Коди Фен Форум България
Липсващи meta данни на wav файлове - Версия за принтиране

+- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum)
+-- Форум: Общи проблеми, решения и взаимопомощ (https://kodibg.org/forum/forum-4.html)
+--- Форум: Общи дискусии, проблеми и решения (https://kodibg.org/forum/forum-6.html)
+--- Тема: Липсващи meta данни на wav файлове (/thread-1502.html)



Липсващи meta данни на wav файлове - ZZlatev - 25-07-2022

Здравейте! Скоро се опитах да заредя wav файлове в музикалната библиотека на Коди, но не зарежда meta данни за тези файлове. Това нормално поведение ли е? Има ли вариант да се "излъже" по някакъв начин?


RE: Липсващи meta данни на wav файлове - Majide - 25-07-2022

Очакваш (1) вътре в самите wave файлове да има записани мета данни и да се прочитат от там или (2) Коди библиотеката да ги индексира и чрез музикалните скрейпъри да си намери мета данни за тях, които да съхрани в индекса на библиотеката си? Кое от двете?



RE: Липсващи meta данни на wav файлове - ZZlatev - 26-07-2022

Здрасти! Извинявам се, че не уточних! Вътре в самите wave файлове има записани мета данни. Въпросът е, че Коди библиотеката не ги показва. Windows примерно показва това, което има във файловете.


RE: Липсващи meta данни на wav файлове - Majide - 26-07-2022

По стандарт wave файловете са безтагови "същества" и в тях има само некомпресиран звук (но никакъв текст или изображения). Дори и с някоя програма да сте записал в тях ID3 или vorbis тагове, плейърите няма да ги потърсят за да се прочетат, защото никой не очаква вътре да има такова нещо, извън всякакви стандарти.

Решение: реконвертирайте си файловете във FLAC формат (поддържат vorbis таговете; също напълно отворен стандарт, без никакви отчисления за лиценза да използвате едноименния аудио кодек). Няма да загубите нищо от качеството, защото формата използва компресия без загуби на качеството.



RE: Липсващи meta данни на wav файлове - ZZlatev - 26-07-2022

Да, явно това е решението само. Благодаря много и успешна седмица!