Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с UPnP на Коди
#1
Здравейте ,искам да си направя УПнП мрежа ,за да мога да гледам филми на телевизора от лаптопа. Първо успях да го подкарам ,но субтитрите бяха само на английски,не можах да ги направя на български,а сега след като ровичках из програмата ,вече не си виждам и споделената папка.Моля за помощ . Благодаря !
Отговори
#2
През UPnP се прехвърля информацията от сървъра към клиента на ниво файл т.е. самият медия файл (изображение, аудио или видео). В този стандарт не е заложена Никаква поддръжка на субтитри! Затова или субтитрите трябва да са вградени в самото видео (като hardsub или отделен стрийм във файловия контейнер mkv, mp4) или самия плейър поддържащ UPnP, трябва да има вградена функционалност да претърсва за субтитри в разните му интернет сайтове от типа на OpenSubtitles.

Ако телевизора ви не е Smart, препоръчвам да си преправяте видео файловете през програмата MKVToolNix чрез която си вграждайте (сега) външните SRT субтитри вътре в самите MKV контейнери. Програмата е специално за MKV контейнери т.е. може да експортира само такива файлове, но е напълно способна да импортира повече медийни формати (кодеци и контейнери) в себе си, стига да са съвместими с MKV (Матрьошка Видео).

Ако телевизора ви е Smart, препоръчвам на него да си сложите едно Kodi, което спокойно ще достъпва споделената директория (препоръчвам да е споделена директорията през SMB, NFS или AFP и в краен случай през UPnP, FTP или WebDav). Можете също на телевизора да си инсталирате Plex Client (платена апликация), която да се свързва към компютъра ви, където ще комуникира с Plex Server (безплатна апликация). Plex системата поддържа субтитри, транскодинг (предварителен или в реално време), метаданни за видеата, както и UPnP за по-старомодните устройства (ако включите тази опция допълнително в настройките на сървъра).

П.С: Вградените плейъри в някои марки телевизори, понякога трудно работят с UPnP - Да, точно за теб говоря прехвалено Sony. Казвам го от личен опит.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Проблем с Коди RAKCHO 16 1,642 18-04-2024, 15:56
Последна публикация: rtk
  Проблем с Bulsatcom Fusion tv след ъпдейта от 2024 година eurii 3 234 15-04-2024, 15:07
Последна публикация: eurii
  Kodi проблем с торенти FS 4K Max crusheraaa 14 3,140 02-04-2024, 13:17
Последна публикация: Aashvi78
Wink Проблем с Kodi за AppleTV undeath 4 1,343 29-02-2024, 05:07
Последна публикация: sarika78
  Проблем с субтитри kaneto007 3 586 21-02-2024, 17:21
Последна публикация: martinstz

Отваряне на: