Оценете темата:
  • 8 гласа - средно 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bscfusion fork (ИЗОСТАВЕНА)
(29-03-2017, 19:20)xbmcbg написа: Тези които разбират са написали това, нямам основания да се съмнявам в тяхната компетентност.

BTW никога не съм си помислял, че мога да си купя windows телефон, все пак работя за парите си, но дори и да ги намеря на улицата пак няма да ги дам за такова устройство  Cool

Явно не четеш,че има проблем на АНДРОИД устройва. Никой никъде не говори за 10-ка.
Отговори
При Android устройствата проблема който обсъждате го няма, всички които притежават Nvidia Shield TV могат да го потвърдят  Idea , за Android играчките проблема пак е от същото естество като на Windows 10 устройствата.


You get what you pay for.
Отговори
(29-03-2017, 21:24)xbmcbg написа: При Android устройствата проблема който обсъждате го няма, всички които притежават Nvidia Shield TV могат да го потвърдят  Idea , за Android играчките проблема пак е от същото естество като на Windows 10 устройствата.


You get what you pay for.

За 16 хардуера стига,за 17 не така ли. Ти на какъв хардуер на андроид устройство го ползваш ако не е тайна. Да знаем какво да си купим и ние.
И по коя точка изтрихте предния пост ако не е тайна.След заплахата на лично съобщение от колегата xbmcbg явно ще имам бам. Поредната цензура която ще видим от хората с права.
http://bunker.linkbg.com/vesko/kodibg.org/xbmcbg.jpg
Отговори
(29-03-2017, 18:46)xbmcbg написа: Не се уморихте да търсите под вола теле  Big Grin, отидете в Apps на windows 10 и погледнете МИНИМАЛНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ще видите, че ако искате да използвате КОДИ 17.1 на РС с windows 10 ви трябват Memory 4G , Direct X - V11, Video Memory 1GB. Ако хардуера ви не е подходящ просто не си губете времето с този windows и тази версия на КОДИ.

Това са препоръчителни параметри, не минималните. Коди си работи и с много по-ниски параметри. Аз съм с много по-високи параметри от това, което е като препоръчително и също не ми презарежда PVR клиента след обновяване на листата за Булсат, а се налага да рестартирам Коди-то. ТВ боксът ми е Xiaomi Mi Box 3, който не мисля че е за подценяване и там също ми се налага да рестартирам приложението след обновяване на листата на Булсат. Може и наистина да е изключена тази опция на ПВР-а, както са писали на korgoth.
Връзка с репо Mar33: 
http://martinstz.com/repo/repository.mar33-3.3.33.zip
Отговори
PVR Simple има еднакъв сурс за всичките OS и при Линукс, Windows  базираните системи,  работи без  проблеми и всичко се зарежда нормално същото е и при Андроид с качествен хардуер освен посоченият бокс нямам проблеми и при Шарп ТВ - изводите можете да си направите сами.

****
vesvel - цензурата не те ограничава да отвориш някой от големите форуми за КОДИ и да се самоограмотиш малко за да спреш да пишеш небивалици. Погледни, че и един скрииншот не можеш да направиш като хората от това което си пльоснал ясно се вижда, че живееш в някакъв доста ограничен твой свят от торенти и ниско качествена телевизия от Булсат. Предупреждението към теб продължава да е валидно.
Отговори
xbmcbg, пич, ти си много зле! Никой не твърди, че сорса на PVR Simple е различен. PVR simple CLIENT e само клиент - за PVR. Ако проследиш дискусията, ще видиш, че говорим за функцията StartPVRManager, която е вграден функция на kodi , а не на Simple client-a (и която функция НА АНДРОИД в 17.1 не работи по същия начин, по който е работила преди!!!!). И за 18ти път - НЕ е проблем на хардуера. Въобще прочете ли каква е дискусията и какъв е проблемът, кога и как се проявява, какво са тествали и открили участващите?
Никой не твърди, че "не си зарежда нормално".
Проблемът се появява след часове плейбек, когато изтече валидността на плейлистите и се генерират нови! Стига дудна за твоя качествен хардуер - и в тоя пост ще го напиша - като си си го купил, ползвай си го със здраве. Обаче нито си се поинтересувал, нито пък в случая има значение какъв хардуер ползват хората. Никой не твърди, че сме някакви гурута тук, но се опитваме кой с каквото може да си помогнем.

--------
Относно цензурата, и моето мнение беше изтрито (предполагам от теб). Разбирам, че не ти е харесало, ама вземи се осъзнай малко! Ако целта ти е да изгониш някакви хора от тоя форум - кажи си го директно, а не се прави на директор на водопад. Все ще оцелеем и без 'твоя' форум. Ако това е наистина форум за коди - остави коди дискусиите да си вървят нормално и хората да питат и да им се отговаря! Не виждам кой и с какво ти е трън в очите, та си тръгнал да се заяждаш с хората само защото имаш някакви правомощия тук.
Отговори
В твоят пост има резон и е отдавна известен факт. Има разлика в коди 16 и 17 която е най ясно видима при аддона на НЕТЕРА. Ако използваш последната му версия с коди 16 липсва HD резолюцията, но при коди 17 всичко си е ОК. Аддоните за коди 17 имат нови изисквания при писането им, ако си видял всички аддони с автор Majide са преработени съгласно новите изисквания.
Този който е за Булсат е като кърпен чорап и не е преработен по новите изисквания - тук се корени вторият проблем.

BTW въпросният бокс притежавам повече от 1 година, вече е остарял той има нова версия.
Отговори
xbmcbg тук се опитваме да решим настоящ проблем. Ти едно си знаеш, едно си баеш братче.
Хардуера та хардуера. В Коди 17 има проблем с рестартирането на ПВР-а и това е всеизвестен факт.
Не искам да звуча грубо, но ти предлагам ако няма с какво да помогнеш да се въздържаш от коментари в тази тема. Само нагнетяваш напрежение.

По темата, мисля да заобиколя нуждата от рестарт, чрез нова добавка с гръмкото име plugin.program.simplepvr.backend Smile 

Идеята не е нова, но не можах да намеря съществуващ подобен адон за Коди. Иначе външни имплементации (базирани на уеб сървъри) има, но аз искам да е толкова лесно, колкото инсталацията на адон. 

Та, добавката ще:
1. Прочита плейлистата на булсата (или коя да е друга) и създава нова плейлиста със статични канали от сорта на:
#EXTINF:-1, БНТ 1
http://localhost:8910/stream/%D0%91%D0%9D%D0%A2%201
#EXTINF:-1, bTV
http://localhost:8910/stream/bTV

2. Потребителите ще зареждат новата плейлиста в Симпъл ПВР-а, а не тази на булсат. И тъй като УРЛ-та няма да се променят, тя няма да има нужда от презареждане. 

3. Заявките за даден стрийм, например: http://localhost:8910/stream/bTV, ще се прихващат и пренасочват към истинското УРЛ на стрийма, което ще се взима от оригиналната плейлиста.

Засега нагледно работи на Коди 16, но съм тествал само на Уиндоус. 
На 17 версия още не съм я тествал...

Който иска може да помага с тестване на други системи, все пак всичко е още в зародиш. 

Чудя се дали вградения Channel Manager на Коди няма да проработи, ако плейлистата има статични УРЛ-та и да вземе да помни настройките след рестарт...
Отговори
Хари, аз пробвах нещо подобно (с пренасочване), но не можах да се справя с булсатските неща. Иначе и моята идея беше за статични УРЛ-та, но при пренасочването от булсат получавах грешка 403. Не съм вложил много време в тестване, може би просто не съм догледал (евентуално рефърър трябва да се сетне като хората, а аз не го бях сложил със сигурност).

Както и да е, чудесно е, че си се заел, аз съм насреща, мога да тествам на 17та версия на андроид, и на 16/17 на macOS. Ако мога да помогна и с нещо друго, ще се радвам да съм полезен, само пиши Smile .

----

Друго интересно нещо, което ми дойде наум. Когато се направи някаква промяна по настройките на simple client-а, и ги потвърдиш, самия клиент казва - настройките са променени, това изисква рестарт. И се рестартира сам и си зарежда плейлиста на ново. Може би тук се вика и онази функция,я която коментирахме (ReloadPlaylist), за съжаление обаче, по спомен от кода тя беше сложена като защитена и не можеше да се вика отвън. Така че ако не съдействат променят самия симпъл клиент - там ситуацията е no-go Smile
Отговори
Мда има какво да се поправи по ПВР-а - (например мен ме дразни, че не импортва от ЕПГ-то допълнителните данни като актьори, режисьори, година и т.н.), но това трябва да е цел на един цял нов проект...

Иначе стигнах до задънена улица с Коди 17. Както вече беше писано във форума, Коди 17 ползва библиотека за възпроизвеждане на файлове, не на поточно видио и съответно прави 2 GET заявки за даден стрийм - първата за да вземе размера на файла (?!?) и втората вече за възпроизвеждане. Тук засега ми гърми скрипта, защото редирекцията към истинския стрийм не се получава.

Иначе мисля че юзър-агента е най-важен за булсата, не знам дали гледат рефърър. Та той трябва да се прикрепи още към стриймовете на статичната плейлиста.

Аз съм упорит като къртица на асфалт и мисля да го помъча още малко време, защото не вярвам да няма решение. Машина ли е не може да не се излъже.
А ако може това ще означава и решение на проблема с гледането на ТВ.БГ на Коди 17.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  plugin.service.bscfusion - версия "Q" olymp 142 203,950 14-08-2020, 23:45
Последна публикация: Topper
  plugin.video.bscfusion xbmcbg 16 31,902 26-06-2017, 18:48
Последна публикация: taraponty
  plugin.service.bscfusion - версия "Р" pepo 235 374,729 01-04-2017, 23:28
Последна публикация: ZZlatev
  Bscfusion (СПРЯНА) Matrata 1,058 1,666,510 18-01-2017, 17:35
Последна публикация: thedeamon
  offtopic - plugin.service.bscfusion - версия "Р" xbmcbg 15 23,930 31-10-2016, 16:16
Последна публикация: xbmcbg

Отваряне на: