Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Телевизии 2017 година
#11
....
Ако бъркам някъде, моля не се стеснявайте да ми посочите къде?
....

Явно на този етап все още не си в състояние да оцениш интелектуалния труд. Той стой зад всяка една собствена продукция, телевизия, и за него се плаща. Ако не ти се гледат БГ го.... НЕ гледай!
Не е нормално да очакваш от някой да ти даде информация, чрез която се прави НАКАЗУЕМ!!!
Сама казваш, че от няколко дена четеш тук, това е много хубаво, че не започваш веднага с въпрос, а си опитала сама да намериш отговор на твойте въпроси. Тук(във форума) не се толерира пиратско съдържание. Просто трява да потърсиш някъде другаде - това, което търсиш го има в свободен вариант, т.е. не е нужно да плащаш за него, дали и как ще работи е друг въпрос!

Може ви един ден ще можеш да оцениш цената на времето, и тогава ще разбереш, че е много по-лесно да си платиш за нещо и да не си губиш скъпоценното време, а да го използваш пълноценно...
Успех
| < Laziness is stupidity of the body, stupidity is laziness of the mind > |
| < Faulheit ist Dummheit des Körpers, Dummheit ist Faulheit des Geistes > |
#12
Рядко пъти оставам неразбрана и следствие от което безмълвна, но този път ви се получи от раз, b_ignatov и zdravkos. Комбинацията от двамата можете спокойно да я патентовате като "Средство за обезсловяване на момичета".
Не ми се коментира дори, но в интерес на истината и заради това, че още някой като нищо да мисли като вас, ще се постарая да ви отговоря.

b_ignatov, старите хора са го казали отдавна, да не се казва "Хоп", преди да се скочи ... или нещо от този сорт беше. Хубаво е преди да си повярва човек колко е прав, първо да помисли малко и да допусне едно здравословно съмнение, че може и да бърка. Това по повод кой къде живее, а по повод да гледа каквото иска и плащането сега отпочвам. Пак ще напиша, специално за неразбралите, че нямам проблем да си платя, за да гледам каквото искам! А точно обратното - имам проблем да си платя и да получа и това, което не искам. Дано се разбира добре "тънката" разлика.
Телевизията не е нито продукт, нито услуга, а нещо микснато между тях. Ще си позволя да сравня нещата с услуга, за да съм по-образна. Представете си отивате на фризьор, за да се пострижете? Сядате на стола и обяснявате какво искате, но ви заявяват, че не могат да ви пострижат само, защото и в името на клиента, те са направили специални пакети, които продават. И преди да ви пострижат трябва да ви измият косата, после да ви накъдрят, после да ви боядисат, после да ви извадят едни кичури, после да ви направят водна ондулация, после да ви обезцветят, да ви изправят косата, да ви направят сешоар, да ви коригират веждите, бакенбардите, да ви сложат тупе, после да ви сложат екстеншъни, да ви направят кок и още 186 процедури, сред които има и исканото от вас постригване. Цената е пакетна и толкова!
Ако сравним аналогично с продукт, представете си, че искате да си купите хляб. Само хляб. Но не може, защото той върви само в пакет с още 200 опаковки, които не можете да изхвърлите, а трябва да си ги пазите.
Последно относно това за плащането на ТВ и как нямало да го има ако не плащаме ние зрителите.
Ъ-ъ-ъ?! Кое?!
Нали не мислите, че таксите, които плащат телевизионните зрители отиват за телевизиите?! Но дори да мислите така, само ще ви кажа, че ако бяхте прав, то човечеството нямаше да има никакъв прогрес. Музикалният бизнез не биваше да го има, отдавна да са фалирали всички музиканти, защото мп3-те ги ощетяват здраво, при това тук наистина е така, а не както при ТВ. Същото важи за филмите - би трябвало не само да не се правят високобюджетни блокбъстери, а киното вече да си е стегнало багажа и да стои на някой терминал в очакване да се пренесе на друга планета. Между другото и за последно, се сещам за един интересен факт. Когато през 19-и век изобретили автомобила, хората смятали, че той е полезен и екологичен за градовете. Просто намалели конските миризми и мухи по улиците на големите градове. Wink
Та с две думи - еволюцията не търпи вакуум. Добре де - 3 думи и един предлог, за който брои.

На zdravkos ще му отговоря по-късно, ако не ми мине котка път. Wink
#13
Малина, разбирам ти доводите и гледната точка.
Част от тях намирам за основателни.
Но ето как стоят нещата:
1.Което не ти харесва, но го имаш в пакета, не го ползваш. Тук вече имаш опция. Имам абонамент за 2 кабелни телевизии и гледам мах 10 канала. Когато намеря нещо, което ми се струва интересно, да станат максимум 20. Другите не ги гледам, направете и Вие така.
Ясно и на малките деца е, че в пакетите има пълнеж, при някои оператори граничещ с безумие, но това е положението.

2.Няма безплатен обяд. Това е. Законите са такива, харесва ли ни или не. Както каза колегата, им и възможност някой да ви сподели достъпа си, да сподели някоя плейлиста, дори да направи малко сървърче и ако му стига трафика да предостави стрийм на комшиите или приятели от чужбина/друг град. Но (пак идва едно но) някой трябва да плати. Включително и допълнително време и ресурси като труд, техника, интернет, ноу хау и т.н. неизмерими ресурси като време.

Аз съм много За споделения достъп, но малко, да не кажа николко оператора ще го позволят това. Когато могат да се вземат пари - ще се вземат. Включително с цената на правила, разпоредби, договори. Който не му харесва или няма възможност, не ги ползва.

Офтопик:
В подкрепа на моите думи мога да Ви кажа следната ситуация. Абонат съм на Близу от десетки години. От поне 3-4 гледам HD канали, които оператора сам ми е предоставил - аз не съм ги поръчвал изрично. В един момент, те изчезват. Звъня на съпорта и вежлива дама ми обяснява, че според моя абонамент съм нямал право. Ок, работата почва да ми ми мирише и я питам - а като погледнете от кога съм ви абонат и освен малки корекции (доп.пакети) аз съм на този "умен" план от доста години. Как така, без предизвестие, без анекс, без мой подпис, се променят условията по договора? Явно добре обучена, вежливата госпожа ми сведе информацията, че просто е имало технически проблем и сега вече отстранен, то аз вече не мога да гледам определени HD канали, които до сега съм бил гледа едва ли не на "аванта". Бързо се сетих, че Близу са купени от Мтел и явно правилата се променят. Явно неправомерно. Явно нищо няма да мога да направя. В най-близкият фронт офис поисках информация, която не можах да намеря онлайн, къде мога да гледам HD канали като BTV или Nova. Извади ми се многолистна луксозна броушура на Mtel|Blizoo където беше обявен някакъв пакет HD. Да "нагрузка" пак има с никому ненужни HD канали, но пък при проста сметка - мога да мина на по-малък абонаментен план, от 210+ канала на 90 (без шлака или почти) и срещу още 3лв ще имам въпросните HD канали. Изненада, но ще плащам доста по-малко точно за това, което желая. С малко шлака.
Това са правилата, или ми харесват и играя играта, или избирам друг оператор, който ме пързаля по-малко.
#14
Малина операторите предлагат пакети със канали защото това което на теб ти харесва може да не харесва на комшията. Няма оператор във галактиката който да предлага един по един канали и клиента да си ги реди като конструктор сам. За да не се дразниш ,че имаш канали които не ползваш инженерите са измислили и реализирали функцията на"Фаворити" при тв. приемниците .Така всеки може да си подреди според предпочитанията каналите дето гледа. Няма толкова тъп човек дето да плаща по 60 лева на месец за ток,интернет и плейлисти на 2-3 оператора и да ти ги даде на теб или на който и да е защото си му била буци на лозето. Ако този начин на предоставяне на канали не ти харесва сядаш и четеш как да си направиш сървър сама или плащаш на някой да ти го реализира. Само при тази ситуация ще можеш да контролираш броя на каналите.
#15
Малина защо наистина си губиш времето и пишеш “романи” вместо да потърсиш забранени добавки в нета за TV програми, въпреки, че както беше казано животът на пиратските стриймове е кратък.  Между другото, както и в  официалния сайт на KODI, както и тук , забранени добавки не се толерират въобще. И не би следвало най – малко от  уважение към разработчиците на KODI, към разработчиците на скинове и към българските девелопъри на добавки, които създават безплатен продукт и отделят от свободното си време, за да направят KODI най – добрия медиен център.

Колкото до изпълнителите на музика, те печелят главно от концертна дейност, но аз се отплеснах. Тази тема между другото се изчерпа, защото ти беше отговорено, мисля, че изчерпателно.
#16
Хора не мисля че трябва да се правим на по католици от папата и да не обсъждаме пиратски добавки. Че ако не са те кой ще ползва Коди? Девелопърите на Коди и официалния форум се правят на светици по други причини. Айде да не се лъжем - всеки от вас сигурно има Exodus. А и само по себе си повечето добавки във форума могат да се считат за пиратски защото дават достъп до съдържание по нерегламентиран начин заобикаляйки официалните източници - сайтовете и рекламите.
Но е важно да се правим разликата между обсъждане на добавки и разпространяване на пиратски стриймове макар че аз и това не го считам много много за нарушение ...
#17
harry_gg .Подкрепям те с двете си ръце.
#18
Аз не ползвам въпросната добавка – имам  две рок радио добавки, две за видео рок музика, youtube, vbox7 и др. легални, които вървят заедно със скина /Titan/, който ползвам. По лесно ми е да изтегля от Z...... филма и да го гледам. И не смятам, че има нещо нередно в това, защото както вече споменах изпълнителите на музика печелят главно и основно от концертна дейност, а високобюджетните филми основно от прожекциите в киносалони. Но ако някой е нетърпелив и иска да гледа филм без пари, когато току що е излязъл, ще го гледа с ниско качество, сниман с камера в някоя кинозала. Ако му се чака по – хубаво, ще чака няколко месеца, докато излезе blu ray версията.

Но тук ставаше въпрос за услуга, като гледане на ТВ канали небългарски. Е няма как да стане за без пари. Лично аз смятам, че е по разумно човек да даде някой и друг лев, при условие, че пакетите са с разумна цена и да гледа небългарски телевизии с високо качество, а не да разчита на стриймове от разни пиратски добавки, които непрекъснато се скапват.
#19
(09-03-2017, 04:35)b_ignatov написа: Аз пък, не мога да разбера, какъв е проблемът на човек, който живее и най-вероятно работи в чужбина, да извади 10€ и да гледа това, което иска??? Не разбирам и идеята за не плащане за телевизия.Ако всеки мисли така,  да гледа без да плаща..... то тогава няма да има и телевизия.
Отговора е елементарен, тези които работят (плащат данъци) говорят езика който се използвава в страната в която живеят  нямат проблеми да си платят и го правят, а тези бай Ганьовци които карат на социални помощи и нямат желание да се социализират, работят на "черно" .... (същата работа като с мургавите ни сънародници) .... всичко им е скъпо и всеки им е виновен.
За разлика от госпожата съм 30 години извън България и имам доста реален поглед върху материята.
Емиграцията не е за всеки, трябва да се справяш сам и да разчиташ само на себе си. Който си го може в България, ще се справи и в чужбина за обратното не съм сигурен.


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Добавки за платени телевизии hotwheels 2 11,573 18-11-2019, 16:58
Последна публикация: xbmcbg

Отваряне на: