Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Липсващи meta данни на wav файлове
#1
Здравейте! Скоро се опитах да заредя wav файлове в музикалната библиотека на Коди, но не зарежда meta данни за тези файлове. Това нормално поведение ли е? Има ли вариант да се "излъже" по някакъв начин?
Отговори
#2
Очакваш (1) вътре в самите wave файлове да има записани мета данни и да се прочитат от там или (2) Коди библиотеката да ги индексира и чрез музикалните скрейпъри да си намери мета данни за тях, които да съхрани в индекса на библиотеката си? Кое от двете?
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#3
Здрасти! Извинявам се, че не уточних! Вътре в самите wave файлове има записани мета данни. Въпросът е, че Коди библиотеката не ги показва. Windows примерно показва това, което има във файловете.
Отговори
#4
По стандарт wave файловете са безтагови "същества" и в тях има само некомпресиран звук (но никакъв текст или изображения). Дори и с някоя програма да сте записал в тях ID3 или vorbis тагове, плейърите няма да ги потърсят за да се прочетат, защото никой не очаква вътре да има такова нещо, извън всякакви стандарти.

Решение: реконвертирайте си файловете във FLAC формат (поддържат vorbis таговете; също напълно отворен стандарт, без никакви отчисления за лиценза да използвате едноименния аудио кодек). Няма да загубите нищо от качеството, защото формата използва компресия без загуби на качеството.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#5
Да, явно това е решението само. Благодаря много и успешна седмица!
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  plugin.program.bscfusion и google analytics - събиране на данни за нашата активност nikolay 12 13,164 07-07-2018, 21:40
Последна публикация: nikolay
  Сканирай за липсващи икони st34 9 17,894 08-12-2015, 18:13
Последна публикация: xbmcbg

Отваряне на: