Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cyanogenmod+s3neo+hbogo+trebuchet error
#1
Shocked 
Здравейте, някой случайно да ползва рутнат телефон и оригиналния апп hbogo...защото мисля, че точно от това, че е рутнат тела при изтегляне и инсталация на hbogo от гугъл магазина...веднага плюе грешката..trebuchet has stopped" и докато не деинсталирам аппа не се оправя. Пробвах с друг лънчер..не помня вече кой точно, но проблема е аналогичен.
Linux is the Kernel. The whole system is GNU/Linux.....
Отговори
#2
Аз ползвам на руутнато Леново S860 HBOGO и нямам проблеми. Даже телефонът е старичък и съм му флашнал един къстъм на Xiaomi (Andoird 4.4.2), че повече ме кефи, а и телефонът се държи по-добре с него, отколкото с оригиналния ROM и го ползвам само за HBOGO, да го споделям с ТВ-то и MiBox-а, че и двете не поддържат HBOGO, а така гледам на тях, а си търся и командвам от телефона. Общо взето само за това го ползвам тоя телефон Smile Но все пак всеки телефон си е различен.
Връзка с репо Mar33: 
http://martinstz.com/repo/repository.mar33-3.3.33.zip
Отговори
#3
Няма как да е от root на телефона. Най-вероятно не си флашнал самия ром чисто. Изчисти ли кеша от самото рекавъри след флаш на рома?След като лънчъра (Trebuchet) ти дава грешка.... пробвай да го ресетнеш него. Според мен обаче, един "fresh install" ще оправи нещата.
Аз лично ползвам Cyanogen Mod на абсолютно всички телефони, които съм ползвал до сега и никога не съм имал проблеми. Много е важно и дали флашваш стабилна или някоя бета версия.
Отговори
#4
Благодаря за отговорите martinstz и b_ignatov. Явно ще се окаже от рома...защото инсталацията беше на чисто и след сменено ново рекавъри...смених лънчара и пак имаше проблем...ще пробвам с друг ром следващия път. Важна ми беше информацията, конкретно за самото приложение дали проверява устройството и ако е рутнато да го реже. Хайде весели празници  Big Grin
Linux is the Kernel. The whole system is GNU/Linux.....
Отговори
#5
@Троянец,  може и наистина да си прав. При имплементиране на DRM  се изгражда "верига на доверието" (Chain of trust) между отделните участници в процесите на автентикация, оторизация, декриптиране и плейване на медията. Ако дори един елемент от тази верига не може да бъде валидиран като доверен и надежден, нещата няма да се случат. Не случайно всички защитници на FOSS определят DRM като чисто ЗЛО, ограничаващо свободите на хората и промотиращо защита, която може да бъде преодоляна, като всяка друга създавана досега.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#6
Сега като се замисля, този проблем е от андроид 5.1 нагоре, защото с по ниска версия не помня да е имало проблем, макар че тогава беше стария апп. Цялата тарапана е заради някви игри на детето дето не тръгват на 4.*  затова и се наложи да рутвам телефона. Може при martinstz на 4.4.2 вс да е ок. Незнам b_ignatov с кой андроид е, но за момента съм решил проблема с филмите на 16 Г карта и hbogo ми не требе...пък като се напълни ще му мисля.....
Linux is the Kernel. The whole system is GNU/Linux.....
Отговори
#7
Сега се сетих, че така и не написах какъв е бил проблема Smile та очарован съм от съпорта на hbogo, някаква мацка ми вдигна тел и като цяло ми обясни, че няма как да е проблема от рутнато устройство, защото те не правят такива проверки, но след няколко логвания докато говоря с нея по телефона се оказа, че и тя не е наясно откъде е точно проблема и се бях примирил..но накрая момичето ми вика "абе ще ти ресетна изцяло профила и си вкарай наново устройствата и всичко се оправи. Предполагам се е омазало нещо когато ъпгрейдвах андроида на устройството. Както и да е..ако някой има проблем с hbogo това е решението Smile
Linux is the Kernel. The whole system is GNU/Linux.....
Отговори


Отваряне на: