Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Инсталиране на Kodi [Linux]
#21
Защо тогава не обясниш на БЪЛГАРСКИ поне един от шестте възможни метода да се инсталира желаната от всеки версия на Коди - Линукс.
Ползвам Red Hat и ще експериментирам твоите напътствия, аз също не съм програмист, а обикновен български фермер който без английски език ще трябва да си продава екологичната продукция на българските прекупвачи много под реалната цена. Нуждата от английски е повсеместна и не е само за програмистите, не обвинявайте другите за това, че сами си поставяте бариери Exclamation
Отговори
#22
(16-08-2017, 20:57)taraponty написа: Защо тогава не обясниш на БЪЛГАРСКИ поне един от шестте възможни метода да се инсталира желаната от всеки версия на Коди - Линукс.
Ползвам Red Hat и ще експериментирам твоите напътствия, аз също не съм програмист, а обикновен български фермер който без английски език ще трябва да си продава екологичната продукция на българските прекупвачи много под реалната цена. Нуждата от английски е повсеместна и не е само за програмистите, не обвинявайте другите за това, че сами си поставяте бариери Exclamation

Защото аз съм автомонтьор и едва ли бих могъл.За мен коди и линукс са хоби.Щом аз съм се справил с елемнтарният си аглийски,вероятно и други ще успеят.А,защо Вие,които имате претенции да знаете не го обясните ?Не помня да съм давал напътствия...И аз се боря да оцелея на пазара.Не виждам защо сте толкова гневен?
Отговори
#23
Идеята на Игнатов беше да се обясни чисто и просто как да стане. Всеки, който знае английски може да намери информацията, която предостави xbmcbg. Нали форума е точно затова? В самото име си пише kodibg. Нека да не изпадаме в крайности и да се обиждаме. Алкатраз например, като дава някаква информация на руски се старае да обясни, да напише нещо на български, за да помогне на потребителя. Няма да е окей за англоезичните, ако някой им каже научи руски,нали? Нека да си помагаме. Типично по български почвате да си ги мерите, ако ще и в Исландия да живеете.
Иначе, на всеки му е ясно, че трябва език за компютри. Особено, когато в свързано с хоби...
Отговори
#24
(12-08-2017, 12:40)b_ignatov написа: Темата  е полезна за  начинаещи Линукс потребители, но може и да се вмъкне още нещо. Преди време без да искам си ъпдейтнах Kodi до версия 17.3 и загубих доста време докато го върна на 16.1.Описаният метод на инсталация, качва винаги последната стабилна версия на Kodi. Ако някой иска да ползва по-стара става малко по-сложно. Ще помоля автора на темата, ако знае как става да го опише и това нещо. Бих го направил и аз, но не съм сигурен, че знам как става точно.Получи се и при мен но, не разбрах как Smile

Погледни тук, може да ти е полезно: https://poleznobg.com/връщане-към-kodi-в...-1-ubuntu/
Отговори
#25
@ZZlatev
Явно не разбираш,че този форум се превръща в "Кой е по...по най".Никой не чете какво се пише.....а само се прави на голямата работа.Хвали се колко езика говори,къде живее и работи и как сам се справя с линукс проблеми.Явно наистина никой не разбра молбата ми към автора на темата.

@xbmcbg
Искам да се замислиш малко!!Ако всеки беше като теб и пускаше само линкове към дадени теми.....защо не се замислиш от къде идват тези теми??Явно някой си е поиграл и ги написал, за да може ти да ги намериш,прочетеш и пуснеш тук.Явно има "балами" които си губят времето и пишат теми като за малоумни.Молбата ми беше, просто авторът на темата, ако намери време да донапише и това нещо.Не съм съгласен тук да се пускат теми на чужди езици или препратки към тях.Който знае такива винаги ще потърси помощ в чужд форум и въобще няма да търси тук.Ако не ти се занимава да го обясниш на български, просто си мълчи, както автора на темата.Не се опитвай да се правиш на много знаещ, защото това е форум, а не състезание.

@beatfan
Явно и ти не четеш какво съм написал.Аз Кодито си го downgrade-нах преди доста време.Просто изпитах леки затруднения, които могат да бъдат описани в шапката на темата.Благодаря все пак за препратката......поне е на български Smile
Отговори
#26
Тези които нямат желание да се занимават с "чужди" езици ако използват поне българският за да потърсят на него в Интернет търсачката положението ще доста по-различно. Тук освен демонстрация на невежество има голямо демонстриране на МЪРЗЕЛ с оправданието, че било български форум.
Има и хора който са родени за да бъдат вечно недоволни визирам това:

(17-08-2017, 15:48)b_ignatov написа: .......
@beatfan
Явно и ти не четеш какво съм написал.Аз Кодито си го downgrade-нах преди доста време.Просто изпитах леки затруднения, които могат да бъдат описани в шапката на темата.Благодаря все пак за препратката......поне е на български Smile

Никой не в в главата ти за да знае от какво се нуждаеш в определен момент.

От мен +1 за човека който вие дал линка. Повечето от хейтърите на самоограмотяването ползвате ubuntu и това вие достатъчно (въпреки, че го имаше във форума от доста време), за тези които са с Debian също има писано във форума при това на Български език.
Не търси оправдания в действията на другите, а започни анализа от самият себе си. Този форум не е инциклопедия а обикновен форум на бългаски език в който почете ползватели не желаят да имат информация от първа ръка, а всичко трябва да им бъде преразказано като приказка на малко дете преди лягане.
Отговори
#27
Тук никой ли не използва по-добрият Линукс, и неговите деривати? Говоря за Linux Arch, всички класации сочат, че Manjaro вече е по-популярен от Ubuntu.
Отговори
#28
shantros, ако не ти е проблем, напиши едно кратко ревю за Arch или Manjaro или и за двете дистрибуции в този раздел. Нека да съдържа скрийншоти на различните неща, които ги няма при другите и да са описани стъпките за инсталиране на Коди и добавяне на външни/неофициални хранилища.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#29
shantros Аз ползвам Arch Manjaro и Antegro нямат нищо общо с Arch тва са грозни дистрота Smile а коди в Арч се инсталира по същия начин защото си има репо за него дори не ти трябва AUR Smile pacman -S kodi И до там ; )
Отговори
#30
Какво ще рече,че нямат нищо общо Antergos и Manjaro с Аrch ? И двете дистрибуции са си  настроен и готов за ползване Арч според мен. Дали ще инсталираш гол Arch  и ще си играеш после 1 седмица да го конфигурираш или ще избереш някое готово дистро базирано на него няма значение. Който иска да му е гадно може да ползва направо конзолата и да си инсталира Арч . За любителите на по-малко гадното пък има пак занимавка със Revenge Installer или Arch Anywhere . За хептен мързеливите са вече цитираните от теб дистрибуции. Имаше една екзотика Apricity OS със GNOME и Cinnamon ама умря тия дни. Манджарото даже лекинко го забавят с новите пакети докато ги провери екипа разработващ дистрибуцията. AUR e се едно си отишъл на Илиенци и гледаш как 2000 търговци продават менте дънки и блузи. Ако пък разчиташ само на пакетната база на Арч си умрял от всякъде щото е много бедна. Аз се пробвах на бая дистрибуции през годините и накрая се кротнах на Дебиан И Минт . Някога седях по 48 часа да ръчкам тук и там ама сега ми се ще да ми е мързеливо и с 2 команди да си инсталирам нещата и да ида да шибна 3 бири с мезе в кварталната бирария Smile И аз като олигарсите минах през Лада,Москвич Ферари,Порше и Ламборгини при линукс дистрибуциите и накрая се кротнах на Debian дето е Ролс-Ройс -а на дистрибуциите Tongue Всичките елеци дето сте ги накачулили на разни китайски боксчета са Дебиан базирани. По хостингите се залага на Убунту,Центос и Дебиан. В рутерите , NAS -у-та и конзолите за игри е BSD . Дебиан има сигурно над 1300 базирани на него дистрота докатоо на Арч са базирани не повече от 5 максимум 10. На Генту има цели 2 и на Ред Хат има цели 2 дистрибуции. Аааа забравих Слак да спомена дето е за хептен болни сис. админи Smile И на него са базирани 2-3 читави дистрибуции. За мен това е картинката към края на 2017 година. Може и да не съм прав но това си е моето лично мнение по темата. Поста ми не е баш за тая тема ама исках да опонирам лекинко на SlaSerX и да се аргументирам .
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Kodi 18.5 Leia zdravkos 11 12,713 02-01-2024, 13:34
Последна публикация: Advika
  Как да осигурим UHD HDR в Kodi Majide 19 13,235 05-05-2023, 20:10
Последна публикация: Majide
Video Kodi вече и на Smart TV pepo 28 50,613 28-06-2022, 00:48
Последна публикация: Krumov
Lightbulb Инсталиране на "добавки" Majide 11 84,627 08-01-2022, 20:52
Последна публикация: Majide
  Уеб интерфейса на Kodi Hangman 0 4,164 21-11-2020, 18:07
Последна публикация: Hangman

Отваряне на: