Коди Фен Форум България
предложение: публикуване на език различен от Български - Версия за принтиране

+- Коди Фен Форум България (https://kodibg.org/forum)
+-- Форум: За форума (https://kodibg.org/forum/forum-1.html)
+--- Форум: Официални съобщения и правила, предложения и дискусии (https://kodibg.org/forum/forum-2.html)
+--- Тема: предложение: публикуване на език различен от Български (/thread-1232.html)

Страници: 1 2


предложение: публикуване на език различен от Български - xbmcbg - 06-04-2020

В правилата на форума има много необмислени рестрикции които ограничават хората да споделят информация, визирам информация на език различен от български. Това принизява нивото на форума по подобие на принизяването на методите за лечение на пандемията (Covid 19) Където местният ви диктатор ограничава лечението само до това да бъдат слушани само хората които са зависими от него имам в предвид черният генерал и резултата е виден, лечението и диагностиката е на нивото на Палестина съгласно СЗО. Справки чичо Гугъл отново на език различен от българският. Предлагам това да бъде преосмислено и отменено.


RE: [CRACKED]IPTV Check and Get Playlists v.2.4 2020 - Majide - 06-04-2020

xbmcbg, с този си пост с който коментираш правило №3, ти наруши правило №5: Публикувайте новите теми в подходящия за тях раздел на форума. Ако искаш да коментираш правилата на форума е съвсем логично да го направиш в техния раздел: "Официални съобщения и правила, предложения и дискусии", а не където ти попадне. Относно предложението ти, обещавам, че ще го обмислим. Като цяло, този форум е замислен като локализиран български, защото в официалният Kodi форум се пише ексклузивно на английски език и ако там някой реши да напише нещо на друг език, отношението към него е същото като при нас. Търпеливи сме, но с мярка. Не трябва да се прекалява с нарушенията, защото иначе няма да имаме никакви правила ако никой не ги спазва.

/ Моля, някой модератор да премести моят и предишния пост на правилното място. /



RE: предложение: публикуване на език различен от Български - xbmcbg - 06-04-2020

Извинявам се направо съм рецидивист, но Majide e прав!
В допълнение към аргументите си ще добавя, че за последните 30 години има много "българи" които са само на хартия и печат които в България са на висока почит.
Много от младите ако говорят български, вероятността да пишат на него е много малка, но голяма част от тях се оправят с четенето. Просто така им се е стекъл живота, че той им е последна грижа. Те владеят по няколко други езика и могат да са в помощ на всички. Тези които не се интересуват от чуждоезичните постове могат лесно да ги игнорират. Личният ми опит показва, че много българи се оправят добре с английски и не само с него.


RE: предложение: публикуване на език различен от Български - zdravkos - 06-04-2020

Съгласен съм с @xbmcbg

Определено ще е от полза да се напарави/отдели един "ъгъл" от форума, в който да се пише на език, различен от българския! Така всеки, който е заинтересован ще може да си помогне сам или да помоли за помощ ако не се справи. Информацията ще е налична и всеки сам може да определя какво да прави с нея.
Английски, немски, руски, испански и френски - като официални езици за форума?


ОТ on:
(06-04-2020, 14:45)xbmcbg написа: ...методите за лечение на пандемията (Covid 19) Където местният ви диктатор...
Вие трявбва винаги да сте на първо място във всичко.... Angel
Вашият ноември какво ще го правите?
OT off


RE: предложение: публикуване на език различен от Български - xbmcbg - 06-04-2020

Здравко, нещо се бъркаш. Навремето ме изтеглиха от Франция в Северна Америка като вместо визи шефа ми издейства направо зелена карта за Америка, но жената ненавижда САЩ и каза, че децата трябва да израстна в нормална държава ... След няколко години станахме, канадци благодарение на готината фирма която ме взе под крилото си от студентските ми години . Сега и ние не знаем какви сме защото се разпъваме между няколко държави в различни континенти и на границата решаваме какви паспорти да извадим Big Grin


RE: предложение: публикуване на език различен от Български - ZZlatev - 06-04-2020

xbmcbg,

Аз не виждам никакъв проблем да се споделя информация, различна от българския език. Всеки, който се занимава с Коди, трябва малко или много да знаее английски. Колкото и всеки от нас да опитва да помага, няма как да стане без да положиш някакво усилие, било то научаване на език. Проблемът обаче, не е в това. Имаше случаи, в които се споделяше информация на английски при наличието на такава на български. Малко се извъртяха нещата. Нямаше нужда да обиждаш член на форума(също като теб). Още по-малко имаше нужда да оценяваш какви езици знае.

Един "ъгъл", в който да се пише на език различен от български, на мен ми звучи готино. Може лично xbmcbg да отвори първата тема Smile

Представям си в локализирания френски форум за Коди, някой пита как да си смени езика на субтитрите, и го пращат да си бере лайката в български сайт. Малко е крайно, но идеята е ясна.


RE: предложение: публикуване на език различен от Български - xbmcbg - 06-04-2020

Защо да има отделен ъгъл. Всичко в кюпа не мисля, че има човек които знае френски, но не разбира английски. Примери колкото щеш. За САЩ ако искаш да си пълноценен са ти нужни английски и испански, за Канада английски и френски, Белгия, Франция, Испания, Холандия, Скандинавия всички са си ОК с вторият език които е преобладаващо английски


RE: предложение: публикуване на език различен от Български - Majide - 06-04-2020

Пуснал съм анкета в темата - който желае, нека да гласува. Така е в демократичните държави. След месец, когато анкетата се заключи, ще проверим резултата.



RE: предложение: публикуване на език различен от Български - xbmcbg - 06-04-2020

Гласувах всички езици, но го оценявам като грешка. Ако може да се селектират по-прецизно някой може да си пише на Punjabi или кои знае какви езици които се говорят от много ограничени групи хора. Имам съмнения, че ще повторим българският варварин на избори, основните гласове ще са от маалата където се интересуват основно от безплатните кебапчета и бира и нямат никакъв принос към обществото.


RE: предложение: публикуване на език различен от Български - zdravkos - 06-04-2020

Благодаря за анкетата!
Мачът се оказва равен за сега Big Grin  2:2

Основният език да си остане български, макар че, и сега е така, а маса потребители срещат затруднения*

В испански и немски форуми може да се пише отделно от официалния език само на английски! Тук може тази информация да е само от полза - нито хостинга ще излезе по-скъп, нито ще тежи на някой...Под израза ъгъл имам впредвд един обособен район само на определени езици, а не във всяка тема всеки втори/трети пост да е на друг език. Няма да нито полезно, нито прегледно!

"Ше се омаже сичко и нема да мое да се намери нищо, не че некои па ше седне да търси..., направо ше си пита"



*
мога да посочa един пример с думата "журнал" - лог файл, та тези юзъри и в момента не се справят, камо ли ако им се напише на френски или испански Wink ... или си спомнете за един диджей от заешки произход!