Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kodi върху arm устройство с Android
#1
Information 
Всичко написано в тази тема е директно преведено от:

За повечето HD видеа (1080p и нагоре), хардуерното видео ускорение е задължително за плавно видео възпроизвеждане при повечето устройства под Android система. В Kodi wiki можете да откриете списък на SoC chipset хардуер, (SoC означава "System on a Chip" и включва в обща интегрална схема както процесора, така и "видеокартата" на устройството), като в Android платформата този SoC chipset може да възпроизвежда плавно повечето видео кодеци през Kodi/XBMC.

Неоспорим факт е, че някои устройства могат плавно да декодират SD видеа и дори някои 720p или с по-висока резолюция, използвайки единствено софтуерното видео декодиране с "чиста" CPU производителност. Разтоварването на голяма част от задачите по видео декодиране към интегрираната видеокарта, която е оптимизирана специално за това, е препоръчително за почти всички Android устройства, за да бъдат в състояние да възпроизвеждат плавно HD съдържание.

Силно препоръчително е за потребителите, да не правят никакви покупки с намерението да използват Kodi под Android без предварително да са "разследвали" устройството, което искат да закупят. Преди да го купите, бъдете сигурни, че поне няколко души са проверили, че сработва добре с Kodi ! Ако имате дори и малки съмнения, не купувайте този хардуер!

Предвид фрагментираната природа на Android екосистемата и разнообразните хардуерни устройства със слаба поддръжка на стандартните API-та на производителите, става много трудно да ви дадем точните минимални изисквания, за да работи приложението Kodi под Android. Вместо това ще ви изброим само общи насоки:
  • Android 4.2 минимум (Android 4.4 или по-нов е препоръчително)
  • x86 (Intel) или NEON съвместим ARM процесор, (например: Nvidia Tegra 3 и по-нови изцяло се поддържат от Kodi, докато Tegra 2 и по-стари Tegra вероятно никога няма да бъдат поддържани понеже техния процесор не включва набора от NEON инструкции).
  • Поддръжката на хардуерно декодиране в Kodi е задължително за HD съдържание (720p или повече). Не очаквайте Kodi да работи нормално на всяко устройство докато някой технически грамотен тества и потвърди, че работи хардуерното видео декодиране за това устройство. За повече детайли относно поддръжката на хардуерно видео декодиране, прегледайте страницата Android hardware в Kodi wiki.
Целевата група на Android порта на Kodi са медиа-плейъри/сет-топ-боксове/стикове, които се свързват към големи телевизионни екрани или мултимедийни прожектори и използват стандартно дистанционно като основно посочващо устройство, (това е същото предназначение, като на HTPC). Очаквайте първоначалната поддръжка на таблети/телефони/тъч/мобилни устройства/и др. да се подобри или прекрати с времето!
[Изображение: notrobosmall.jpg]


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Настройки на Kodi G.Popov 3 466 11-02-2024, 12:28
Последна публикация: Majide
  Мнение за Android Box Deni_VAS 15 16,010 10-01-2021, 00:12
Последна публикация: sapiora
  Fusion Box с Android IR remote Topper 4 5,994 18-08-2019, 20:13
Последна публикация: kraflo
  T9 Android 8.1 TV Box RK3328 или Xiaomi Mi TV Box S Di40 16 18,366 16-06-2019, 10:49
Последна публикация: zaekadj
  Mars Android-HD-SE xDaemon 2 4,094 22-02-2019, 02:08
Последна публикация: xDaemon

Отваряне на: