Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kodi 4k
#1
Здравейте,
Имам телевизор сони 4к с коди и замунда приставка. С нетфликс и ютуб, по време на възпроизвеждането на 4к съдържание нямам прпблеми и зареждат мигновено без буферинг или кеш. Но със коди замунда много бавно зарежда. На какво меже да се дължи? Почти не се гледа.

Излиза ми
Източника е твърде бавен
Отговори
#2
Предполагам, че гледаш Netflix и Youtube директно от телевизора, а не през коди! Или чрез коди? Може връзката ти към замунда да е бавна! 
От замунда за 4К файлове ли става въпрос?

Ако качиш Log file ще се види какъв точно е проблемът, а няма да се гадае  Wink
| < Laziness is stupidity of the body, stupidity is laziness of the mind > |
| < Faulheit ist Dummheit des Körpers, Dummheit ist Faulheit des Geistes > |
Отговори
#3
Netflix youtube го гледам през вградените приложения.
От замунда за 4к файлове става въпрос.
Пурвоначално елементум буферинг излиза после тръгва за 10 секунди и спира и започва кеш 0% после тръгва и спира. И накрая излиза източника е твърде бавен за възпроизвеждане.
Ще се опитам да кача лог файл.
Отговори
#4
Няма нужда от лог. Когато гледаш торенти (маймунда е торент сайт), без да ги изтеглиш предварително са необходими повече налични сийдъри или се получава този (д)ефект, който вече описахте. Просто за в бъдеще, избирайте release-и с повече сийдъри или изчакайте ден-два да го "налазят" другите. Ако искате безпроблемно възпроизвеждане на торенти, първо си ги теглете локално и после си ги гледайте - също локално. Това е.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#5
Логично, а има ло вариант да свържа вградения тунер на сони телевизора и да търся канали през спътника през коди или друго андроид приложение.
Отговори
#6
Коди умишлено не работи директно с тунери, а само косвено. Трябва ти друго приложение за андроид (нали с това е телевизора), което може да сканира за канали и да ти ги направи на списък/плейлиста. Вероятно Коди ще успее да зареди тази плейлиста, но ... може и да не стане.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#7
Да питам и аз, че да не отварям нова тема ... Забелязах, че през Elementum, когато започне добавката да зарежда филма (seeders/peers) сийдърите не се качват повече от 50 на брой. Говоря за филми с над 1000 seeders/peers.
Отговори
#8
(30-12-2018, 02:37)sapiora написа:
...през Elementum, когато започне добавката да зарежда филма (seeders/peers) сийдърите не се качват повече от 50 на брой. Говоря за филми с над 1000 seeders/peers.
Torrent енджинът избира най-качествените сийдъри, които имат най-стабилна и бърза връзка към вас. Не са ви нужни много "приятели" - и малко стигат, но добри.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#9
Това е много хубаво, но дори и с 50 "добри приятели" не мога да кача над 4000кб, когато гледам 4К филм, а те са недостатъчни, а плащам за 75МВ скорост на а1. Говоря конкретно за Bird Box.
Отговори
#10
Изтеглете такова проблемно видео и го пуснете локално да го гледате. Ако се гледа нормално, без лаг, без буфериране, прескачане на кадри или "омазване" на звука, значи проблемът не е в устройството, през което ползвате Коди. В такъв случай, търсете проблема в кабелният си модем / рутер / ONU / ONT или в гарантираността на международния ви интернет трафик.

Netflix препоръчват да разполагате с гарантирани 25Mbps или повече за гледане на 4K т.е. 75 са напълно достатъчни, ако са реално достижими по направление от вашите сийдъри към вашия плеър. Най-бавното звено в една верига, определя с каква скорост ще функционира тя.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
Wink Проблем с Kodi за AppleTV undeath 4 1,110 29-02-2024, 05:07
Последна публикация: sarika78
  Проблем с Kodi и Zamunda Kose 1 548 19-12-2023, 16:34
Последна публикация: martinstz
  Kodi PC qbadabaduuu 9 1,476 15-12-2023, 13:11
Последна публикация: m1TeT0
  Kodi 19: Грешка-dependency xbmc python 2.1.0 could not be satisfied i_deni 22 13,465 30-10-2023, 20:55
Последна публикация: irongrip
  Kodi 18.9 Бг добавки teyri 2 844 30-10-2023, 13:06
Последна публикация: teyri

Отваряне на: