Публикации: 1,435
Теми: 49
Член от: Nov 2015
Ако имате 4K телевизор в Youtube ще намерите 4К като "2160p", a в Netflix 4K се повизава под името "Ultra HD".
При мен Netflix (опригинала) показва малко повече от това на снимката която е показана в предният пост и за определени филми достига до (каквато е и за спортните канали live TV на моят Интернет доставчик) 24-25 Мbps. За да добиете визуална представа погледнете диаграмата.
(15-18 Mbps ще получите и от сателитна или ефирна антена с подходящият тунер - до 2 пъти по-големи стойности от това което предлга TiVi.bg)
Публикации: 525
Теми: 11
Ефрни 4К телевизии във Европа няма. TiVi.bg не знам да предлага каквато и да е 4К телевизия и не само той разбира се. Като се вземе предвид ,че доставчиците са си пуснали по между си разни сървъри за размяна на канали е 99% сигурно ,че и другите 5-6 големи провайдера също няма как да предложат 4К канали. За 4К приемане на телевизия трябват телевизор със тази резолюция,приемник сателитен или кабелен и доставчик предлагащ услугата. На Балканите няма такъв достачик все още.
Публикации: 1,435
Теми: 49
Посочените стойности са за ефирна телевизия, не са за 4К, а за 1080 каквато е и ТiVi.bg. Aз използвам качествена антена, със закачалка няма опит.
Ефирна 4К няма никъде и не е реално да се очаква скоро да е налична.
Публикации: 131
Теми: 6
Член от: Feb 2016
Има кабелни тестови канали на 4K. В София.
Публикации: 244
Теми: 1
Член от: Mar 2016
Булсат миналото лято правиха тестове с 4К стриймове, пробвал съм ги към 30 Mbps беше стрийма.