Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fusion TV Android - картината прекъсва на Kodi 17.6
#21
(30-11-2017, 19:14)shantros написа: Вече го написах, но ще повторя, че пропилях много време в тестове на различни Debian базирани системи ( Ментаците, Юбунту, Дебиан.... всички видове елеци ...) ефекта беше един и същ на 4 различни лаптопа, но когато опитах с Линукс Арч бях приятно изненадан - нямаше и следа от тези проблеми. Който иска може да опита сам и след това да сподели. Коди 16 ви лишава от възможността да гледате качествените приложения за Амазон прайм, Ейч Би О, Нетфликс ..., за мен той не беше и не е адекватно решение в краят на 2017 година.

BTW Lenovo Thinkpad под Windows 10 също работи добре с Коди 17, но е срам за занаята да се използва тази OS  Cool

shantros, dimov81 пита за съвет как Fusion TV Android да не му прекъсва с KODI под Windows 7. Може би докато е в почивка на служебния компютър с Windows да си пусне някое мачле от Булсаткома и да гледа TV  Wink  A ти Линукс Арч та Линукс Арч. По всяка вероятност иска последната версия щото за пo-старите се заговори за дупки в сигурността и да не пусне "някой бацил" на PC-то, евентуално в мрежата. (Макар че дупката касаеше по-скоро гледащи филми със субтитри (Exodus, Covenant..)) и с TV-тата не би трябвало да има проблем и на по-старите и стабилни KODI-та. Гледам че колко по-ново толкова по-надуто и бъгаво става Kodi-то или по-скоро поостарелите и неподдържани вече добавки не се разбират коректно с новите версии и новите им процедури   Confused
Отговори
#22
Всички които сте инсталирали добавката сте видели отговора на въпроса ви защо имате проблем с възпроизвеждането, Big Grin заграден е в жълто на снимката под текста:


[Изображение: screenshot.png]

Вероятно това е причината поради която бащата на добавката е сменил PVR-a с друг по-надежден във варианта който той поддържа и там всичко работи добре.
Споделих моят опит за намиране на решение с PVR Simple, който има желание може да се възползва, въпрос на личен избор.
Отговори
#23
(01-12-2017, 17:34)shantros написа: Всички които сте инсталирали добавката сте видели отговора на въпроса ви защо имате проблем с възпроизвеждането, Big Grin заграден е в жълто на снимката под текста:


[Изображение: screenshot.png]

Вероятно това е причината поради която бащата на добавката е сменил PVR-a с друг по-надежден във варианта който той поддържа и там всичко работи добре.
Споделих моят опит за намиране на решение с PVR Simple, който има желание може да се възползва, въпрос на личен избор.

Да си смениш колата с друга, защото на твоята не ѝ светят светлините, не е решение на проблема. Заради един PVR да инсталираш нова ОС не е решение на проблема. Човекът пита за Windows, отговорът е - Коди 16.1, за да не му накъсва (просто да смени крушките). Wink
Връзка с репо Mar33: 
http://martinstz.com/repo/repository.mar33-3.3.33.zip
Отговори
#24
И когато става въпрос за качеството на Булсат, тогава направо е смешно да се коментира смяна на цяла OS.
Отговори
#25
Струва ми се, че сте пристрастени.
Примера на Марто с крушките не отговаря на ситуацията защото тук има един технически неизправен автомобил двигателя на който на всеки 15 сек  спира да работи . Изискванията на Windows към вашият хардуер за да работи нормално КОДИ са многократно завишени спрямо тези за Linux. 
Преценете сами:


[Изображение: kodi_windows_app.png]


Златев, PVR Simple не се използва само за Булсат Idea има стотици други оператори и плейлисти  в които той се използва.
Отговори
#26
Нещо не мога да те разбера....извини ме!

Коментирахме булсата, темата е за булсат и Simple client-a. Ти спомена за смяна на OS.
Иначе ми е ясно за другите оператори с плейлисти.....
Отговори
#27
Ще го кажа много ясно, никога не съм ви казвал да си ликвидирате любимият Windows, необходимо е само да отделите малка част от HDD или да бутнете от USB с инсталиран Linux Arch на него и ще ви се решат проблемите проблемите с PVR Simple който е слабото звено при Булсат Фюжън или както там му казвате.
Отговори
#28
Разбрахме те още в самото начало.

Не всеки има познания в Linux средата.
Отговори
#29
В интерес на истината, трябва да отбележа, че аз съм с неслаби машини, с доста RAM и със SSD, но на всичките ми машини, на Windows Булсата насича, докато други плейлисти, като на Торрент-тв.ру и Geniptv няма никакви проблеми и каналите си вървят пушка. Честно да си кажа и аз нямам идея, каква може да е причината, защото на някои Андроид у-ва върви без проблеми на Коди 17.6, а на някои също насича, като интересното е, че на уж по-доброто, като Mi Box3 ми насича, а не две, които са куча марка - не! Има нещо общо с хардуера, но кой ли му се занимава, чак толкова! Аз по принцип рядко ползвам приставката, а когато ми се наложи е на някое от андроид у-вата. На компютъра я пускам само да видя дали работи Big Grin
Връзка с репо Mar33: 
http://martinstz.com/repo/repository.mar33-3.3.33.zip
Отговори
#30
Като стана въпрос за други ОС(освен Win за който конкретно става въпрос в темата), да спомена че с ново KODI булсата не насича и на LUBUNTU 17.10 ама си е играчка да ги подкараш, не е баш като да си имаш инсталнат Win и на него да сложиш KODI ..... :-) Просто едно поостаряло PC на който си работеше перфектно LibreELEC с KODI 17.6 реших да му сложа като основа някаква самостоятелна и лека ОС и на нея вече KODI за да си подкарвам стандартните браузъри че с този Chromium в самото KODI само проблеми.... А така от кревата на ТВ-то мога да си чета клюки и от време на време малко ТВ :-)
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
Wink Проблем с Kodi за AppleTV undeath 4 1,116 29-02-2024, 05:07
Последна публикация: sarika78
  Проблем с Kodi и Zamunda Kose 1 549 19-12-2023, 16:34
Последна публикация: martinstz
  Kodi PC qbadabaduuu 9 1,480 15-12-2023, 13:11
Последна публикация: m1TeT0
  Kodi 19: Грешка-dependency xbmc python 2.1.0 could not be satisfied i_deni 22 13,475 30-10-2023, 20:55
Последна публикация: irongrip
  Kodi 18.9 Бг добавки teyri 2 845 30-10-2023, 13:06
Последна публикация: teyri

Отваряне на: