира (ID) идентификатора на пакета на инсталационния файл. Новокомпилиран пакет с различен идентификационен номер може лесно отново да бъде инсталиран и след това да се използва Kodi на телевизорите на Sony, докато не бъде блокиран.

Разбира се, това не хвърля добра светлина върху Sony. Предлагат телевизор, със  софтуер, който е отворен (Kodi) и след това блокират отделни приложения от него. Нека видим дали в бъдеще потребителите ще трябва да се справят с променените идентификатори на пакети или Sony ще задълбае "по-дълбоко".

Междувременно Kodi препоръчва закупуването на друга телевизионна марка, ако искате да използвате Kodi!!!

[Изображение: df.jpg]
| < Laziness is stupidity of the body, stupidity is laziness of the mind > |
| < Faulheit ist Dummheit des Körpers, Dummheit ist Faulheit des Geistes > |
Отговори
#2
Аз нямам такъв проблем.

Sony са излезли със следния коментар.

Цитат: Thank you for bringing this to our attention. After looking into the issue further, we’ve discovered a software issue on our end that is incorrectly classifying Kodi as a kernel object (“ko”). We are working on a fix for this issue to include in our next software update.

Ще се следи с интерес.
Отговори
#3
От любопитство изтеглих последната (nightlies) и я upgrade-нах успешно!
(телевизор Sony с Android, с последен firmware)
Отговори
#4
Доколкото съм запознат тази функция се активира само на новите модели Sony 2018 (XF) с последен Android 8.0 firmware. Поради тази причина си спрях актуализациите на моя ТВ. Като се появи решение ще актуализирам.
Отговори
#5
(12-01-2019, 13:48)sapiora написа: Доколкото съм запознат тази функция се активира само на новите модели Sony 2018 (XF)  с последен Android 8.0 firmware. Поради тази причина си спрях актуализациите на моя ТВ. Като се появи решение ще актуализирам.

Щом се отнася за 2018 моделите, тогава мнението ми да не подвежда! Аз съм с Sony 2017!
Отговори
#6
Вчера качих ъпдейта до Android 8.0 на Sony XE80
И Коди работи перфектно! Не само коди, ами и всичко е в пъти по-добре! Някой се беше оплаквал, че вграденият плеър бил орязан, но пробвах 10 файла и всичко работи чудно. По менютата е една идея по-мазно и леко. С Коди плейвам 4К (60GB файл) по Wi-Fi без ядове (AC рутер на 3м).

Като минус до момента виждам само 2 неща:
- (чисто визуално) най-използваните приложения се подреждат в един дълъг ред, а не в 2 (както при 7) и трябва скролване;
- вече не може със двойно натискане на home бутона да се затварят приложения. По този начин се отваря списъкът с всички приложения (което до някъде е удобно, но все пак трябва да има някакъв начин за затваряне, който не открих).
Отговори
#7
Аз също съм доволен от актуализацията. Мога да споделя само за един проблем: свързания през HDMI ARC ресивър се включва/изключва автоматично от ТВ, но не изкарва звук. Как съм решил проблема:
- пускам ресивра;
- в Настройки -> Външни източници -> Bravia Sync настройки -> активирам BRAVIA Sync control.
При изключване на ТВ процедурата е:
- изключвам ресивра.
- в Настройки -> Външни източници -> Bravia Sync настройки -> деактивирам BRAVIA Sync control.
Отговори
#8
Приложенията се затварят, като отидеш върху него, задържиш кръглия бутон, след това дадеш на информация и от там...

Ъпдейта обаче е спрян по въздуха заради бъг. А именно, че при стоене известно време в стендбай(примерно в някое меню) на телевизора, се изключва саундбара, ако се ползва такъв.
Отговори
#9
Мерси, довечера ще пробвам затварянето Smile
Иначе със саундбар съм и при мен го има обратният ефект. С Android 7 ако оставя филм на пауза или някое меню (за повече от 5 минути) саундбарът се изключваше. А сега с Android 8 не се изключва!

Единственото което не ми харесва (без значение на версията на андроид), е че не мога да управлявам звука на саундбара от дистанционното на телевизора (или поне аз не съм намерил как). Ползвам Sony HT-MT300, свързан с оптичен кабел.
Отговори
#10
Аз го оправлявам, но е доста осакатено, т. Е. Увеличаване намаляне. За допълнителни опции трябва да влизам в sync menu на тв и от там.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Проблем с Коди RAKCHO 11 889 19-02-2024, 21:08
Последна публикация: Majide
  Въпрос за размера на Kodi за Android tv? m1TeT0 7 4,138 19-09-2023, 18:29
Последна публикация: Hannah69
  Kodi 18.9 Android TV проблем с MKV D_ave 1 601 28-05-2023, 00:05
Последна публикация: Majide
  tv box t97z plus 2022 (коди помощ) Jekow1998 0 662 01-02-2023, 22:08
Последна публикация: Jekow1998
  Коди 20 проблем gvg 5 2,292 30-01-2023, 15:19
Последна публикация: Majide

Отваряне на: