Анкета: Желаете ли форума да стане мултиезичен?
НЕ, нека остане на книжовен български (с много малко изключения)
76.92%
10 76.92%
ДА, може да се пише и на английски език
7.69%
1 7.69%
ДА, може да се пише на всички езици
15.38%
2 15.38%
Колебая се - нямам ясно мнение
0%
0 0%
Общо 13 гласа 100%
* Гласували сте за този елемент. [Резултатите]

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
предложение: публикуване на език различен от Български
#11
(06-04-2020, 20:05)zdravkos написа: Благодаря за анкетата!
Мачът се оказва равен за сега Big Grin  2:2
........................
 
Аз усещам, че в последните минути, резултата ще е 7:2 в полза и за.... "отбора на Народа"   Tongue
#12
Уточнение: За гласувалите с ДА, техния вот ще се брои общо за двете им позиции срещу НЕ. Ако броят на гласувалите с ДА е по-висок, тогава ще се отчита за кой от двата мултиезични варианта има мнозинство. Варианта "колебая се" отговаря на "все ми е едно" т.е. на всичко съм доволен каквото и да става.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
#13
Интересно ако на някой му се прииска да пише на мандарин, само защото знае китайски, трябва ли да гласуваме за да му направим кефа?
#14
Гласуването е еднократно и идеята на анкетата е дали да се пише за в бъдеще на чужди езици. Това предопределя писането на мандарин или суахили от изхода на гласуването/резултатите! Wink
Няма да е нужно за всеки различен език да се пуска допитване или да се прави реферндум.  Wink
Ако се отхвърли идеята, няма да е желано да се пише на всеки друг различен от българския език.
| < Laziness is stupidity of the body, stupidity is laziness of the mind > |
| < Faulheit ist Dummheit des Körpers, Dummheit ist Faulheit des Geistes > |
#15
Има достатъчно форуми на всички езици, този конкретно е на Български, не виждам защо изобщо е нужно да се гласува по този въпрос, само за да задоволим его-то на господин "аззнамтриезика", като не му харесва този форум, има право да не го посещава.
#16
Не е точно така.
Какво ти пречи да има отделен раздел за други езици? Не е нужно да се посещава при липса на интерес.
Представи си, че съм намерил много интересна тема за Коди на руски! Вместо да се занимавам с превод, я пускам тук в този отдел. Или на испански, немски.....от това тук никой няма да загуби нещо, напротив, тези които ги интересува коди могат само да спечелят. На сила нещо може да се вземе, но не може да се даде!
Който има желание може сам да си преведе статията ако прецени, че му е полезна.

Има и много деца, които могат да говорят и четат, но не могат да пишат за съжаление на български(за това сме виновние ние, родителите!)
Не става въпрос за @xbmcbg, а за информация относно коди.

Кодибг си е български форум и ще си остане такъв. Съдейки по темите и интереса на потребителите тук всичко се свежда до булсат добавката и безплатните телевизии от репото на Мартин, две/три торент добваки за безплатни филми и до там!!! Коди е много повече от това.
Ето един пример:

TS-Doctor Video Editor

Може да не е много уместен, но има толкова много качествен софтуер за някой и друг лев... защо да не се даде един линк например.... с инфо и да се поразшири хоризонта на някой потребител?
| < Laziness is stupidity of the body, stupidity is laziness of the mind > |
| < Faulheit ist Dummheit des Körpers, Dummheit ist Faulheit des Geistes > |
#17
И тъй, срокът за анкетата приключи и тя вече е затворена. Както и сами можете да видите, мнозинството от вас са гласували за "НЕ, нека остане на книжовен български (с много малко изключения)" т.е. остава разрешено публикуването на български език. Позволява се използването на наименования и терминология на английски и други езици в малка степен, ако липсва техен български еквивалент или за подсилване на психологическия ефект на изказа. Ако общувате (пишете на...) чужденец (регистриран във форума), който не знае български, може да използвате английски език в малка степен (накратко), за да сте сигурни, че ще ви разбере. Най-добре напишете отговора си и на двата езика един под друг english / български или можете да напишете само английския текст и да поставите върху него линк към Google Translate, например:
Когато се кликне върху линка ще се види превода на текста към български и други езици.
[Изображение: notrobosmall.jpg]


Отваряне на: