Здравейте гостенино! Вход Регистриране


Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с блурей 4к
#1
Здравейте, свалих от замунда Аквамен блурей UHD за да си пробвам новия телевизор и плеар.Плеара е M8S pro 8ядрен и 3рам. Сложих му коди 18.2 от google play. Направих  уж необходимите настройки който са главно да ми пусне 7.1 звук и там за субтитрите тази където са. Филма е записан на фъншен хард диск УСБ 3.0 които е пуснат кум плеара на УСБ порт. Тръгва си филма всичко е наред но от време на време започва леко да насича първо звука и после картината след което се появява едно синъо кръкче което върти до 100 и филма пак започва да работи ка некъв период от време нормално и после пак се повтаря това. Според мен е нещо като буфериране но не съм много наясно.Ще серадвам ако някой даде съвет как мога да оправя този проблем да изгледам филма нормално.Благодаря ви предварително.
 
Отговор
#2
(10-05-2019, 16:00)djzmei написа: Здравейте, свалих от замунда Аквамен блурей UHD за да си пробвам новия телевизор и плеар.Плеара е M8S pro 8ядрен и 3рам. Сложих му коди 18.2 от google play. Направих  уж необходимите настройки който са главно да ми пусне 7.1 звук и там за субтитрите тази където са. Филма е записан на фъншен хард диск УСБ 3.0 които е пуснат кум плеара на УСБ порт. Тръгва си филма всичко е наред но от време на време започва леко да насича първо звука и после картината след което се появява едно синъо кръкче което върти до 100 и филма пак започва да работи ка некъв период от време нормално и после пак се повтаря това. Според мен е нещо като буфериране но не съм много наясно.Ще серадвам ако някой даде съвет как мога да оправя този проблем да изгледам филма нормално.Благодаря ви предварително.

Според мен проблемът е, че тези боксове са много бавни с USB-та и не смогва да чете филма от диска. Има си добавки в Коди, чрез които можеш спокойно да гледаш филмите директно от Замунда, Арена, Зелка и т.н. Така че няма нужда преди това да сваляш филма на друго у-во. Все пак една от основните идеи на Коди е точно това - да спести тези гимнастики със сваляне и прехвърляне към ТВ. Иначе ако ще го сваляш, по-добре си вържи диска направо към ТВ-то и си гледай директно от там (предполагам, че щом е нов телевизора, няма да има проблеми да просвирва видео от хард диск).
 
Отговор
#3
Ами не знам как е качеството за директно гледане и затова ги свалям.Да телевизора е нов но според мен не чете ISO и BMWD.За това се опитвам да гледам максимално качество със горе долу налични ресурси както се казва малък бюжет.Но щом няма некъде настройки за плейването и буферирането на коди ще се огранича до блу рей на фул ХД.
 
Отговор
#4
(10-05-2019, 20:39)djzmei написа: Ами не знам как е качеството за директно гледане и затова ги свалям.Да телевизора е нов но според мен не чете ISO и BMWD.За това се опитвам да гледам максимално качество със горе долу налични ресурси както се казва малък бюжет.Но щом няма некъде настройки за плейването и буферирането на коди ще се огранича до блу рей на фул ХД.

Качеството е това, което е на филма. Коди не режи то качеството на филма. Ако си пуснеш 4К филм, ще гледаш 4К, ако си пуснеш SD, ще гледаш SD.
 
Отговор
#5
Може ли да ми подскажеш тогава коя е тази приставка да я пробвам.
 
Отговор
#6
(10-05-2019, 22:27)djzmei написа: Може ли да ми подскажеш тогава коя е тази приставка да я пробвам.

Написал съм по-горе - добавките за Замунда, Арена, Зелка, Elementum и т.н.
 
Отговор
#7
Ахааа тези ги знам и ги имам но никъде на намерих блу рей и високо качество на картината и звука.
 
Отговор
#8
(10-05-2019, 23:19)djzmei написа: Ахааа тези ги знам и ги имам но никъде на намерих блу рей и високо качество на картината и звука.

Каквото има в съответните сайтове, това излиза и в добавките. Колкото до Елементум, в настройките му има опции какви формати да се включват в търсенето.
 
Отговор
#9
Е тука май навлезнахме в материал който за момента все още не ми е известен.
 
Отговор
#10
В настройките на коди player - Adjust display refresh rate - On start/stop, в system - Whitelist - маркираш резолюцийте и рефреш рате които са за предпочитане.В повечето случаи филмите вървят на 23.967 и ако не са направени тези настройки се получава разсинхронизиране и почват проблемите - звук се изкривява или картината прескача.Не мисля че USB2 или USB3 е по бавно от мрежата.Ако въпреки всичко продължават проблемите,опитай с друг плеър - някои с поддръжка на UHD.Мисля имаше вариант да се пуска от коди външна програма.
[-] The following 2 users Like Mangasora's post:
  • djzmei, ZZlatev
 
Отговор
  


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  проблем с Seirsanduk addon - работи на едно устройство, но на друго не nikolay100 17 1,938 09-07-2020, 15:15
Последна публикация: korgi
Sad Проблем turbo 2 390 01-07-2020, 20:59
Последна публикация: turbo
  Проблем със звука при 4К Valeriev 0 271 20-05-2020, 09:35
Последна публикация: Valeriev
  Проблем със субтитрите versay13 19 3,348 10-05-2020, 16:58
Последна публикация: rtk
  Проблем с добавяне на сериал към библиотеката на коди dimov81 14 4,294 01-05-2020, 00:42
Последна публикация: pitankata

Отваряне на: