27-03-2025, 22:30
Едно голямо благодаря и поклон за усилията и средствата, които си влагал през тези 10 години.
Анкета: Кое разписание искате да използвате ? |
|||
3-дневното | 6 | 37.50% | |
7-дневното | 10 | 62.50% | |
Общо | 16 гласа | 100% |
* Гласували сте за този елемент. | [Резултатите] |
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
|
27-03-2025, 22:30
Едно голямо благодаря и поклон за усилията и средствата, които си влагал през тези 10 години.
10-04-2025, 18:50
Още веднъж големи благодарности! Не мога да изтегля .ini файловете, може ли малко помощ?
14-04-2025, 10:28
14-04-2025, 19:28
(14-04-2025, 10:28)DIVAK22 написа: След като приключиш логотипите ще останат ли или требва да ги качим някъде за да не ги загубим?Запазвам папката с логата. Не ми пречат и засега няма причина да ги изтривам. ![]()
Тамън да пиша за проблеми и какво да видя: ЕДНОМЕСЕЧНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ.
ЛОШО! EPG-то е топ. Няма ли някой, който разбира да продължи делото ти, Марти? Или да предоставяш твоето което е за по малко канали някъде за да си го сваляме, моне него?
25-04-2025, 23:11
Не схванах въпроса на Петрови дали е към мен или martinstz, но ще опитам да отговоря...
Както вече написах, нямам мотивация повече да поддържам проекта. Затова споделих индивидуалните ми site.ini файлове за Webgrab++ (които са за публични сайтове), за да може всеки който иска, да ги използва. Съвместими са и със старите версии на програмата, от времето, когато тя беше 100% безплатна. Ако някой има желание, нямам нищо против да бъде продължен проекта от други хора.
Колкото до личните ми планове, вече споменах, че си сглобявам мини плейлиста с 15-тината български канали, които се излъчват през уеб сайта им. За да ги захраня с EPG, нямам намерение да продължа да скрейпвам с Webgrab++, а ще използвам готовото разписание на другите проекти, които предлагат българско разписание. Понеже те покриват много повече канали от тези, които ми трябват, не виждам смисъл да си товаря домашните устройства с излишни метаданни (за канали, които няма да имам). Затова ще ги филтрирам през My XMLTV Importer, който създадох именно с цел, да премахвам всичко ненужно и да си имам няколко източника, които да се превключват автоматично при необходимост. Така изключително рядко, ще се налагат някакви корекции и вече само ще употребявам EPG, а няма да се налага да си го генерирам сам.
Bulgarian EPG Project беше създаден, когато IPTV беше все още екзотика и хората гледаха с недоверие към него. Тогава и интернет скоростите бяха по-ниски, а отптичната свързаност също по-малко разпространена. В един момент и единствения публично достъпен разпространител на EPG (Rytec) се оказа под DoS атака, заради прекалено честите заявки за download на XML файла от PVR IPTV Simple Client (на всеки 5 минути)! Потребителите на Коди в световен мащаб им събориха инфраструктурата, създадена по принцип за тяхната общност от потребители на Enigma приемници. И тогава се включихме и ние. Създадохме този проект, което съвпадна с експанзията на Bulsatcom Fusion IPTV услугата и след кратко време и появата на addon за Коди... XML файловете започнаха да се компресират (за по-малък трафик), а изтеглянето им се да се разпределя на няколко отделни сървъра. Вече проблема с PVR IPTV Simple Client отдавна е отстранен, но създадената архитектура просъществува във времето вече 10 години (при нас), а при Rytec много повече.
Към момента са налични няколко различни проекта предлагащи разписание за българските канали - просто потърсете. Има поне три безплатни и поне още толкова платени (а може и повече). Ако ползвате IPTV най-вероятно вашия доставчик на ТВ услуга така или иначе ви осигурява и разписание (А1, Виваком, ТИВИБГ, Нетера ТВ и др.)
![]()
Ако сприптати що годе може да покрие твоята липса и труд, хубаво е да се покаже с клипче или снимков материал стъпките.От до. за да може хора като мен да се опитат да си направят EPG що годе като твоето на локален файл. Но се съмнявам, че в Mega EPG или Rytec има регионалните, но знам ли, поне за останалите.
П.С Все пак сподели и папката с логата за всеки случай.
26-04-2025, 15:20
(25-04-2025, 23:49)Петрови написа: ...Все пак сподели и папката с логата за всеки случай. http://logos.epg.cloudns.org Смятам да ги оставя и да не ги трия. Можете да си направите ваши, да ползвате тези в официалните сайтове на ТВ каналите или пък от предавател . ком или другаде. По ваша преценка. ![]()
27-04-2025, 11:05
И последно, сподели последното си EPG, виждам че вече адреса не работи. За Mega EPG видях адреса за сваляне, но за Rytec, не точно. Ако е забраненто прати ми го като лично съобщение. И това ще е. Благодаря предварително.
|
|