Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
plugin.program.bscfusion и google analytics - събиране на данни за нашата активност
#11
Моите адони също ползват гарепо като събират информация за броя стартирания и версията на Коди. Аз лично искам да знам колко човека ми ползват добавките, за да знам дали има смисъл да се инвестира време в поддръжката им.
Всеки разработчик иска по един или друг начин обратна информация от потребителите било то за доразвиване на добавката, за статистика, любопитство или за някакви користни цели.
Ако има друг по-лесен начин за набавяне на статистическа информация освен Гугъл без да се преоткрива топлата вода споделете я може да я пробваме.
Отговори
#12
Накратко, всеки е свободен да създава и да преценява каква и колко информация да събира от тези който нямат желание да се напъват умствено. 
Разгледайте  Elementum.brust какво прави и след това се оплаквайте от родното  Idea
Отговори
#13
Здравейте,

по ред на номерата...

Мажиде, при теб нещата са ясни и всичко е точно! Имаме съвпадение в мненията. За ЕПГ-то е разбираемо да си следиш колко заявки минават, от коя държава и т.н. Това си е публична информация и всеки който влиза в Интернет знае, че сайтовете които зарежда ще получават тази информация... Темата със записването на данни на хората в европейския съюз сега точно е особено актуална и виждате колко много промени се правят, за да се задоволят новите критерии за това какво и къде се държи. Дори и от гугъл могат да блокират TID ако се докаже, че там се събира PII ... тъй като те не го позволяват на тяхната google analytics услуга.

Шантрос, браво за труда и това което си успял да постигнеш. Ако всички бяха като теб, може би още нямаше да знаем за огъня и щяхме да живеем като в каменната ера, всеки да си преоткрива всичко сам за себе си. Ако ми остане време да разгледам как се случват нещата при андроид, със сигурност ще последва и пул заявка за този адон... както виждаш, всичко, което подобрявам влиза в главния проект, за сега!

Коди_дев, така е, прав си, можеш да правиш каквто си искаш, но всичко, което се отклонява от стандартното място за записване на активност - локалната файлова система на устройството е редно да се обявява или още по-добре: да се иска потребителско мнение дали да се прави или не. Разбира се, не си длъжен да го правиш, и за това този код придобива публичност сега и то по този начин. Защото е нестандартно. Освен това, тук не говорим за логове, не смесвай двете понятия, говорим за следене на използването. Ако искаш да знаеш колко често се сменят каналите, ами изпращай 'сменен канал', а не името на канала... примерно.

хари_гг, за жалост не мога да ти дам алтернатива, но от FSF препоръчват публична база данни, която да се поддържа от самия проект и да бъде на разположение за всички потребители, а не само разработчика(така користните цели стават по-малко). Можеш да видиш как popularity-contest го правят... и как събираната информация става публична и всички могат да я достъпват!

Поздрави!
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Липсващи meta данни на wav файлове ZZlatev 4 1,609 26-07-2022, 12:39
Последна публикация: ZZlatev
  VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина galian0 50 63,655 30-09-2019, 11:21
Последна публикация: Lindaawilsoon
  MAG emulator/plugin for KODI anotherboy 13 22,378 25-08-2019, 16:22
Последна публикация: nemal1212
  Backup addon проблем със свързване към Dropbox или Google Drive ferry2 1 2,789 26-12-2018, 15:15
Последна публикация: harry_gg
  Добавки за box.com, dropbox и google drive? dimov81 6 6,847 05-07-2018, 22:16
Последна публикация: shantros

Отваряне на: