05-02-2017, 17:35
10х.
Тогава по-добре да върнеш НатГеоХД към официалния сайт.
Анкета: Кое разписание искате да използвате ? |
|||
3-дневното | 6 | 37.50% | |
7-дневното | 10 | 62.50% | |
Общо | 16 гласа | 100% |
* Гласували сте за този елемент. | [Резултатите] |
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
|
05-02-2017, 17:35
10х.
05-02-2017, 18:59
07-02-2017, 13:47
(05-02-2017, 18:59)xbmcbg написа: Много подробни ги правите тези ЕПГ-та , имат повече информация от филмови списания. Мен ме кефят максимално опростените като тези на "сеирсандък" Има логика в това което казваш, защото Коди (кожата confluence, която е по подразбиране) по принцип не визуализира всички тагове, които има в ЕПГ-то. Мисля че, се визуализират: заглавие, описание, снимка на шоуто и категория. Всичко друго като например актьори, режисьори, под-заглавие, година и т.н. не се визуализират. Аз лично гледам тези допълнителни данни да ги вкарам в описанието, защото иначе няма къде да се видят. Може би majide има друг прочит на нещата...
07-02-2017, 14:21
Ама вие вместо да изпушите по една цигара през почивката, пак сте се хванали да му мерите ... подробността на EPG-то
Да скопявате разписанието и да го модифицирате е принципно лоша идея и е желателно всеки да спазва стандартите където и когато е възможно, защото иначе каква полза от тях, ако не се спазват (както българските закони)? Филм "Зеленият великан 1997, САЩ, режисьор ..., участват: този и онзи" ще ви излиза страхотно в EPG Grid-a на Kodi и докато го прочетете това цялото ще се съмне... Ако изберете опцията търсене на друго излъчване/повторение на филма, вероятно няма да ви излезе, дори и да го дават по друг канал в друго време, защото и една запетайка да се различава - няма съвпадение! Ако търсите сапунката "Дързост и красота, епизод 9999" и изберете series recording определено няма да ви огрее, защото този сериал се различава от сериала "Дързост и красота, епизод 10000" и те имат различни имена. Затова всяко нещо на мястото си и нещата ще работят както трябва: човек, полицай, човек, полицай иначе няма оправия Ако толкова искате някой от допълнителните EPG тагове да се визуализира в конкретен скин на Kodi, подайте заявка по каналния ред, вместо да ми оспамвате темата
07-02-2017, 16:05
Извинявай обаче твоето EPG е по-стабилно и се връщам към него, обаче пак имам рапорти:
Mtel Sport 1 - няма програма и лого Sportal - моля да добавите програма и лого TV plus - няма лого F Plus - няма програма и лого Voyo Cinema - моля добавете програма и лого MovieStar - има лого, но няма програма Vivacom Arena - няма лого Cinemax - старо лого Cinemax 2 - старо лого HitMix - няма информация и лого Hobby TV HD - няма програма и лого Моля да добавите: KCN1 KCN2 KCN3 BN Music Pink Channels Bravo Music Grand Grand 2 Hayat Folk Hayat Music TOP SOUND Знам, че не са български, но все пак тези канали са гледат и в България така че е редно да ги има.
07-02-2017, 17:15
@Славе, благодаря за подробния доклад. След направена проверка, диагностицирах следното:
Цитат:Mtel Sport 1 - няма програма и логоИма и лого и разписание: Код: <channel id="МtelSport1"> Код: <programme start="20170207000000 +0200" stop="20170207003000 +0200" channel="МtelSport1"> Цитат:Sportal - моля да добавите програма и лого Лого си има много отдавна: http://logos.kodibg.org/sportalbg.png
Колкото до разписанието за него, никой от "големите" сайтове за разписание не предоставя такова и го има налично май само в собствения му сайт. Евентуално, ако успееш да мотивираш Хари да направи siteini за него... може и да го добавим, някога. Цитат:TV plus - няма лого Код: <channel id="TVPlus"> Цитат:F Plus - няма програма и лого Код: <channel id="FPlus"> Колкото до разписанието, когато се появи отново тук: http://tv.dir.bg/tv_channel.php?id=337 ще го имате и вие потребителите на разположение Цитат:Voyo Cinema - моля добавете програма и лого 1.Това не е обикновен ТВ канал, разпространяван по кабел или сателит или IPTV. Той е чиста проба WEBTV и разписанието му е налично единствено в платформата, през която се разпространява: "Въю". 2.И тук важи същото: ако убедите някой да направи siteini (скрейпър за WebGrab+++...+) ще имаме разписание и за него! Цитат:MovieStar - има лого, но няма програма Код: <channel id="MovieSTAR"> За програмата имаме официален източник. В момента е паднал/offline, но отново ще проработи скоро.
Цитат:Vivacom Arena - няма лого Код: <channel id="VivacomArena"> Цитат:Cinemax - старо лого По моя преценка съм запазил старите им лога умишлено, защото сегашните са безобразно скучни и неугледни. Същото важи и за VH1 Classic, Rymex TV и няколко други... - като не гледам ТВ, вече започвам да забравям имената на каналите. Цитат:Hobby TV HD - няма програма и лого Код: <channel id="HobbyTVHD"> Код: <programme start="20170207033000 +0200" stop="20170207043000 +0200" channel="HobbyTVHD"> Цитат:HitMix - няма информация и логоЛого: http://logos.kodibg.org/hitmix.png Колкото до разписанието за този канал, за 359TV и много други получавахме от Шиб*ком (или Свиваком, както ви харесва). Но както и при БДЖ "пътуването с тях, не пести никакво време а само удоволствие". Всеки месец над 60мин от разговорите ми са към номер 0700 17 000 и вече не искам да говоря и правя каквото и да било общо с тях! Веднага, когато бъде наличен източник за въпросния канал, той ще бъде възстановен в EPG-то (ако бъде премахнат от списъка на epg.kodibg.org, тогава не очаквайте да бъде възстановен за в бъдеще).
За предложените допълнителни канали ще направим друга проверка и евентуално може и да ги добавим.
Не мога да се оправя . Зареждам това epg.xml и всичко е добре обаче не иска да се обновява програмата.Пробвах и това Проект Мега ЕПГ пак така отначало има програма но после не се обновява смисъл програмата която имам е от неделя до сряда. Става въпрос за булсата. Ако има значение samsung galaxy s5 android 5.0
09-02-2017, 09:23
@valis, ако ползвате PVR IPTV Simple или TVHeadend или др. PVR за Kodi, те се грижат да презареждат файла с разписанието през определен интервал. ЗАТОВА на тях се подава интернет адресът за изтегляне на този файл за да го свалят наново (достатъчно е и веднъж на два дни). Ако използвате някой от скриптовете за автоматично изтегляне на EPG-то извън Коди, тогава трябва да настроите интервалите за стартиране на скрипта през Shedulled Tasks в Windows или cron в Linux (според зависи коя ОС използвате).
20-02-2017, 17:21
За Спортал дори на сайта им няма разписание на програмата (или поне аз не намерих).
24-02-2017, 16:11
ЕПГ урл-то неработи:
$ wget -O- http://epg.kodibg.org/dl.php Length: unspecified [text/html] Saving to: ‘STDOUT’ [<=> ] 0 --.-K/s <br /> <b>Parse error</b>: syntax error, unexpected ';', expecting ')' in <b>/............/dl.php</b> on line <b>43</b><br /> [ <=> ] 155 --.-K/s in 0s 2017-02-24 14:08:58 (33.9 MB/s) - written to stdout [155] |
|
Теми, които вероятно са свързани... | |||||
Тема: | Автор | Отговори: | Прегледи: | Последна публикация | |
addon за български торент сайтове | stoqn99 | 2 | 10,004 |
14-04-2019, 14:29 Последна публикация: stoqn99 |