Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minix neo u9-h и външен блу рей плеър
#1
Имам външен блу рей плеър за лаптоп LG.
Опитвам се да пусна блу рей диск чрез него на гореспоменатия андроид бокс.
Всичко е наред- Коди вижда плеъри, подкарва и менюто, но после извежда надпис, че
диск е криптиран и не може да го възпроизведе. Коди е 18, бета 3.
Искам да попитам, понеже не съм много в час, дали има решение на този проблем?
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Отговори
#2
Доколкото помня, Коди поддържа "Unencrypted Blu-Ray/DVD Playback". Ако диска е кодиран, самият плейър, трябва да разполага с някакъв ключ (като сериен номер), за да може да го декодира. Понеже Коди е с отворен код, а не комерсиална програма, не поддържа тази форма на защита.

Ако ползваше Коди под Windows, щеше да ти е по-лесно да настроиш външен плейър, който да плейва само оптичните дискове, а всичко останало медиа центъра да си обработва вътрешно. Под андроид по принцип оптични дискове не се ползват и ме съмнява да има някакви плейъри, поддържащи кодирани Blu-Ray дискове. Може би VLC или някой от другите по-известни плейъри евентуално...

Аз бих си прехвърлил на компютър под windows съдържанието на оптичните дискове, след което с някаква програма да ги декриптирам тези файлове. След това бих шернал въпросната директория в домашната мрежа и ще ги гледам с Коди през нея, на което устройство успея да хвана ред (май трябва да взема един таблет и за тоалетната, че само там има спокойствие).
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#3
Гледам, че за моделите със S912 процесор е направен нов CoreELEC build, който ги поддържа. Хубаво е да се пробва, защото, ако ще ползваш кутийката само с Коди, най-добре ще работи с чист Линукс, отколкото с Андроид да го спъва отдолу.
Цитат:CoreELEC 8.95.3 is now available and can be downloaded from our GitHub page here.
Features Fixes
  • fixed dark screen issue when playing some HDR content
  • fixed DTS-HD HRA pass-through
  • fixed InstanceGuard
Updates
  • improved Blu-ray playback over Samba
  • reverted dynamic buffer detection changes
  • updated crazycat/dvb drivers
  • updated KVIM2 fan thermal trigger levels
Виж какъв е първия от направените ъпдейти в текущата версия.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#4
Majide, благодаря за отзивчивостта.
Но понеже с тези неща съм на ниво под начинаещ,
попрочетох вчера това- онова.
Моля те да ме извиниш, ако задам твърде глупави въпроси.
Бокса има самба сървър и успях да го споделя,
но уви, уиндоуса на бокса така и не го видях.
Освен това, доколкото разбирам, лаптопа ми трябва да е включен непрекъснато, за да споделям папки през него с андроид бокса.
А ако е така, не е ли по-добър и по- лесен вариант, да свържа телевизора и лаптопа с HDMI кабел и да гледам?!
Извинявам се още един път за, може би, твърде глупавите изводи и въпроси, но ми е интересно и с удоволствие бих научил нещо ново.
Отговори
#5
(21-10-2018, 10:08)colman76 написа: Бокса има самба сървър и успях да го споделя,
но уви, уиндоуса  на бокса така и не го видях.
При новите версии на Windows, споделянето на директории в LAN са го усложнили прекалено. Прочети ТУК и ТУК как се прави. Обърни внимание, като посочваш потребител или група с който/която споделяш, да избереш Everyone.

(21-10-2018, 10:08)colman76 написа: Освен това, доколкото разбирам, лаптопа ми трябва да е включен непрекъснато, за да споделям папки през него с андроид бокса.
Точно така. Лаптопа, чрез който споделяш се явява сървър, а сървърите принципно не се изключват.

(21-10-2018, 10:08)colman76 написа: А ако е така, не е ли по-добър и по- лесен вариант, да свържа телевизора и лаптопа с HDMI кабел и да гледам?!
Ако не държиш да използваш TV Box-а и лаптопа също е вариант. В твоя случай, така ще е улеснение.  Понеже компютъра ти работи под windows ( мое предположение ), е възможно Коди приложението да ти блокира по-често, заради недостатъците на тази операционна система. По мои наблюдения е прекалено нестабилна за употреба с Kodi или Steam - лично мнение, не ти го налагам; ако попиташ друг човек, вероятно ще ти отговори другояче.

Вариант 1: Остави TV BOX-а включен през HDMI към телевизора - както е и в момента. С втори HDMI кабел свържи лаптопа ти с друг вход на телевизора. През дистанционното на телевизора превключвай HDMI / TV входовете и избирай според случая от кое устройство искаш да гледаш. За класическа телевизия си ползвай тунера на телевизора; за гледане на видео по заявка, онлайн, превключвай на TV BOX-а с Коди; за гледане на рипнати дискове върху харда на лаптопа, превключвай към компютъра. Така е по-гъвкаво и имаш избор.

Вариант 2: За да гледаш дисковете на TV BOX-а, след като ги декриптираш на компютъра, трябва да ги конвертираш в MP4 или MKV файлове, които след това да ги запишеш на външен харддиск или голяма флашка. Оттам много лесно ще можеш да ги зареждаш на TV BOX-а и да ги гледаш през Коди - не се занимаваш със споделяне през мрежата, не слагаш допълнително кабели, не държиш лаптопа постоянно включен... Но, еднократно ще трябва да отделиш малко време за да конвертираш съдържанието на дисковете в обикновени видео файлове.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Отваряне на: